Market

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Advant Age Days” για επαγγελματίες άνω των 50 ετών

Στόχος των “Advant Age Days” η έμπρακτη καταπολέμηση της ηλικιακής διάκρισης στην εργασία

Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Advant Age Days” για επαγγελματίες άνω των 50 ετών - Στόχος η έμπρακτη καταπολέμηση της ηλικιακής διάκρισης στην εργασία

Η KPMG στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και με την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, πραγματοποίησαν με επιτυχία για δεύτερη συνεχή φορά, οχτώ δωρεάν διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια “Advant Age Days” την Παρασκευή και το Σάββατο, 5 και 6 Ιουλίου 2024. Το εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής υπευθυνότητας “Advant Age”, με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση δεξιοτήτων των άνω των 50 ετών επαγγελματιών και την πάταξη του ηλικιακού ρατσισμού.

Συνολικά, οχτώ επαγγελματίες εκπαιδευτές, μέλη ΣΔΑΔΕ, καθώς και οχτώ συντονιστές, στελέχη της KPMG στην Ελλάδα και μέλη του ΣΔΑΔΕ, συμμετείχαν εθελοντικά στα εκπαιδευτικά σεμινάρια και αποτέλεσαν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια για τη δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών απασχόλησης για τους εργαζόμενους και για όσους βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας ή αλλαγής καριέρας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια περιλάμβαναν τις ακόλουθες θεματικές:

  • Τη δημιουργία του σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος
  • Τη σωστή χρήση της επαγγελματικής πλατφόρμας LinkedIn
  • Την προετοιμασία για συνεντεύξεις & personal branding
  • Το σχεδιασμό μιας επιτυχημένης μετάβασης καριέρας
  • Το πως η ανθεκτικότητα χτίζει ακλόνητη ηγεσία
  • Τη συμπεριληπτική ηγεσία (inclusive leadership)
  • Την ανθρωποκεντρική διαχείριση κρίσεων & την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου, άγχους, ενέργειας
  • Την προετοιμασία για συνεντεύξεις καθώς και για διαπραγματεύσεις

Στόχος της πρωτοβουλίας “Advant Age” είναι να ευαισθητοποιήσει την επιχειρηματική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism) στο χώρο της εργασίας, καθώς και να πραγματοποιήσει δράσεις για την έμπρακτη καταπολέμηση του φαινομένου. Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες δράσεις που θα συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία AdvantAge: Πρωτοβουλία Advant Age - KPMG Greece

Ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η μεγάλη σας ανταπόκριση και τα θετικά σας σχόλια αποδεικνύουν την ανάγκη για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών άνω των 50 ετών. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στους εθελοντές-εκπαιδευτές, μέλη του ΣΔΑΔΕ, για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία των σεμιναρίων. Χωρίς την αφοσίωση και την τεχνογνωσία τους, η υλοποίηση του διήμερου "Advant Age Days" δεν θα ήταν δυνατή. Ευχαριστούμε επίσης το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για την αμέριστη υποστήριξή του. Η δέσμευσή μας στην καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού στην αγορά εργασίας παραμένει ακλόνητη. Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπευθυνότητας της KPMG, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις που προάγουν την ισότητα ευκαιριών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως ηλικίας.»

Ο Σωτήρης Σταματίου, Group Human Resources Director, Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), δήλωσε «Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και στο 2ο Advant Age Days και ελπίζω ότι αποκόμισαν αξία από τις ομιλίες που παρακολουθήσαν, καθώς να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως και τους ομιλητές που εθελοντικά συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης αυτής. Εμείς ως ΣΔΑΔΕ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την πρωτοβουλία Advant Age για την εξάλειψη των ηλικιακών διακρίσεων στο χώρο εργασίας.» 

Ο Μαρίνος Κλούρας, Executive Director Marketing & Communication, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ενεργά τα Advant Αge Days. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και αυτές τις δυο ημέρες υπήρξε ανταπόκριση από το κοινό και θεωρούμε ότι το περιεχόμενο ήταν χρήσιμο για όλους ώστε να βοηθήσουμε για το επόμενο βήμα. Θα συνεχίσουμε ενεργά να στηρίζουμε την πρωτοβουλία και ελπίζουμε σύντομα οι ηλικιακές διακρίσεις στο χώρο δουλειάς να αποτελούν παρελθόν.»