Market

Όταν ο Manolo συνάντησε την Οικονομική Ολυμπιάδα

Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το τρομερό παιδί του άλματος επί κοντώ βοήθησε δεκάδες παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό και στα όνειρά τους

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
μαθητες_της_οικονομικης_ολυμπιαδας_με_τον_εμμανουηλ_καραλη

Όταν ο Manolo συνάντησε την Οικονομική Ολυμπιάδα - Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το τρομερό παιδί του άλματος επί κοντώ βοήθησε δεκάδες παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό και στα όνειρά τους

Φέτος ήταν και εξακολουθεί να είναι η χρονιά του! Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, στην καλύτερη στιγμή της αθλητικής πορείας του, κερδίζει τη μία διάκριση μετά την άλλη στο άλμα επί κοντώ και σε λίγο καιρό πρόκειται να αναμετρηθεί με τους κορυφαίους συναθλητές του από όλο τον κόσμο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Το γελαστό παιδί του στίβου, ένα υγιές πρότυπο για τους νέους ανθρώπους που τον ακολουθούν και τον θαυμάζουν, ήταν η ιδανική επιλογή για να γίνει ambassador της 4ης Οικονομικής Ολυμπιάδας στην Ελλάδα.

Ο επιτυχημένος διεθνής θεσμός που προάγει τον οικονομικό εγγραμματισμό μέσα από τη συμμετοχή μαθητών και των καθηγητών τους σε αυτούς τους πρωτότυπους αγώνες μάθησης και γνώσης, κάλεσε φέτος διά στόματος Manolo δεκάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα να αναφωνήσουν μαζί του «Τα όνειρα δεν έχουν πήχη!».

μαθητες_της_οικονομικης_ολυμπιαδας_στο_fly_athens

Το δυνατό μήνυμα της φετινής Οικονομικής Ολυμπιάδας, προσέλκυσε συμμετοχές 3.672 παιδιών από 206 σχολεία της Ελλάδας. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου και ανακοινώθηκαν τα ονόματα των δέκα πρώτων νικητών. Η Κυριακή 16 Ιουνίου ήταν αφιερωμένη στον δημοφιλέστατο ambassador της Οικονομικής Ολυμπιάδας, Εμμανουήλ Καραλή! Με αφορμή το Fly Athens, το διεθνές αγώνισμα street pole vault που πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ένα πολύ ενθουσιώδες και πολυάριθμο κοινό στο προαύλιο του Παναθηναϊκού Σταδίου, ο Εμμανουήλ Καραλής κράτησε την υπόσχεσή του και συνάντησε τους τυχερούς μαθητές που συμμετείχαν στην Οικονομική Ολυμπιάδα.

Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν 10 παιδιά - από τα 69 που προκρίθηκαν στον τελικό - για να παρακολουθήσουν το Fly Athens και μετά το τέλος του, να γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν με τον αγαπημένο τους πρωταθλητή. Ο Μanolo έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στην Οικονομική Ολυμπιάδα, φωτογραφήθηκε και συζήτησε μαζί τους και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. «Μπράβο σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν σαν εμένα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό» είπε με ενθουσιασμό.

Ένας τόσο ξεχωριστός άνθρωπος, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είχε περάσει απαρατήρητος ούτε όταν πήγαινε ακόμη στο σχολείο. Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Εμμανουήλ Καραλή, καθώς στην εκδήλωση παρευρέθηκε η καθηγήτριά του στα Οικονομικά Γεωργία Καζάκου, η οποία εμφανώς συγκινημένη που ξανασυναντούσε τον παλιό της μαθητή, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εποχή που ο Manolo δοκιμαζόταν στα θρανία και όχι μόνο στον στίβο, με την ίδια προσήλωση και συνέπεια: «Ήταν καλός μαθητής, επιμελής, σοβαρός, πολύ εργατικός, με ένα μόνιμο χαμόγελο. Δεν επικαλέστηκε ποτέ τον αθλητισμό για να αποφύγει τις υποχρεώσεις του στα μαθήματα. Με ευγένεια, με ήθος, με σεβασμό, σπάνια περίπτωση».

Με αυτό το πηγαίο χαμόγελο του Manolo σφραγίστηκε λοιπόν η φετινή Οικονομική Ολυμπιάδα και από το Fly Athens και όλα αυτά τα παιδιά που διακρίθηκαν στο απαιτητικό και τόσο χρήσιμο για το μέλλον τους μάθημα των Οικονομικών, ο κορυφαίος πρωταθλητής του επί κοντώ, ετοιμάζεται να πετάξει μέχρι το Παρίσι και πέρα και πάνω από κάθε πήχη, ώστε να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ