Market

To εστιατόριο Lamda αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη της Λευκάδας

Μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή του chef Μενέλαου Χαλικιόπουλου

115151-718269.jpg
Market News
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To εστιατόριο Lamda αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη της Λευκάδας

To εστιατόριο Lamda αλλάζει τον γαστρονομικό χάρτη της Λευκάδας - Μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή του chef Μενέλαου Χαλικιόπουλου

Σε ένα πέτρινο αρχοντικό κτίριο, της οικογένειας Κολυβά που χρονολογείται από το 1846 και είναι στρατηγικά τοποθετημένο στο γραφικό λιμανάκι της Βασιλικής στη Λευκάδα, άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του το εστιατόριο Lamda. Οι ιδιοκτήτες του Lamda που ανήκουν στην τέταρτη γενιά της οικογένειας αποφάσισαν να προσφέρουν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία στην περιοχή. Για αυτόν τον λόγο συνεργάστηκαν με τον έμπειρο chef Μενέλαο Χαλικιόπουλο, ο οποίος όχι μόνο υπογράφει αλλά και επιμελείται το μενού. Με γνώμονα το μεράκι, την κοινή αγάπη για τον τόπο, καθώς και το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό ο chef και η ομάδα του προτείνουν πιάτα με ελληνικές ρίζες και σύγχρονο twist, βασισμένα στα τοπικά προϊόντα. 

dsc_2437-1

Η γευστική εμπειρία στο Lamda ξεκινά παραδοσιακά με χωριάτικο ψωμί  που συνοδεύεται με ταραμοσαλάτα και ελιές αρωματισμένες με βότανα και εσπεριδοειδή. Σειρά έχουν οι δροσερές, ολόφρεσκες σαλάτες, όπως η ελληνική με ντομάτα, λαδοκούλουρα Λευκάδας, κρίταμο και  ξινομυζήθρα και η σαλάτα με φακές πουρέ κουνουπίδι και καπνιστό χέλι. Στα ορεκτικά, ήδη best sellers έχουν γίνει το  φίνο ceviche  με λαβράκι, αβοκάντο, τραγανή κινόα, ταραμάς και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών, το βαθιάς νοστιμιάς ταρτάρ μοσχάρι, μαγιονέζα σκορδόμελου, γραβιέρα Νάξου και chips πατάτας, οι ζουμερές γαρίδες σαγανάκι, μέσα σε σάλτσα ντομάτας με γλυκό τσίλι, τυρί Μετσοβόνε και βασιλικό, αλλά και το μελωμένο ψητό χταπόδι, μαζί με φάβα, τσάτνεϊ κρεμμυδιού, φιλέ αμυγδάλου και λάδι εστραγκόν.

lamda-leukada-seviche

Από τα κυρίως του Lamda αξίζει να επιλέξετε το πληθωρικό κριθαρότο θαλασσινών, γαρίδα, καλαμάρι, τη ζουμερή blackangus steak που «πάει παρέα» με πατάτες «βραχάκια» και πικάντικη μαγιονέζα,  το ψητό καλαμάρι που συνοδεύεται από μαγιονέζα φρέσκου κρεμμυδιού, baby gem και κροκέτα ρυζιού με κάπαρη και λεμόνι και φυσικά το φρέσκο ψάρι ημέρας, αριστοτεχνικά ψημένο με αρωματικό λαδολέμονο ή pesto βασιλικού. Η «αυλαία» πέφτει γλυκά με τάρτα λεμόνι, με μύρτιλα και νιφάδες σοκολάτας ή fondant σοκολάτας, με crème anglaise αρωματισμένη με yuzu και βανίλια Μαδαγασκάρης με παγωτό. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα συνοδεύσετε με επιλογές από τη λίστα κρασιών,η οποία περιλαμβάνει εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

img_7932__1_
lamda-leukada-kreas

Στo εστιατόριο Lamda  τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το λευκό με το μπεζ και φυσικά το γαλάζιο του Ιονίου. Έχοντας ως έδρα τον γραφικό κόλπο της Βασιλικής  αποτελεί ορμητήριο για λάτρεις του windsurf, αλλά και ιδανικό καταφύγιο για τους επισκέπτες με σκάφος, ενώ φιλοξενεί τους επισκέπτες του στα τραπέζια που βρίσκονται πάνω στο λιμανάκι ακριβώς δίπλα στην θάλασσα. 

lamda-leukada-petra

Έχοντας ένα ιστορικό παρελθόν -το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο υπήρξε κατοικία, τελωνείο για την Νότια Λευκάδα, λόγω της θέσης του, αλλά και ιταλικό παρατηρητήριο, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο- το Lamda περνά στη νέα εποχή επενδύοντας αδιαπραγμάτευτα στη γεύση και την ποιότητα.  

Λιμάνι Βασιλικής, 31082 Λευκάδα
+30 2645 031531
lamdaleukada@gmail.com
https://www.instagram.com/lamda_lefkada/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61559282726212
lamda_lefkada | Linktree

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ