Market

Ένας Superstar στην πόλη

Το sneaker που άλλαξε την καθημερινότητα των Αθηναίων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
92385-186013.jpg

Τι δουλειά έχει ένα γιγαντιαίο Superstar στο κέντρο της Αθήνας; Πώς είναι να «επιτίθεται» καθημερινά ένα τεράστιο παπούτσι στους Αθηναίους;

Δεν είναι κάτι μικρό. Αντιθέτως, πρόκειται για μια εντυπωσιακά μεγάλη δημιουργία που έχει εισβάλει μέσα στην πόλη. Σαν ένα ξεχωριστό installation θα δείτε το γιγαντιαίο Superstar, μοντέλο παπουτσιού γνωστής αθλητικής εταιρίας, που εδώ και λίγες ώρες έχει προσγειωθεί στο κέντρο της Αθήνας για να δείξει σε όλους, επιτέλους, τι εστί cool και urban.

Στόχος δεν είναι άλλος από την αλλαγή των στιλιστικών μας συνηθειών. Τέρμα στα βαρετά ντυσίματα. Λέμε ναι στο cool. Η ιδέα ήταν απλή αλλά όχι από αυτές που σου έρχονται εύκολα στο μυαλό. Χρειάστηκαν πολλές βόλτες στην πόλη, κορναρίσματα, μποτιλιάρισμα, καφέδες για να δούμε το προφανές. Οι Αθηναίοι εργαζόμενοι ντύνονται μονότονα.

Τι θα γινόταν αν άλλαζαν στιλ, αν γίνονταν πιο άνετοι χωρίς να σκεφτούν τι επιβάλλουν τα εργασιακά dress codes;

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα sneaker που μπορεί να ανανεώσει το look σου και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα. Ένα sneaker που αν και διαχρονικό δεν είναι ρουτίνα.

Ένα sneaker που δεν είναι αυτό που νομίζεις. Το Superstar.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνουν οι Αθηναίοι την προσωπική τους επανάσταση, να σπάσουν τους κανόνες, να γίνουν πιο άνετοι, πιο στιλάτοι. Να μην πρέπει by default να βάλουν κάτι που δεν θέλουν απλά επειδή τους το έχουν επιβάλει κανόνες και νόρμες.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το Superstar invasion. Τα Superstar άρχισαν να καταλαμβάνουν την πόλη και όλο και περισσότεροι Αθηναίοι κυκλοφορούν φορώντας τα. Έτσι πλέον όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου θα δεις κοστούμια χωρίς μοκασίνια αλλά με Superstar ή ακόμα και ταγέρ με Superstar.

Η ιδέα που στην αρχή φαινόταν ακατόρθωτη βρίσκει καθημερινά όλο και περισσότερους εκφραστές αφού, πώς να το κάνουμε, είναι δύσκολο να αντισταθείς στον street, urban και άνετο χαρακτήρα του Superstar. Ο ψύχραιμος παρατηρητής θα το χαρακτήριζε ως το απόλυτο παπούτσι της πόλης, και μάλλον δεν θα είχε άδικο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ