Market

ΟΙ μεγάλες τέχνες συναντιούνται

Η 2η φάση του World Class Bartender Of The Year 2015 προ των πυλών!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η δημιουργία ενός cocktail δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αντιθέτως αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης με πολλές και ιδιαίτερες πτυχές. Κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε μέσα από το World Class, τον κορυφαίο θεσμό στον χώρο του bartending που προσπαθεί και κατορθώνει κάθε χρόνο να εξυψώσει την εμπειρία του fine drinking.

Το σκεπτικό αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα μέσα και από τη θεματική ενότητα της δεύτερης φάσης του φετινού διαγωνιστικού μέρους του World Class. Ακολουθώντας λοιπόν την επιτυχημένη συνταγή της δοκιμασίας του περσινού ελληνικού τελικού με τίτλο “Theatrical and Stars”, όπου οι bartender κλήθηκαν να δημιουργήσουν cocktail εμπνευσμένα από μία ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου, τώρα στη 2η θεματική ενότητα της φετινής χρονιάς, με τίτλο “Cocktails and the Written Word” οι συμμετέχοντες θα κληθούν να επιλέξουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών συγγραμμάτων.

Τα luxury brands της Diageo που θα έχουν στη διάθεσή τους οι bartender στη δεύτερη αυτή φάση είναι τα λεγόμενα «λευκά» spirits. Συγκεκριμένα πρόκειται για το gin Tanqueray No. TEN ®, τις βότκες Ketel One ® & Ciroc ® καθώς και ολόκληρη τη σειρά της τεκίλας Don Julio ®. 

Επίτιμος καλεσμένος του 2ου Burst, θα είναι ο Tristan Stephenson, γνωστός spirit writer και συνιδρυτής της Fluid Movement, μιας εταιρείας συμβούλων για τον κλάδο των cocktail, η οποία πρωτοπορεί στο μοριακό mixology. Ο Stephenson έχει αναδειχθεί “World Class Bartender of the year” το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους δημιουργούς cocktail του Λονδίνου. Το 2013 ο Tristan συνεργάστηκε με την κορυφαία εταιρεία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, Diageo, με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή του Tanqueray, Charles Tanqueray, για τη δημιουργία ενός «παλατιού» για το premium αυτό gin στο Covent Garden του Λονδίνου. Τέλος, έχει κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με τίτλο “The Curious Barman” -. Η τέχνη και η αλχημεία για τη δημιουργία του τέλειου cocktail.