Market

To εστιατόριο Sebastian ανοίγει στο Ace Hotel & Swim Club στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ο σεφ Elvi Dimitris Zyba επιμελείται το μενού, ενώ το Wine is Fine έχει την επιμέλεια της λίστας κρασιών

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ath-pc_alex_antoniadis-oct_2024-sebastian_menu-45

To εστιατόριο Sebastian ανοίγει στο Ace Hotel & Swim Club στην Αθηναϊκή Ριβιέρα - Ο σεφ Elvi Dimitris Zyba επιμελείται το μενού, ενώ το Wine is Fine έχει την επιμέλεια της λίστας κρασιών

Ένα ολοκαίνουργιο εστιατόριο προστίθεται στη γαστρονομική σκηνή της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Το Sebastian, ένα μπιστρό που σερβίρει γαλλοαμερικανικό μενού από τον διακεκριμένο σεφ Elvi Dimitris Zyba, μαζί με κρασιά που επιλέχθηκαν προσεκτικά από τους πρωταθλητές του φυσικού κρασιού της Αθήνας, Wine is Fine, άνοιξε τις πόρτες του στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Sebastian είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, προσφέροντας πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, με διαθέσιμους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Βρίσκεται στο ισόγειο του νέου Ace Hotel & Swim Club Athens.

ath-pc_alex_antoniadis-sep_2024-sebastian_menu_pre-opening-47

Το όνομα του εστιατορίου είναι ένας φόρος τιμής στον Άγιο Σεβαστιανό, γνωστό για την επιμονή του και τη δέσμευσή του να φροντίζει τους άλλους — κάτι που ταυτίζεται με τη φιλοξενία. Εμπνευσμένο επίσης από εμβληματικά μπιστρό σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Παρίσι, το Sebastian στοχεύει να είναι ένα καταφύγιο για ό,τι ρέει ελεύθερα: κρασί, γέλιο, απελευθέρωση. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό για όλους και έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.Ο Zyba, ο οποίος είναι επίσης ο Executive Chef του Ace Hotel & Swim Club Athens, έχει επιλέξει τα καλύτερα εποχιακά υλικά από όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο για την κουζίνα. Το μενού του Sebastian είναι ένας εορτασμός της κουζίνας των μπιστρό και περιλαμβάνει ένα μείγμα κλασικών πιάτων σε νέα εκτέλεση. Το μενού έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει στους επισκέπτες να διαμορφώσουν τη δική τους γευστική εμπειρία – είτε τρώτε μόνοι σας ένα μπέργκερ και κρασί, είτε μοιράζεστε μικρά πιάτα και κοκτέιλ με φίλους, είτε γεμίζετε το μεγάλο σας τραπέζι με χορταστικά κυρίως πιάτα και μερίδες για όλους. Μερικά πιάτα:

Πρωινό

  • Green Eggs No Ham: αυγά μάτια, χούμους κολοκύθας με κάρυ, άγρια χόρτα, ελιές τσιμιτσούρι, τοστ δημητριακών
  • Τηγανίτες ρικότα: κεράσια, κρέμα λεμονιού, καραμελωμένα φιστίκια Αίγινας

Μεσημεριανό

  • Σαλάτα Sebastian: φακές beluga, λαρδί, φασόλια, baby πατάτες, κορνισόν, ντρέσινγκ ντιζόν
  • Διπλό μπέργκερ: μοσχαρίσιο κρέας χορτοφαγικής προέλευσης, αμερικανικό τυρί, μανιτάρια, πικάντικη μαγιονέζα, πίκλες, πατάτες τηγανιτές
  • Φρέσκα ζυμαρικά: πέστο από λάχανο και βασιλικό, τραγανά αμύγδαλα και τριμμένη ψίχα ψωμιού

Δείπνο

  • Μύδια Μαρινιέρ με φρέσκο ψωμί
  • Σαρδέλες ψητές σε φρυγανισμένο ψωμί: ρούιγ, μάραθος, κρεμμύδι, μαϊντανός
  • Ψητός αστακός με πατάτες: αστακός από τα Ιόνια Νησιά, ψημένο βούτυρο από όστρακα, πατάτες τηγανιτές
  • Meatloaf εκατομμυριούχου: ρολό από χοιρινό, μοσχάρι και κρεμμύδι, κόκκινο κρασί, βούτυρο αστακού, πουρές πατάτας

Επιδόρπιο

  • Μπανάνα split: καραμελωμένη μπανάνα, κρέμα λωτού, παγωτό Νεάπολης
  • Πάβλοβα: μους από λευκή σοκολάτα και τριαντάφυλλο, αμύγδαλα, σορμπέ μύρτιλου

Η λίστα κρασιών από την ομάδα του Wine is Fine περιλαμβάνει μια ποικιλία από φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά – διαθέσιμα τόσο σε φιάλη όσο και σε ποτήρι – από όλη την Ελλάδα και τη Γαλλία. Το Sebastian προσφέρει επίσης πλήρες μενού μπαρ, με πρωτότυπα κοκτέιλ – όπως το Aesthesi (τζιν, λικέρ πεύκου, φρέσκος χυμός λάιμ, σόδα μπύρας από ροζ γκρέιπφρουτ) – μπύρες και μη αλκοολούχα ποτά.

Το Sebastian έχει σχεδιαστεί από το γνωστό γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο ciguë, σε συνεργασία με την design ομάδα του Ace Hotel. Η τραπεζαρία διαθέτει έπιπλα και φωτιστικά από την ciguë, με χειροποίητα μπλε πλακάκια από τερακότα στο πάτωμα, που εκτείνονται σε εξωτερική βεράντα με θέα την πισίνα. Τα τραπέζια είναι ειδικά σχεδιασμένα και συνοδεύονται από καρέκλες των Friends and Founders.Τα κρεμαστά vintage φωτιστικά Vaarnii ‘1003 Hans’ προσθέτουν μια μαγευτική λάμψη στο εστιατόριο.Η βεράντα του εστιατορίου επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν γεύματα δίπλα στην πισίνα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αγκαλιάζοντας την μεσογειακή φιλοσοφία.

Το Sebastian σερβίρει πρωινό από τις 7:00-17:00, μεσημεριανό από τις 11:00-17:00 και δείπνο από τις 18:00-23:00. Για τακτικές ενημερώσεις και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων μενού και κρατήσεων, επισκεφθείτε το www.sebastianathens.com και ακολουθήστε το @sebastianathens.

SEBASTIAN
Διεύθυνση: Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα 166 75
Τηλέφωνο: + 302100220176
Ιστοσελίδα: www.sebastianathens.comEmail: enquire@sebastianathens.com
Instagram: @sebastianathens
Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά 7 ημέρες την εβδομάδα
Πρωινό: 7:00-17:00
Μεσημεριανό: 11:00-17:00
Δείπνο: 18:00-23:00
Χωρητικότητα: 120 καθίσματα συνολικά (80 καθίσματα εσωτερικά, 40 εξωτερικά)
Κρατήσεις: συνιστώνται μέσω OpenTable, δεκτοί και επισκέπτες χωρίς κράτηση
Takeaway: Ναι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ