Market

Salonica Bar Show & Salonica Bar Week: Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας

Τόσο στη ΔΕΘ, όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, οι σημαντικότεροι επαγγελματίες, μεγαλύτερες εταιρείες αλλά και μερικά από κορυφαία μπαρ του πλανήτη, θα εκθέτουν, θα παρουσιάζουν και θα γιορτάζουν.

Market News
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Salonica Bar Show & Salonica Bar Week: Μοναδικά ποτά σε συνεργασία με ανερχόμενα και καθιερωμένα spirits brands, από τα γνωστότερα bars της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας, street food γεύσεις και μουσικές επιλογές από διάσημους DJs

Το Athens Bar Show έχει, από το 2010, καθιερωθεί ως το σημαντικότερο γεγονός της βιομηχανίας των spirits και του bartending στην Ελλάδα ενώ, παράλληλα, το Athens Bar Week αποτελεί ένα πολυήμερο ταξίδι στον κόσμο του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας, με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου να καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα.

Το 2024, από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, οι αντίστοιχες εκδηλώσεις, events, εμπειρίες και vibe «μεταφέρονται» στην Θεσσαλονίκη με την διοργάνωση – για πρώτη φορά -  των Salonica Bar Show & Salonica Bar Week!

Τόσο στη ΔΕΘ, όσο και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, οι σημαντικότεροι επαγγελματίες, μεγαλύτερες εταιρείες αλλά και μερικά από κορυφαία μπαρ του πλανήτη, θα εκθέτουν, θα παρουσιάζουν και θα γιορτάζουν.

Την αυλαία θα σηκώσει, στον χώρο της ΔΕΘ, το μεγαλύτερο party της πόλης: το Salonica Bar Week Opening Party!

Χρονοδιάγραμμα εκδηλώσεων Salonica Bar Week

  • Bar events στην πόλη της Θεσσαλονίκης: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου – Παρασκευή 04 Οκτωβρίου
  • Salonica Bar Week Opening Party: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ΔΕΘ Helexpo)
  • Salonica Bar Show: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου (ΔΕΘ Helexpo)

Salonica Bar Week 2024

Μια εβδομάδα partying και fine drinking που δεν έχει ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη

Από φέτος ήδη, παράλληλο, ανεξάρτητο πόλο έλξης της Ελληνικής και όχι μόνο Bar & Spirit Community θα αποτελεί το Salonica Bar Week (29/9 – 4/10).  Οι 5 αυτές ημέρες θα αποτελέσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του ποτού και της υψηλής γαστρονομίας που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την έξοδο στα bars και το fine drinking mingling, αναπτύσσοντας έτσι ακόμα περισσότερο την μοντέρνα κουλτούρα διασκέδασης.

Πιο συγκεκριμένα, από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, κάποια από τα καλύτερα μπαρ της Βόρειας Ελλάδας θα…συνυπάρξουν σε ένα μοναδικό για την πόλη και την περιοχή event, δημιουργώντας δεκάδες guests shifts, parties, pop up bars από αγαπημένα αποστάγματα  και takeovers, μεταμορφώνοντας την πόλη σε έναν παράδεισο “εμπειριών”. Θα μας βοηθήσουν έτσι να ανακαλύψουμε έναν κόσμο όπου η κάθε γουλιά είναι μια μοναδική εμπειρία και η τέχνη του cocktail και της υψηλής γαστρονομίας φτάνει στο ζενίθ της.

Τα experiences του Salonica Bar Week έχουν πρωταγωνιστές τους ανθρώπους πίσω από τα spirits και τους σούπερ ήρωες του bartending. Φυσικά δεν θα λείψουν και τα parties με γνωστούς dj’s, fine-dining tours και ξεναγήσεις σε αποστακτήρια και οινοποιεία, master classes και άλλα events που θα βοηθήσουν να ολοκληρωθεί η συναρπαστική εμπειρία της συμμετοχής στην μοναδική εβδομάδα

Το Salonica Bar Week ήρθε για να αναδείξει τη γοητεία της fine - διασκέδασης και του partying σε όλα τα επίπεδα. Πλέον τα καλύτερα events της πόλης είναι μόλις ένα κλικ μακριά - μην χάσετε ούτε μια γουλιά από τη δράση!

*Περιηγηθείτε στον διαδραστικό χάρτη του Salonica Bar Week (στο www.salonicabarweek.gr) και ενημερωθείτε για το που χτυπάει ο παλμός της πόλης

Salonica Bar Week Opening Party

Το μεγαλύτερο cocktail party της πόλης

Στις 29 Σεπτεμβρίου, οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται στο μεγαλύτερο cocktail party που θα έχει γνωρίσει ποτέ η πόλη.

Μοναδικά ποτά σε συνεργασία με ανερχόμενα και καθιερωμένα spirits brands, από τα γνωστότερα bars της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας, street food γεύσεις και μουσικές επιλογές από διάσημους DJs όπως οι ISON, Κική Μποτονάκη και Athinaios, θα συνθέσουν μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Το Opening Party του Salonica Bar Week, θα είναι το απόλυτο γεγονός, που υπόσχεται την πιο αξέχαστη και φαντασμαγορική βραδιά, προετοιμάζοντας σε για τις υπόλοιπες ημέρες διασκέδασης. Eίναι το γεγονός που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν το Σεπτέμβριο.

Κλείσε το εισιτήριό σου τώρα για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία bartending στη Θεσσαλονίκη.

*Το εισιτήριο εισόδου στο Opening Party κοστίζει 20 ευρώ και περιλαμβάνει 2 cocktails!

Μάθετε περισσότερα στο www.salonicabarweek.gr

Salonica Bar Show 2024

Το κορυφαίο event για τους επαγγελματίες του bartending και της Spirits industry έρχεται για 1η φορά στη Θεσσαλονίκη!

Το Athens Bar Show έχει, από το 2010, καθιερωθεί ως το σημαντικότερο γεγονός της βιομηχανίας των spirits και του bartending στην Ελλάδα και διεθνώς, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και δικτύωσης στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και σε ανερχόμενους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα.

Φέτος, η ομάδα του Bar Show έκανε ...το μεγάλο βήμα, αποφασίζοντας να διοργανώσει για πρώτη φορά το Bar Show ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας την ίδια λάμψη και δυναμική στη Βόρεια Ελλάδα. Και το όνομα αυτού: Salonica Bar Show.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, στον Εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ, οι επαγγελματίες - και όχι μόνο - της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή, να μάθουν και να αναπτύξουν σχέσεις και επαφές με μερικούς από τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου αλλά και brands, παγκοσμίως.

Όπως και το αντίστοιχο της Αθήνας, έτσι και το Salonica Bar Show φιλοδοξεί να συγκεντρώσει την ελίτ του εγχώριου αλλά και διεθνούς bar industry στην Θεσσαλονίκη, για σεμινάρια, εκπαιδευτικές ομιλίες και παρουσιάσεις από διεθνείς/τοπικούς ειδικούς, καθώς και εκθέσεις με καινοτόμα προϊόντα, νέα concepts και τεχνικές.

Κύριος σκοπός του Salonica Bar Show είναι να δημιουργήσει έναν ακόμα πόλο έλξης για το παγκόσμιο bartending στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον παλμό της πόλης και το υψηλό επίπεδο της bar σκηνής της.

Τι να περιμένουμε από το Salonica Bar Show

Μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά του Salonica Bar Show, όμως οι αριθμοί προμηνύονται ήδη εντυπωσιακοί: περισσότεροι από 40 εκθέτες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ενώ σεμινάρια και ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου θα δώσουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα trends, προϊόντα, πρωτοβουλίες αλλά και νέες τεχνικές στο bartending. Φυσικά, στο χώρο θα υπάρχουν φαντασμαγορικά experiences, live μουσική αλλά και food corner, που θα σερβίρει street food επιλογές.

Τόσο, λοιπόν, οι έμπειροι όσο και οι ανερχόμενοι επαγγελματίες της βιομηχανίας, οφείλουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική ευκαιρία του Salonica Bar Show για μάθηση και networking.

 Η Θεσσαλονίκη σε περιμένει για να ζήσεις το απόλυτο γεγονός του bartending!

Αγόρασε το εισιτήριό σου τώρα και γίνε μέρος του 1ου Salonica Bar Show στη Θεσσαλονίκη! Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου το επίσημο website του Salonica Bar Show (www.salonicabarshow.gr) ενώ για αγορά εισιτηρίων κάνε click εδώ.