Market

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για μεγάλους

Βρήκαμε τα καλύτερα βιβλία στο Cosmotebooks.gr

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
84081-169470.jpg

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Βρήκαμε στο Cosmotebooks.gr xριστουγεννιάτικες ιστορίες για κάθε ηλικία, που διαβάζονται εύκολα αυτές τις ημέρες και μας βάζουν σε κλίμα γιορτινό. Τι καλύτερο από ένα τέτοιο δώρο στον εαυτό σας αλλά και στους αγαπημένους σας τέτοιες μέρες;

Πατάκης, Ελένη Σαραντίτη, Η καλεσμένη των Χριστουγέννων, €4,59

image

Η δεκαοκτάχρονη Ειρήνη ανακαλεί στη µνήµη της τα πιο ξεχωριστά, µέχρι τότε, Χριστούγεννα της ζωής της και µε έναν ζωηρό, γεµάτο αίσθηµα µονόλογο, παρόµοιο µε εξοµολόγηση, µας τα κάνει γνωστά. Ήταν µικρούλα και στην πόλη τους όλοι ετοιµάζονταν για τη µεγάλη γιορτή. Τα σπίτια γεµάτα ευωδιές, τα µαγαζιά γεµάτα, οι φούρνοι µοσχοµύριζαν και τα παιδιά, από πόρτα σε πόρτα, έλεγαν τα κάλαντα. Ευχές κι αγκαλιάσµατα, επιστροφή των ξενιτεµένων, επισκέψεις, κι ένας ήλιος σαν καλοκαιρινός.


Καστανιώτης, Συλλογικό, Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, €7,46

image

Το ημερολόγιο σας προσκαλεί σε μια περιπλάνηση στα λογοτεχνικά μονοπάτια του έρωτα, η οποία είναι στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία από ποτέ. "Τα πάθη του έρωτα", όπως βιώνονται στην ποίηση, την πεζογραφία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, αλλά και σε κείμενα επιστημονικά, απαλλαγμένα από συναισθηματισμούς και ωραιοποιήσεις• κείμενα τρυφερά που εκθειάζουν τον έρωτα και τον θεοποιούν, αλλά και κυνικά που τον απορρίπτουν, τον βάζουν στο μικροσκόπιο, τον εκμηδενίζουν.


Εστία, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Χριστουγεννιάτικα διηγήματα, €7,13

image

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση στα ελληνικά γράμματα. Γράφει σε μια ιδιότυπη αρχαΐζουσα καθαρεύουσα που πιθανόν να χρειάζεται μετάφραση για κάποιον που μιλάει μόνο δημοτική, ενώ τους διαλόγους των απλών ανθρώπων του νησιού του που είναι και οι περισσότεροι ήρωες των διηγημάτων του, τους γράφει στο δημοτική ντοπιολαλιά της Σκιάθου. Παρόλα αυτά τα κείμενα του έχουν τεράστια εκφραστική δύναμη. "Ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων" κατέχει δικαιωματικά μια θέση στο πάνθεον των πιο σημαντικών Ελλήνων λογοτεχνών.


Εκδόσεις Μεταίχμιο, Συλλογικό, Ελληνικά Χριστούγεννα €3,85

image

Τρεις από τους εξέχοντες μα και εξόχως ταπεινούς νεοέλληνες πεζογράφους διαλέξαμε για να γιορτάσουμε φέτος τις άγιες μέρες που έρχονται. Όλοι τους στοχεύουν με τα τρία αυτά αφηγήματα να ανακουφίσουν τον άνθρωπο από τα καθημερινά του μαρτύρια, να τον παρηγορήσουν και να τον εμψυχώσουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ