Market

Στην Κούβα τον Σεπτέμβριο: Ώρα για πολιτική, χορό & χαρά από τη Melodrakma Universal

Ένα ταξίδι που είναι όνειρο πολλών χρόνων και πολλών ανθρώπων

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
screenshot_1

Στην Κούβα τον Σεπτέμβριο: Ώρα για πολιτική, χορό & χαρά από τη Melodrakma Universal - Ένα ταξίδι που είναι όνειρο πολλών χρόνων και πολλών ανθρώπων

Το ταξίδι αυτό είναι όνειρο πολλών χρόνων και πολλών ανθρώπων. Την Κούβα, από ένα νησί, κάπου εκεί στην Καραϊβική, την πήρε ο 20ος αιώνας και την έκανε σταρ, πρωταγωνίστρια, πρότυπο για κάποιους, δαίμονα για κάποιους άλλους, παράδειγμα προς μίμηση, παράδειγμα προς αποφυγή, σίγουρα πάντως, παράδειγμα αντοχής!

Το ταξίδι αυτό έχει πολλή μουσική, πολλή ιστορία και σίγουρα πολλή πολιτική! Για να τροχίσουμε την κριτική μας σκέψη, όχι για να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε.

φωτο_κουβα_1__1_

Στην Κούβα, η ζωή είναι δώρο και τη γιορτάζουν κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Μπορεί τα δάκρυα που τρέχουν για τα απραγματοποίητα όνειρα να είναι μαύρα, το χαμόγελο όμως, «η καμπύλη του χαμόγελου, το κοίλον αυτής της διαθέσεως» είναι πάντα καρφιτσωμένο με ειλικρίνεια σ’ αυτά τα μελαμψά πρόσωπα που στην πρώτη νότα λικνίζονται και φλερτάρουν με τον απέναντι πόθο.

Αυτό είναι η Κούβα κι εκεί πάει η Melodrakma Universal: Σε μια σχολή χορού, σε μια ολόκληρη σχολή παραγωγής πολιτικής, σ’ ένα σπουδαίο κεφάλαιο της Ιστορίας του 20ου και όχι μόνον αιώνα.

φωτο_κουβα_2

Όπως σημειώνει ο Γιάννης Λυμτσιούλης, Διευθυντής της Melodrakma Universal, «Επειδή η Κούβα είναι οι άνθρωποί της, έτσι ετοιμάστηκε αυτό το ταξίδι, στους ανθρώπους εστιάζει. Σκηνοθετικά, είναι σα να έχει πάρει θέση παρατήρησης η ψυχή κι ο κάθε Κουβανός που θα περνάει από μπροστά μας, θα είναι ένα Μάστερ Κλας επιβίωσης, αντοχής, ονείρου, διάψευσης, επιμονής, υπομονής αλλά πάνω απ’ όλα γιορτής».

Η αναχώρηση είναι στις 16 – 25 Σεπτεμβρίου 2024 (κρατήσεις στο τηλέφωνο 210-5241960). Προλαβαίνετε!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ