Market

Μικρός Βοριάς Ροζέ και Ερώδιος

Από τους Α. Ρούβαλη & Α. Μπαμπατζιμόπουλο για τις 8/3

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89521-180561.jpg

Στις 8 Μαρτίου, την «Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας»- οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ύπαρξή τους, και έχουν πολλούς λόγους να το κάνουν. Σ’ αυτή την περίσταση, το ροζέ κρασί –η πλέον σύγχρονη τάση στην κατανάλωση, είναι ο ιδανικός συνοδός.

Καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί στο ροζέ κρασί! Το σύνθετο άρωμα της κατηγορίας, οι πολυποίκιλες γευστικές του εκδοχές και οι έντονες παραλλαγές στην χρωματική του παλέτα συνθέτουν ένα προϊόν, σχεδόν τόσο μοναδικό όσο η γυναίκα.

image

Τα κρασιά Μικρός Βοριάς Ροζέ του Άγγελου Ρούβαλη και Ερωδιός Ροζέ από τον χαρισματικό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, αποτελούν ιδανικές προτάσεις για να γιορτάσετε μια τόσο σημαντική και ξεχωριστή μέρα, γεμάτη απόλαυση.

Το λαμπερό ρουμπινί χρώμα του κρασιού Μικρός Βοριάς Ροζέ θα φωτίσει το τραπέζι και τη διάθεσή σας. Από ξεχωριστή ειδική οινοποίηση, διακρίνεται για τη πλούσια αρωματική του γεύση με τα αρώματα κόκκινων φρούτων και της βιολέτας να κυριαρχούν, καθώς το πράσινο μήλο και grapefruit αφήνουν μια δροσερή γεύση, καθιστώντας το ιδανικό απεριτίφ.

image

Αντίστοιχα, η προσεγμένη οινοποίηση του κρασιού Ερωδιός Ροζέ θα δώσει ισορροπία αλλά και ζωντάνια στην ημέρα σας. Έντονα αρώματα ρόδων και φραγκοστάφυλου δημιουργούν ροζέ αποχρώσεις στο ποτήρι σας. Η γεύση, απόλυτα γοητευτική, αφήνει μια αίσθηση τριαντάφυλλου που θα λατρέψει κάθε γυναίκα.

Γεμίστε τα ποτήρια σας με ζωηρόχρωμο ροζέ κρασί και απολαύστε! Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

NEO E-SHOP: www.rouvaliswinery.gr

Προφίλ Οινοποιείων

*Ο Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος.H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη , είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού -2001).

Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο Ασπρολίθι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 4 κρασιά: (Μικρός Βοριάς Λευκός ,Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ).

Τέλος, την σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

**O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, 3η γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, συνεχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας με μοναδικό τρόπο τις αυθεντικές μυστικές Πολίτικες συνταγές των προγόνων του και δημιουργώντας τα γνωστά σε όλους προϊόντα- αποστάγματα του «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ».

Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους.

Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίζεται από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο. Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο είναι επισήμως ένα πότο ελληνικό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε, το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το ΠΡΩΤΟ εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.

Παράλληλα ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκινά με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Kτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και Εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι-το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.

Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.

Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση και την ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Σήμερα θεωρείται ότι έχει κατακτήσει δίκαια τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ