Market

MIRRA KYTHNOS, το αγαπημένο all day εστιατόριο της Κύθνου επιστρέφει

Προσεγμένες, ποιοτικές πρώτες ύλες, απλότητα και γεύσεις που εστιάζουν στην ουσία.

Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

MIRRA KYTHNOS, το αγαπημένο all day εστιατόριο της Κύθνου επιστρέφει - Προσεγμένες, ποιοτικές πρώτες ύλες, απλότητα και γεύσεις που εστιάζουν στην ουσία.

Προσεγμένες, ποιοτικές πρώτες ύλες, απλότητα και γεύσεις που εστιάζουν στην ουσία. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του Mirra, του all day εστιατορίου που έβαλε τον Μέριχα στον χάρτη των επισκεπτών της Κύθνου που αναζητούν το καλό φαγητό.

Μια ιδέα του Νικόλα Λαμπρογιώργου και της Κωνσταντίνας Ρούσου, το Mirra σερβίρει ένα μενού που βασίζεται σε γεύσεις οικείες και καθημερινές, αυτή τη φορά όμως δουλεμένες με έναν πολύ δημιουργικό και φρέσκο τρόπο που στόχο έχει να αναδείξει την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα τους. Το αγαπημένο εστιατόριο της Κύθνου, φέτος επιστρέφει στην παραλία του Μέριχα για τέταρτη χρονιά, με σταθερή ομάδα συνεργατών και ανανεωμένο μενού που δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα και την εντοπιότητα των υλικών.  

“Θέλαμε το Mirra να γίνει ένα σημείο αναφοράς για το νησί, όπου συναντιούνται η απλή καθημερινή κουζίνα, οι ποιοτικές πρώτες ύλες – αρκετές από τις οποίες προέρχονται από την Κύθνο – η αγάπη μας γι’ αυτόν το τόσο ξεχωριστό τόπο και η καταπληκτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου” λέει χαρακτηριστικά ο Νικόλας, ο οποίος αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του σε εστιατόρια όπως τα Milos και Vezene, δημιουργεί μια πραγματικά νέα πρόταση στην Κύθνο.

 Το μενού του Mirra περιλαμβάνει προτάσεις με ζύμη pinsa, πολλές επιλογές ζυμαρικών, τα περίφημα “smash double burgers” και μια ιδιαίτερα μελετημένη επιλογή από κοπές. Ήδη στον 4ο χρόνο λειτουργίας του, έχει πλέον signature πιάτα όπως το βοδινό ταρτάρ, τα ραβιόλι με βασιλομανίταρο και τα τορτελόνι με αστακό, αλλά και η ταλιάτα και το burger προβατίνας με κρέμα φέτας. Η Κυκλαδίτικη pinsa, με λιαστές ντομάτες, ρίγανη, κάπαρη και τυρί “Τρίμμα” αποδεικνύεται η πιο δημοφιλής της κατηγορίας. Το μενού ολοκληρώνεται με τις προσεκτικά επιλεγμένες ράτσες κρεάτων όπως Black Angus, Wagyu, Simmental και Limousin σε αριστοτεχνικές κοπές. Την εμπειρία του φαγητού συμπληρώνει η επιλεκτικά δομημένη λίστα κρασιών του Mirra, με την φροντίδα της Κωνσταντίνας Ρούσου. Προτείνει αντιπροσωπευτικές επιλογές από τις κυριότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια προνομιακή τοποθεσία, σε ένα ήσυχο κομμάτι της παραλίας του Μέριχα, το Mirra έχει εξαιρετική θέα σε ολόκληρο τον κόλπο. Σε όλους τους χώρους του κυριαρχούν τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο, τα σχοινιά και τα πλεκτά δίχτυα, υλικά που φέρνουν στο μυαλό τα παραδοσιακά σπίτια της Κύθνου και δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα, νοσταλγική και σύγχρονη ταυτόχρονα.

Ανοιχτά από νωρίς το πρωί για brunch, το Mirra είναι το ιδανικό σημείο στην Κύθνο για να απολαύσει κανείς ένα ποιοτικό γεύμα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πάντα με την προσωπική φροντίδα του Νικόλα και της Κωνσταντίνας.

Mirra
Ώρες Λειτουργίας: 10.00-12.00 καθημερινά.
Brunch 10.00-14.00
mirrakythnos@gmail.com
+30 6947778768
Κύθνος Μέριχας, 84006
mirrakythnos.com
IG / FB