Market

Εργαστήριο Ερμηνείας Ονείρων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87005-175249.jpg

Δύο σεμινάρια με ελεύθερη είσοδο για την πρώτη εβδομάδα διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μωραΐτη:

«Αυτογνωσια μεσω της Ποιησης»( Τρίτη 3/2, 7-8.30μμ) και

«Ερμηνεία Ονειρων» (Πέμπτη 5/2, 7-8.30μμ)

1. ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Φρουντ εχει πει:«Οχι εγω αλλα ο ποιητής ανακάλυψε το ασυνειδητο». Ένα απο τα ωφέλη της ανάγνωσης και γραφής ποιησης ειναι οτι οχι μονο βοηθαει να ανακαλύψουμε άγνωστες πλευρές του εαυτου μας αλλα και να τις ενδυναμωσουμε,Η διαδικασια αυτη ειναι περισσοτερο θετική οταν γινεται με αλλους στα πλαισια μιας μη κριτικης ατμόσφαιρας.Με γεφυρα τις μεταφορες,το ρυθμο και τη φορμα της ποιησης διερευνωνται πλευρές του υποσυνειδητου και συσχετιζονται με τη ζωη των ενδιαφερομενων.Ειναι σημαντικο να διευκρινιστεί οτι κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να εκτεθει παρα στο βαθμο που ειναι ετοιμος.

2.ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ

Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται κι όμως πόσοι έχουν ασχοληθεί συστηματικά με αυτό; Τι είναι τα όνειρα; Μια αλλόκοτη και αγνώριστη πλευρά του εαυτού μας ή ένα κλειδί αυτογνωσίας; Η προσπάθεια να ερμηνευτούν τα όνειρα είναι πανάρχαια και πανανθρώπινη. Ο Φρόυντ είναι ο πρώτος "σύγχρονος" που κατέδειξε ότι «υπάρχει μια ψυχολογική τεχνική που μας επιτρέπει να ερμηνεύσουμε το όνειρα και ότι κάθε όνειρο έχει το νόημά του».

Το σεμινάριο είναι μια εισαγωγή στη μεθοδολογία καταγραφής και ανάλυσης των ονείρων, η οποία είναι δυνατόν να φέρει εξαιρετικό πλούτο στη ζωή μας, με την ευρύτερη διερεύνηση του ψυχικού μας κόσμου και τη βαθύτερη κατανόηση του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Σύντομο βιογραφικό

Η Δρ Μαριλενα Πρωιμου ειναι ψυχοθεραπευτρια με πρακτικη ειδίκευση στην Ομαδικη Ανάλυση και Οικογενειακή Θεραπεία Εχει διατελεσει Καθηγητρια Συμβουλος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Κολλεγιου Αθηνων επι σειρα ετών.Ειναι απόφοιτος Φιλολογίας του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου ,κάτοχος διπλώματος master Ψυχολογίας (Lesley University ) και Διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών.Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ψυχοθεραπευτικα με ομαδες και άτομα.Εχει συγγραψει δυο βιβλία με τίτλο «Οδυσσεας Ελυτης ,Η αθέατη πλευρα του κόσμου και η καθαρότητα του φωτος», και ποιητικη συλλογή «Η Αυτοβιογραφια του Αθέατου» , εκδ.Μεταιχμιο,2008.

Τηλ για πληροφορίες 210-6756970 (4-8.30μμ)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ