Market

VERGOS Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Θα πραγματοποιηθεί επετειακή Δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
στιγμιοτυπο_απο_σταδιο_φωτογραφισησ_αντικειμενων

VERGOS Auctions: H επετειακή Δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο Ζάππειο θα έχει κεντρικό ρόλο στη φετινή αυτή χρονιά

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον Πέτρο Βέργο και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στις δημοπρασίες σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, χαρτών και χαρακτικών. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στις ελληνικές δημοπρασίες με εξειδίκευση στα σπάνια βιβλία, τα έργα νεοελληνικής τέχνης καθώς και στα φιλελληνικά, ιστορικά και λαϊκά αντικείμενα.

vergos_auctions_35_χρονια_key_visual

Ο Οίκος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 δημοπρασίες μέσω των οποίων έχουν δημοπρατηθεί πάνω από 60.000 αντικείμενα μέχρι σήμερα, με πολλά εξ αυτών να ξεπερνούν σημαντικά τις εκτιμήσεις. Παγκόσμια και πανελλαδικά ρεκόρ τιμής πώλησης έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί όπως για τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Κωνσταντίνο Παρθένη, τον Takis, τον Γιάννη Κουνέλλη αναδεικνύοντας τη δυναμική της εγχώριας δευτερογενούς αγοράς τέχνης, ενώ όλοι οι καταξιωμένοι ζωγράφοι και γλύπτες έχουν εκπροσωπηθεί με έργα τους στις δημοπρασίες του Οίκου. Ο Οίκος αναπτύσσεται συνεχώς μέσω της επέκτασης σε νέες κατηγορίες και της συνεχούς αναβάθμισης εξατομικευμένων υπηρεσιών που παρέχει ενώ κατά τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει τριπλασιασμό του ετήσιου κύκλου εργασιών.

H επετειακή Δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο Ζάππειο θα έχει κεντρικό ρόλο στη φετινή αυτή χρονιά -  ορόσημο για την πορεία του Οίκου, με την μνημειώδη "Σύνθεση από την ελληνική ιστορία"  του Κωνσταντίνου Παρθένη να αποτελεί το κορυφαίο έργο αυτής, με αρχική τιμή εκτίμησης €250.000 - 350.000.

ανδρεασ_βεργοσ__managing_director_1

Ο Ανδρέας Βέργος, Managing Director της VERGOS Auctions, δηλώνει σχετικά με τη φετινή επέτειο: "Είμαι συγκινημένος που μετά από 35 χρόνια αφού ο πατέρας μου πραγματοποίησε την πρώτη δημοπρασία του Οίκου, είμαστε σήμερα μία πολυάριθμη ομάδα που μας ενώνει ένα κοινό χαρακτηριστικό, η αγάπη μας για τον πολιτισμό. Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση που δείχνουν προς τον Οίκο μας συλλέκτες, μουσεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και οι σχέσεις ζωής που έχουν αναπτυχθεί με το φιλότεχνο κοινό, μας γεμίζουν υπερηφάνεια και είναι η καλύτερη επιβράβευση σε μία πορεία χρόνων που είχε επιτυχίες αλλά, όπως είναι φυσικό και αρκετές δυσκολίες. Η τέχνη, το βιβλίο, η παράδοση, η ιστορία και ότι άλλο απαρτίζει την πολιτιστική μας ταυτότητα, θα  συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Για να γινόμαστε ολοένα καλύτεροι, ανεβάζοντας τον πήχη σε κάθε δημοπρασία μας ακόμη πιο ψηλά."

35 Χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ