Market

Wifipendence Day

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Έντονη συζήτηση δημιουργήθηκε πριν από λίγες μέρες στα social media γύρω από το video «wifipendence day», το οποίο προξένησε την περιέργεια του κόσμου, που το σχολίασε και το μοιράστηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το video δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας του OTE για την πρωτοποριακή υπηρεσία OTE My WiFi, που απελευθερώνει το wifi του σπιτιού σας.

Η καμπάνια, λοιπόν, λανσαρίστηκε κηρύσσοντας την ανεξαρτησία του wifi και παρουσιάζοντας μια ομάδα νεαρών, τους «wifipendents», να κρεμάνε ένα πανό σε κτίριο του ΟΤΕ, με αίτημα την απελευθέρωση του internet. Λίγες ημέρες μετά, το μυστήριο σχετικά με το «ποιος βρίσκεται πίσω από το κίνημα των wifipendents» λύθηκε. O ΟΤΕ μας σύστησε την υπηρεσία OTE My WiFi που έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητά μας.

Μια τόσο ανατρεπτική ενέργεια δεν θα μπορούσε να μην «κρύβει» κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από την οργάνωση και υλοποίησή της, όπως:

• Για την υλοποίηση της ενέργειας επιστρατεύτηκε, μεταξύ άλλων, η ψηφιακή τεχνολογία, αφού πραγματικό πανό δεν κρεμάστηκε ποτέ.

• Η ομάδα των νεαρών που πρωταγωνιστεί, είναι έμπειροι street artists, που σκαρφαλώνουν σε ψηλά σημεία της πόλης για να κάνουν graffiti, ενώ το πανό που κουβαλάνε και χρησιμοποιούν, μέχρι τη στιγμή που το ξετυλίγουν, είναι αληθινό και ζυγίζει 42 κιλά.

• Η επιφάνεια που υποτίθεται ότι καλύπτει το πανό αντιστοιχεί σε περίπου 160τμ. ενώ για την ψηφιακή επεξεργασία που αναπαριστά το πανό που καλύπτει το κτίριο, χρειάστηκαν 122 ώρες.

• Για το επίμαχο video συνεργάστηκε μια ομάδα από 84 άτομα, όλοι δεσμευμένοι από συμφωνητικό εχεμύθειας μέχρι την αποκάλυψη της ενέργειας.

Η υπηρεσία OTE My WiFi, σε συνεργασία με την εταιρεία Fon, επιτρέπει αποκλειστικά στους πελάτες των προγραμμάτων OTE Double Play, να συμμετέχουν σε ένα κοινόχρηστο ασύρματο δίκτυο WiFi, φτιαγμένο από τους ίδιους. Συνεισφέροντας ένα μικρό μέρος της σύνδεσης Internet που έχουν στο σπίτι, αποκτούν τη δυνατότητα, όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, για δωρεάν και ασφαλή WiFi πρόσβαση στο Internet.

Η υπηρεσία εξασφαλίζει εκτεταμένη WiFi κάλυψη (ήδη η κοινότητα των χρηστών του OTE My WiFi περιλαμβάνει περισσότερα από 150.000 ενεργά σημεία στην Ελλάδα και περισσότερα από 13 εκατ. σημεία σε 15 χώρες παγκοσμίως), ασφάλεια (κάθε συνδεδεμένος χρήστης σε Μy WiFi Spot έχει διακριτή σύνδεση, σε αντίθεση με τα περισσότερα ελεύθερα WiFi δίκτυα), αλλά και ποιότητα στη σύνδεση (πρόσβαση σε απεριόριστο Internet, χωρίς το δίκτυο να υπερφορτώνεται). Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στο otemywifi.gr

Δείτε το video της καμπάνιας «Wifipendence Day» !