Market

Έλεγχος βιταμίνης D3 σε προνομιακή τιμή στην Affidea μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Η βιταμίνη του καλοκαιριού, απαραίτητη και για τον χειμώνα!

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vitd3_affidea

Έλεγχος βιταμίνης D3 σε προνομιακή τιμή στην Affidea μετά τις καλοκαιρινές διακοπές - Η βιταμίνη του καλοκαιριού, απαραίτητη και για τον χειμώνα!

Προληπτικό έλεγχο της βιταμίνης D3 για όλες τις ηλικίες και για όλη την οικογένεια προσφέρει σε προνομιακή τιμή ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, με αφορμή την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου.

Η βιταμίνη D3 παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία των οστών, το ανοσοποιητικό σύστημα και γενικά για την συνολική ευεξία, ενώ η παραγωγή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκθεση στον ήλιο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς η έκθεση στον ήλιο μειώνεται σημαντικά, ο οργανισμός δυσκολεύεται να συνθέσει επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D3. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο για διάφορες παθήσεις όπως οστεοπόρωση, ευαισθησία σε λοιμώξεις και χρόνια κόπωση.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να γίνεται τακτικός έλεγχος των επιπέδων βιταμίνης D3, ειδικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να διασφαλιστεί ότι παραμένουν εντός των φυσιολογικών ορίων. Εάν οι τιμές είναι χαμηλές, μπορεί να χρειαστεί συμπληρωματική λήψη βιταμίνης D3, πάντα με την καθοδήγηση ενός ειδικού υγείας.

Για τον προληπτικό έλεγχο της βιταμίνης D3 δεν χρειάζεται παραπεμπτικό ιατρού ή ραντεβού στο Διαγνωστικό Κέντρο Affidea που σας εξυπηρετεί ανά την Ελλάδα. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Ομίλου να αναδείξει την αξία της πρόληψης για την υγεία.

Σημαντική η βιταμίνη D3 για την πρόληψη παθήσεων & τη θωράκιση του οργανισμού μικρών και μεγάλων

Η βιταμίνη του ήλιου, όπως αλλιώς είναι γνωστή η βιταμίνη D3, είναι ένας πολύτιμος «σύμμαχος» για την υγεία, συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη των οστών και στην προαγωγή υγείας του σκελετού. Τα παιδιά χρειάζονται τη βιταμίνη D3 για να χτίσουν γερά οστά και οι ενήλικες για να διατηρήσουν υψηλές πυκνότητες οστικής μάζας.

Μελέτες υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D3 στη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς έχει αποδειχθεί πως βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως καρκίνος, καρδιαγγειακά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, σακχαρώδης διαβήτης, υπέρταση, κατάθλιψη, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, αν και η Ελλάδα είναι μια ηλιόλουστη μεσογειακή χώρα, 6 στους 10 Έλληνες παρουσιάζουν έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D3. Καθώς η έκθεση στον ήλιο από μόνη της δεν εξασφαλίζει επάρκεια, θα πρέπει να συνδυάζεται με πρόσληψη βιταμίνης D3, σύμφωνα με ιατρικές οδηγίες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ