Market

Φοιτητικός διαγωνισμός “HACKATHON#APODEIKSI”

Υποτροφία πλήρους φοίτησης στον νικητή

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η επιχειρηματικότητα είναι πυρήνας προόδου και ευημερίας και για να βρει εύφορο έδαφος και να ευδοκιμήσει, χρειάζεται στήριξη και ενθάρρυνση. Αλλά, πάνω απ’ όλα, χρειάζεται νέες γνώσεις, νέες ιδέες, νέους ανθρώπους και ένα περιβάλλον που να στηρίζει και να προωθεί την καινοτομία.

Αδιαμφισβήτητα, η εκπαίδευση ως πηγή καινοτομίας, ως πηγή γνώσης αλλά και ως δεξαμενή άντλησης ιδεών, αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη μιας χώρας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, οφείλει λοιπόν να πρωτοστατήσει, διοργανώνοντας δράσεις που να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Στο IST, προωθούμε την επιχειρηματικότητα, ενθαρρύνουμε την καινοτομία και καλλιεργούμε τις δεξιότητες των νέων, στοχεύοντας στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, εφαρμόζοντας ένα νέο, μοντέλο σπουδών που ονομάζεται business facing. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων σπουδών άμεσα συμβατών με την αγορά εργασίας και μέσω μίας πληθώρας δραστηριοτήτων όπως η οργάνωση σειράς ενεργειών για τους φοιτητές αλλά και μέσω συνεργασιών.

Στις 13 & 14 Ιουνίου 2015 η Crowdpolicy σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS οργανώνουν διήμερο Crowdhackathon με θέμα την υλοποίηση πρότυπης εφαρμογής κινητού τηλεφώνου (mobile app) για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής από τις καταναλωτικές συναλλαγές.

Το IST στηρίζει και ενθαρρύνει τη Crowdpolicy προκηρύσσοντας μία (1) υποτροφία πλήρους φοίτησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Πληροφορικής για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, σε έναν από τους νικητές του διαγωνισμού HACKATHON #APODEIKSI. Ο νικητής καλείται να επιλέξει ένα (1) από τα κάτωθι μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το IST σε συνεργασία με το London South Bank University:

MSc Web & Mobile Computing

MSc Internet & Database Systems

Ο νικητής της υποτροφίας θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις εγγραφής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της επιλογής του, όπως αυτές περιγράφονται στον οδηγό σπουδών ή/και στην ιστοσελίδα του IST. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιαστούν σε συνέντευξη στο IST εφόσον κληθούν.

Σημείωση: Η υποτροφία πλήρους φοίτησης καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων του IST. Δεν καλύπτει τα πνευματικά δικαιώματα εγγραφής (royalties) στο συνεργαζόμενο με το IST Πανεπιστήμιο.

Περισσότερες πληροφορίες: κα Τίνα Ζώη, τηλ: 210 48222222, email: tzoe@ist.edu.gr

Για την εγγραφή σας στον διαγωνισμό δείτε εδώ


Σύντομο Προφίλ

Tο IST είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας. Σε συνεργασία με φημισμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέρει μια σειρά προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, ευέλικτων Supported Distance Learning προγραμμάτων, διετών προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης, καθώς και σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα Δια Βίου Μάθησης σε τρεις ευρείς επιστημονικούς τομείς:

• Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες

• Επιστήμη Υπολογιστών - Πληροφορική

• Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας

Όραμα του IST είναι η παροχή υψηλού επιπέδου σπουδών και υπηρεσιών, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και η ενεργός συμβολή του στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διεθνώς.