Market

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Παραδοσιακών Τεχνών Wirath μαγεύει την Ελλάδα με την τέχνη Al-Qatt Al-Asiri

Συμμετέχει στην πολιτιστική εβδομάδα που πραγματοποιείται στην Αθήνα

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc02129

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Παραδοσιακών Τεχνών Wirath προσκαλεί τους επισκέπτες να βυθιστούν στην πολιτιστική κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας και την τέχνη Al-Qatt Al-Asiri

Οι παραδοσιακές τέχνες της Σαουδικής Αραβίας είναι έτοιμες να γοητεύσουν νέους θεατές καθώς το Βασιλικό Ινστιτούτο Παραδοσιακών Τεχνών της Σαουδικής Αραβίας “Wirath” συμμετέχει στην πολιτιστική εβδομάδα που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου, με θέμα “Η Κληρονομιά Δύο Πολιτισμών”. Η εκδήλωση, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή τέχνη Al-Qatt Al-Asiri, προσκαλεί τους επισκέπτες να βυθιστούν στην πολιτιστική κληρονομιά της Σαουδικής Αραβίας μέσω διαφόρων διαδραστικών δραστηριοτήτων που προσφέρουν πρακτική εμπειρία. 

Κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής εβδομάδας, πέντε καλλιτέχνες από τη Σαουδική Αραβία θα ηγηθούν εργαστηρίων, ξεκινώντας με ένα εργαστήριο γλυπτικής σε γύψο με μοτίβα από την τέχνη Al-Qatt Al-Asiri, μια παραδοσιακή τέχνη που απέκτησε διεθνή αναγνώριση όταν εντάχθηκε στη λίστα της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά το 2017. Επιπλέον, θα υπάρχει εργαστήριο για τη δημιουργία φυσικών χρωμάτων, καθώς και εκθεσιακά περίπτερα που θα παρουσιάζουν έργα φοιτητών και ζωντανές επιδείξεις σαουδαραβικής χειροτεχνίας. Το περίπτερο του Wirath θα προσφέρει επίσης στους επισκέπτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα κοινοτικό καλλιτεχνικό έργο, ζωγραφίζοντας μοτίβα Al-Qatt Al-Asiri χρησιμοποιώντας φυσικά χρώματα.

Οι διεθνείς εκθέσεις του Wirath συνεχίζουν να προσελκύουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τους επισκέπτες να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα από την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία τέχνης, ειδικά όταν συνδέεται με μια ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά γεμάτη χρώματα και λεπτομέρειες. Η παρουσία Σαουδάραβων καλλιτεχνών εμπλουτίζει την εμπειρία απαντώντας στις ερωτήσεις των επισκεπτών και ικανοποιώντας την περιέργειά τους για τις φυσικές και πολιτιστικές επιρροές που διαμορφώνουν αυτή την ποικιλόμορφη και πολύχρωμη καλλιτεχνική παράδοση.

saoudiki-aravia

Η διεθνής καλλιτεχνική συμμετοχή παίζει κρίσιμο ρόλο στη σύγκλιση των καλλιτεχνών και την ανακάλυψη των κοινών θεμάτων που ενώνουν τις παραδοσιακές τέχνες παγκοσμίως. Επίσης, προάγει την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας μέσω της ανάμιξης γεωμετρικών και λουλουδάτων μοτίβων και από τους δύο πολιτισμούς. Παράλληλα, παρέχει στους Σαουδάραβες καλλιτέχνες μια πλατφόρμα για να φτάσουν σε νέο κοινό και να ενισχύσουν τη διεθνή παρουσία των σαουδαραβικών τεχνών.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Παραδοσιακών Τεχνών (Wirath) είναι κορυφαίος οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση της εθνικής ταυτότητας και στον εμπλουτισμό των σαουδαραβικών παραδοσιακών τεχνών τοπικά και διεθνώς. Ο στόχος του ινστιτούτου είναι η ευαισθητοποίηση, ο εορτασμός των ζωντανών θησαυρών και η υποστήριξη των πρωτοπόρων στους τομείς των παραδοσιακών τεχνών, διατηρώντας τις ρίζες τους, ενισχύοντας τα εθνικά ταλέντα και ενθαρρύνοντας τους ενθουσιώδεις να μάθουν, να κατακτήσουν και να καινοτομήσουν σε αυτές τις τέχνες, εξασφαλίζοντας ένα ζωντανό και γιορτασμένο μέλλον για τις δημιουργικές τέχνες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ