Market

METAXA Honey Shot

Η αυθεντικότητα της ελληνικής γης, οι μυρωδιές των βοτάνων μας, όλη η γνώση του METAXA

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93208-187775.jpg

Το κεχριμπαρένιο ποτό με την απαλή γεύση που δημιούργησε ο Σπύρος Μεταξάς το 1888, συναντά το αρωματικό ελληνικό μέλι! Έκρηξη! Κάθε σταγόνα METAXA προσθέτει στο Μοσχάτο κρασί εκχύλισμα Μαγιάτικων τριαντάφυλλων και βοτάνων της Μεσογείου. Τώρα ο Metaxa Master επέλεξε να συμπεριλάβει και μια δόση ανθικού μελιού στο χαρμάνι του.

image

«Αυτό το μέλι ξεχωρίζει για το έντονο άρωμα έλατου, τριαντάφυλλων και αγριολούλουδων, και το λαμπρό, βαθύ κεχριμπαρένιο του χρώμα. Το επέλεξα για την απολαυστική του γεύση που θυμίζει φίνα αγριολούλουδα και έλατο», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ράπτης. Όχι απλά οποιοδήποτε μέλι. Το μέλι της Ελλάδας, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Στην ποιότητα του συμβάλλουν ο ελληνικός ήλιος και η ποικιλία της ελληνικής χλωρίδας, η οποία περιλαμβάνει πάνω από 850 είδη, μοναδικά στον κόσμο! Το μέλι που χρησιμοποιείται στο METAXA Honey Shot είναι πολύπλοκο. Συλλεγμένο στη Βόρεια Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αιγίου, σε υψόμετρο 800 μέτρων, είναι φτιαγμένο από άνθη έλατου, καστανιάς, αγριομηλιάς, ρίγανης, φασκομηλιάς και άγριων τριαντάφυλλων.

Το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Ένα γλυκόπιοτο θαύμα με όλη την μυρωδιά της ελληνικής γης, που απολαμβάνεται και σε παγωμένο σφηνάκι ή σκέτο, με πάγο, ή σε long drink ή κοκτέιλ. Το χρώμα του είναι ανοιχτό κεχριμπαρένιο με χρυσές αντανακλάσεις και η ακριβής σύσταση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, άνθη πορτοκαλιού, γιασεμί, χουρμάδες, βερίκοκο, λευκή σταφίδα, αποξηραμένο σύκο και γλυκά μπαχαρικά...μαγεία!

Για την ιστορία...

Το 1888, ο Σπύρος Μεταξάς, ένας τολμηρός οραματιστής με εκλεπτυσμένο γούστο, ξεκίνησε να δημιουργήσει το κεχριμπαρένιο ποτό με την πιο απαλή γεύση. Στην προσπάθεια του να κάνει το όραμά του πραγματικότητα, δημιούργησε μια μορφή τέχνης διαφορετική από όλες τις άλλες στον κόσμο των οίνων και ποτών. Έκτοτε, διαδοχικές γενεές Metaxa Μaster, έχουν τελειοποιήσει τη μοναδική τέχνη του να συνδυάζεις το απόσταγμα, το κρασί και τα βότανα. Αυτή η τέχνη απαιτεί τελειότητα στην επιλογή, την οινοποίηση, την απόσταξη, την ανάμιξη και την παλαίωση.

Διανέμεται από την Β.Σ.Καρούλιας ΑΒΕΕΠ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ