Market

Μια μέρα στο Poseidon Hotel

Οι τουρίστες περνάνε ωραία σε αυτή την πόλη

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντηλιακό πήρες; Πού είναι το μαγιό μου; Γιατί δεν βρίσκω τη μαύρη φούστα;» Ετοιμαζόμασταν σαν να πρόκειται να πάμε διακοπές. Διόρθωση: Πάμε διακοπές! Για μια μέρα και μια νύχτα είπαμε να γίνουμε τουρίστριες στην Αθήνα και να δούμε αυτήν την πόλη με άλλο μάτι. Σε 20 λεπτάκια πίνουμε ωραίο καφέ δίπλα σε πισίνα 8 ορόφους ψηλότερα από το έδαφος.

Στο Sky Bar 360°, στην ταράτσα του Poseidon Hotel, ο χρόνος έχει σταματήσει στην αγαπημένη εποχή. Καλοκαίρι! Κόσμος πλατσουρίζει στα γαλάζια νερά της πισίνας, δροσερά κοκτέιλ πηγαινοέρχονται όλη την ώρα...

Ο καιρός μάς έκανε το χατίρι, οπότε είπαμε να κάνουμε την πρώτη βουτιά του καλοκαιριού στη θάλασσα. Πετσέτες, γυαλιά ηλίου και δυο ξαπλώστρες να τις χτυπάει το κύμα, πάνω στην πεντακάθαρη παραλία του ξενοδοχείου. Στο τραπεζάκι περιμένουν δυο παγωμένοι καφέδες – τι άλλο να ζητήσει κανείς από αυτή τη ζωή; Αυτό είναι το «The Place» (όνομα και πράγμα) του ξενοδοχείου Poseidon. Δεξιά το beach bar, όπου μπορείς να βρεις καφέδες, σνακ, ωραίους χυμούς και ό,τι άλλο ζητάει η ψυχή σου κάτω από την ομπρέλα της παραλίας.

Ακριβώς δίπλα βλέπεις την ταμπέλα «The Tavern». Κάτσε στα ωραία της τραπεζάκια, κάτω από την ανθισμένη βουκαμβίλια, και αγνάντεψε τη θάλασσα (ή και την ωραία ναυαγοσώστρια, αν είσαι άντρας) μέχρι να έρθουν οι νοστιμιές. Ποιες είναι αυτές; Πού να στα λέω! Φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά, σπιτική μελιτζανοσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες (δεν αφήσαμε ούτε έναν), τυροκροκέτες, φέτα σε φωλιά από φύλλο κρούστας με μέλι και μαυροκούκι, χωριάτικη σαλάτα, σαλάτα σολομού με iceberg, ρόκα και vinaigrette πορτοκαλιού, εκ-πλη-κτι-κές γαρίδες σαγανάκι και ουζάκι(α), το απαραίτητο ταίρι. Εμείς εμπνευστήκαμε από τη νησιώτικη αύρα και κολλήσαμε στα θαλασσινά, αλλά για τους κρεατοφάγους υπάρχουν του κόσμου τα καλά (ρίχναμε κρυφές ματιές στο δίπλα τραπέζι με τα λιγουρευτικά πολίτικο κεμπάπ και τα κεφτεδάκια). Είμαστε πια εντελώς σίγουρες πως κάνουμε ονειρεμένες διακοπές σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Και να μας το έλεγαν, δεν θα το πιστεύαμε ότι το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται μόλις 6 χλμ. μακριά και η πολυσύχναστη Ποσειδώνος ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας! Το μόνο που ακούς είναι το χαλαρωτικό πλαφ-πλαφ των κυμάτων και οι συζητήσεις από τα διπλανά τραπέζια.

Για πιο κοσμοπολίτικες στιγμές, υπάρχει το Roof Garden Restaurant στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου. Με γεύσεις που συνδυάζουν μεσογειακές και διεθνείς πινελιές, με εκλεκτά κρασιά και χαλαρωτική ατμόσφαιρα και με θέα κατηγορίας, δεν μπορεί-είμαι-στον-παράδεισο, αυτό το εστιατόριο είναι το τέλειο ντεκόρ για να γιορτάσεις όλες τις ξεχωριστές στιγμές σου, όπως τους αξίζει.

Λίγο το ουζάκι, λίγο το φαγητό και ο νωχελικός μεσημεριάτικος ήλιος, είπαμε να αποσυρθούμε στο δωμάτιό μας. Το Poseidon έχει 89 δωμάτια (μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα και 1 σουίτα) με τα περισσότερα να έχουν πρόσφατα ανακαινιστεί, και με μαγευτική θέα στη θάλασσα, μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες που «τρέχουν» σε όλο το μήκος του δωματίου. Και όταν λέμε όλο το μήκος, εννοούμε όλο! Κάνεις μπάνιο και βλέπεις καραβάκια να λικνίζονται στο βάθος…

Φρέσκιες από τη μεσημεριανή σιέστα, ήρθε η όρεξη για ένα απογευματινό δροσερό κοκτέιλ. Και, ναι, είμαστε στο σωστό σημείο... Μόλις πέφτει το σούρουπο, το Sky Bar 360° μεταμορφώνεται σε στιλάτο cocktail bar. Η πισίνα φωτίζεται, ο barman αναλαμβάνει και όλα κυλάνε γλυκά σαν αυγουστιάτικο βραδάκι. Θα βρεις τα cocktails που έχεις αγαπήσει κατά καιρούς αλλά και 5 ανεπανάληπτα signature cocktails, ικανά να απογειώσουν τη βραδιά σου. Παρασυρθήκαμε και τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα! Στα top 3 θα έβαζα το Poseidon’ s Skyfall, το Caribbean Εlixir και το Vanilla Swing. Όταν τα δοκιμάσεις, θα νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα. Μέχρι να ανέβεις στο ξύλινο deck, με θέα στην Αθήνα και τον Αργοσαρωνικό. Τώρα τα έχεις δει όλα.

Ευχαριστούμε το Poseidon Hotel για τη θερμή φιλοξενία (Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Παλαιό, Φάληρο, 210 9872000)