Market

Το cocktail σου θα... γράψει!

Η 2η φάση του World Class Bartender of the year 2015 μόλις ξεκίνησε!

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπορεί ένα κοκτέιλ να γίνει τέχνη; Γιατί όχι; Όλα εξαρτώνται από την έμπνευση, τη δημιουργικότητα και τον χαρακτήρα του bartender και ένα μικρό γλυκόπιοτο θαύμα μπορεί να γεννηθεί επί της μπάρας. Η έμπνευση βρίσκεται παντού και οι «μάγοι» του μπαρ μπορούν να εξιτάρουν τη φαντασία τους από οτιδήποτε, από το σινεμά, μέχρι και την παγκόσμια λογοτεχνία. Αυτή είναι και η λογική που ακολούθησε το World Class φτιάχνοντας τη συνταγή της δεύτερης φάσης του φετινού διαγωνιστικού μέρους με τίτλο «Cocktails and the Written Word», συνεχίζοντας την επιτυχημένη τακτική της δοκιμασίας του περσινού ελληνικού τελικού με τίτλο «Theatrical and Stars», όπου οι bartender κλήθηκαν να δημιουργήσουν cocktail εμπνευσμένα από μία ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Έτσι λοιπόν στη δεύτερη φάση των εθνικών προκριματικών του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class που μόλις ξεκίνησε με θέμα «Cocktails and the Written Word», θα συμπληρωθεί η δωδεκάδα των φιναλίστ που θα συμμετάσχει στον ελληνικό τελικό τον Ιούνιο. Ο «Έλληνας πρωταθλητής για το 2015» θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής τον Αύγουστο.

Στη θεματική αυτή λοιπόν, θα δούμε την τέχνη να συναντά τη δημιουργία ενός cocktail! Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα από κάθε λογής λογοτεχνικά συγγράμματα. Στόχος είναι να επιλέξουν ένα βιβλίο – έμπνευση ανάμεσα στη λογοτεχνία των spirit, από το «How to Mix Drinks», 1862, του Νεοϋορκέζου Jerry Thomas, γνωστός ως ο συγγραφέας του πρώτου βιβλίου για κοκτέιλ, έως και το νέο κύμα βιβλίων για κοκτέιλ των 90s, που δημιουργήθηκε από τους παλιούς άρχοντες των μπαρ και των δύο πλευρών του Ατλαντικού, καθώς και ένα ακόμη αγαπημένο τους βιβλίο από την παγκόσμια λογοτεχνία, έτσι ώστε να δημιουργήσουν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό που θα τους καθοδηγήσει στα επόμενα βήματα.

image

Για την ιστορία, το World Class είναι o κορυφαίος θεσμός του bartending παγκοσμίως, μια διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, που από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 17.000 ταλαντούχους bartender. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν ορισμένες εξαιρετικές δημιουργίες από τους συμμετέχοντες, μας παρουσιάστηκε το δεύτερο κύμα του World Class σε δύο λαμπερές εκδηλώσεις στις 3 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα Navona του ξενοδοχείου Makedonia Palace και στις 4 Μαρτίου στην Αθήνα, στο Φουάρ Bar & Restaurant.

image

image

Οι bartender που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση, πέρα από την χρήση δύο μοναδικών λογοτεχνικών συγκραμάτων ως πηγή έμπνευσης, καλούνται να βάλουν όλη τους την τέχνη και για πρώτη φορά να δημιουργήσουν με κριτήριο την εποχικότητα. Μόνο υλικά εποχής άνοιξης/καλοκαιριού καθώς και αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, ποτά, που θα είναι δροσερά και ζωντανά, με ελαφριές γεύσεις, ιδανικά για αυτές τις δύο εποχές. Απλότητα και στην παρουσίαση λοιπόν, γιατί ως γνωστόν, οι καλλιτέχνες αγαπούν την απλότητα! Ζητείται το τέλειο ποτό για κατανάλωση σε υπαίθριους χώρους, όπου θα βρίσκεται μέσα σε διάφορα σκεύη ή δοχεία που μπορούν να καταναλώνονται στο δρόμο, να μπαίνουν σε φορητά ψυγειάκια, ακόμα και σε φλασκιά!

Τα luxury brands της Diageo που θα έχουν στη διάθεσή τους οι bartender, είναι τα λεγόμενα «λευκά» spirit, συγκεκριμένα, το gin Tanqueray No. TEN ®, οι βότκες Ketel One ® & Ciroc ® καθώς και ολόκληρη η σειρά της τεκίλας Don Julio ®.

image

image

Oι εγγραφές των bartender για τη 2η φάση του διαγωνισμού και η κατάθεση των συνταγών τους θα ξεκινήσουν στις 20 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 29 του ίδιου μήνα. Όπως και στη πρώτη φάση του διαγωνισμού έτσι και τώρα, οι bartender που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής στην πλατφόρμα www.theworldclassclub.com.

image

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες που δεν κατάφεραν να διακριθούν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ξανά, διεκδικώντας μια θέση για τον ελληνικό τελικό.

H «μάχη» για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο συνεχίζεται! Παρακολουθήστε την εξέλιξη της μέσα από τη σελίδα του World Class Greece στο facebook αλλά και από το hashtag #worldclassgreece.