Market

Δίνοντας αίμα. Αναδεικνύουμε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό μας.

Μια εκδήλωση αιμοδοσίας που αποτέλεσε σημείο συνάντησης επτά μη κερδοσκοπικών οργανισμών που επιτελούν σημαντικό εθελοντικό έργο στην υγεία

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_4679

Η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Bloode οργάνωσε το Σάββατο 15 Ιουνίου αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και την υποστήριξη της NBG Pay.

Η αιμοδοσία που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Bloode το Σάββατο 15 Ιουνίου για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και την υποστήριξη της NBG Pay, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά Μουσεία της Αθήνας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, και με κεντρικό μήνυμα «Εθελοντής Αιμοδότης. Δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού», άνθρωποι όλων των ηλικιών προσήλθαν και προσέφεραν 30’ από τον χρόνο τους για να δώσουν αίμα και να συνδράμουν έμπρακτα τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Ο μεγάλος αριθμός των μονάδων αίματος που συγκεντρώθηκε, παρά τη ζέστη εκείνης της ημέρας, είναι τρανή απόδειξη ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι θέμα πολιτισμού και συνειδητής επιλογής. Το αίμα που συλλέχθηκε θα ανακουφίσει τις ανάγκες των ασθενών και θα συμβάλει στην επάρκεια αίματος του νοσοκομείου, τα αποθέματα του οποίου μειώνονται δραματικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο καθιστώντας απαραίτητη την εθελοντική αιμοδοσία.

Η εκδήλωση αποτέλεσε σημείο συνάντησης επτά μη κερδοσκοπικών οργανισμών που επιτελούν σημαντικό εθελοντικό έργο στην υγεία δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους τους, να γνωρίσουν τις δράσεις τους και τον τρόπο με τον οποίο δύνανται να το στηρίξουν. Όσοι παρευρέθησαν έλαβαν ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τη δωρεά μυελού των οστών, με πολλούς να επιλέγουν στη συνέχεια να γίνουν εθελοντές δότες, δώρισαν φάρμακα που πλέον δε χρειάζονταν ώστε να δοθούν σε ανθρώπους που λόγω κόστους δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά και ενημερώθηκαν για την πρόληψη κατά του καρκίνου. Επίσης, ήρθαν σε επαφή με διακεκριμένους επιστήμονες και παρακολούθησαν συζητήσεις σχετικά με τη διατροφή και την ψυχολογία λαμβάνοντας σημαντικές συμβουλές για το πώς μπορούν να διατηρήσουν καλή υγεία παρά τον σύγχρονο απαιτητικό τρόπο ζωής.

Κάθε μονάδα αίματος που προσφέρεται αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για ζωή και είναι από τα πιο συγκινητικά δείγματα πολιτισμού. Ας γίνει η εθελοντική αιμοδοσία και η ανιδιοτελής προσφορά αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
E-mail: bloode@bloode.org
Website: bloode.org
Facebook: Blood-e
Instagram: @blood.e
LinkedIn: Bloode

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ