Market

Cardhu: Γευστικές δημιουργίες με άρωμα Σκοτίας στη Σπονδή

Μια βραδιά απόλαυσης στη Σπονδή με τις δημιουργίες του σεφ Arnaud Bignon

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο μπορεί να ενισχύσει τη γευστική απόλαυση ένα κοκτέιλ φτιαγμένο με βάση το ουίσκι. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μας όταν δοκιμάσαμε το «Cumming’s Red Flag», ένα κοκτέιλ με ουίσκι Cardhu Gold Reserve, τομάτα, σόγια, wasabi, yuzu και nori που συνόδευε το πρώτο πιάτο με χτένια και σπαράγγια της θάλασσας που μύριζε θάλασσα. Πριν από λίγες μέρες, στη Σπονδή το γενναιόδωρο single malt whisky Cardhu και το γαστρονομικό & ευζωιστικό website The Food & Leisure Guide (www.fnl-guide.com), διοργάνωσαν ένα private dinner με σκοπό να μας εισάγουν σε αυτόν τον πολύπλοκο γευστικό κόσμο απόλυτα ισορροπημένων συνδυασμών γεύσεων και κοκτέιλ με βάση το ουίσκι.

image

image

Τα ευφάνταστα πιάτα που ακολούθησαν, όπως το χριστόψαρο με παντζάρια, vadouvan και κόκκινο κρασί ή το ζαρκάδι με πιπέρι Τασμανίας, κάστανο, λαχανάκια Βρυξελλών και ιβίσκο ήταν δημιουργία του βραβευμένου σεφ Arnaud Bignon από το The Greenhouse του Λονδίνου. Τα δε εκπληκτικά cocktail, όπως το The Water’s fine με Cardhu Gold Reserve, ginger και wild mountain tea, ή το Eternal Sunshine με Cardhu Amber Rock, antica formula bitters και salt pastis που τα συνόδευαν δημιουργούσαν ο Θάνος Προυνάρους spirits & bar cosultant του Ομίλου Τραστέλη και o Τέλης Παπαδόπουλος, mixologist διεθνούς αναγνώρισης και νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class Bartender of the Year το 2009. Πρωταγωνιστές της βραδιάς βέβαια ήταν το CARDHU GOLD RESERVE και το CARDHU AMBER ROCK™, τα οποία απολαύσαμε και στις neat μορφές τους συνοδεύοντας άψογα ένα φουά γκρα στην πρώτη περίπτωση ή το επιδόρπιο πραλίνας στη δεύτερη. Τα δύο αυτά εκλεκτά ουίσκι προστέθηκαν πρόσφατα στην πλούσια οικογένεια του Single Malt Scotch Whisky από το Speyside που αποτελείται επίσης από τα Cardhu 12 y.o., Cardhu 15 y.o. και Cardhu 18 y.o.

image

image

Ο Arnaud Bignon, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, γνωστός για τη φιλοσοφία του, που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα με νέους συνδυασμούς και πρωτότυπα αρώματα, δημιούργησε ιδιαίτερα πιάτα για τη βραδιά εμπνευσμένος από την μοναδική γκάμα γεύσεων των whisky της οικογένειας Cardhu δίνοντας μία νέα οπτική στα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Κατάφερε να αναδείξει τις πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών του CARDHU AMBER ROCK™, αλλά και τις πιο ζεστές, γλυκές και φρουτώδεις νότες της γεύσης του CARDHU GOLD RESERVE™, αυτού του άψογα και ισορροπημένου νέου malt whisky.