Market

Ραμίνα: Εντυπωσιακές συνθέσεις αναλογικού κολάζ που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά της φύσης

Market News
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εικαστικός Ραμίνα υπηρετεί το αναλογικό κολάζ για να εκφράσει την αγάπη της για τη φύση.

Η Ραμίνα είναι collage artist που ζει στη Θεσσαλονίκη, η οποία εκφράζει την αγάπη της για τη φύση μέσα από την τέχνη του αναλογικού collage και των mixed media. Εμπνέεται βαθιά από τη φύση και τις αλληλεπιδράσεις της με τον άνθρωπο, ενώ η δημιουργικότητά της αντλεί δύναμη από τα ταξίδια, την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και τα στοιχεία του φυσικού κόσμου, τα οποία ενσωματώνει στις δημιουργίες της.

Το κύριο υλικό που χρησιμοποιεί είναι το χαρτί και κόβει χειροποίητα τα στοιχεία όπως λουλούδια, έντομα, μάτια κ.α δημιουργώντας εντυπωσιακές συνθέσεις που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του οικοσυστήματος που μας περιβάλλει. Με την μοναδική της προσέγγιση μετατρέπει απλά υλικά σε συναισθηματικά φορτισμένα έργα τέχνης.

Κεντρικός στόχος της Ραμίνα είναι τα έργα της να προκαλέσουν συναισθήματα στον θεατή, υπενθυμίζοντας την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Παρά την κυρίαρχη θέση του ανθρώπου στον πλανήτη, η ύπαρξή μας εξαρτάται βαθιά από τη χλωρίδα και την πανίδα που μας περιβάλλει. Μέσα από την τέχνη της, η Ραμίνα επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία αυτής της σύνδεσης και να τονίσει ότι η φύση και ο άνθρωπος συνυπάρχουν σε έναν ευαίσθητο ιστό, όπου κάθε στοιχείο έχει ζωτική σημασία και αλληλεξαρτώνται.

Η καλλιτέχνιδα εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της για την αποδοχή που έχει λάβει από το διεθνές κοινό, με εκθέσεις και συνεργασίες σε χώρες όπως η Αμερική, η Ολλανδία, η Σλοβενία και η Ισπανία. «Νιώθω απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη για την αποδοχή που λαμβάνω από τόσο διαφορετικές γωνιές του κόσμου. Αυτή η υποστήριξη με γεμίζει έμπνευση και δημιουργικό ενθουσιασμό, καθώς προετοιμάζω νέα έργα για τις εκθέσεις που θα συμμετέχω το επόμενο έτος» δηλώνει η Ραμίνα.

Παράλληλα, η Ραμίνα σχεδιάζει να διοργανώσει ένα collage event στη Θεσσαλονίκη, την πόλη της, όπου όλοι όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά έργα από παλιά περιοδικά. Στόχος της είναι να προωθήσει τη δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης του collage.

Αυτή την περίοδο, η Ραμίνα εργάζεται πάνω σε ένα νέο έργο, που συνδυάζει διάφορα υλικά, μεταξύ των οποίων και ανακυκλώσιμα, όπως πλαστικό και χαρτί, ως μέρος της προσπάθειάς της να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα. «Τα περίσσια κομμάτια χαρτιού από τις εκτυπώσεις μου τα ανακυκλώνω, δημιουργώντας νέο χαρτί με τον παραδοσιακό τρόπο», αναφέρει. Με τον τρόπο αυτό, η Ραμίνα δεν αποτυπώνει μόνο την ομορφιά της φύσης μέσα από τα έργα της, αλλά εκφράζει και την προσωπική της δέσμευση για έναν πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά συνειδητό τρόπο ζωής.

@ramina.ibr