Market

Τα καλύτερα δώρα για τα Χριστούγεννα

Από το Cosmotebooks.gr

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
83048-167290.jpg

Χριστούγεννα έρχονται και τι καλύτερο από το να δωρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα από ένα βιβλίο; Βρήκαμε τα αμέτρητα βιβλία στο Cosmotebooks.gr και σας προτείνουμε τα καλύτερα.

Extra tip: Ιδανικά βιβλία για άντρες! 

Εκδόσεις Ίκαρος, Πέτρος Στ. Mακρής - Στάϊκος, Ο Δεκέμβρης του 1944

image

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τον Δεκέμβριο του 1944, o Πέτρος Στ. Mακρής - Στάϊκος επέλεξε να μεταφράσει και να παρουσιάσει τέσσερα άγνωστα στον, μη ιστορικό, αναγνώστη κείμενα.Τα τέσσερα κείμενα που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο ρίχνουν φως σε κρίσιμες πτυχές των Δεκεμβριανών που αποτελούν ακόμα αμφιλεγόμενο ζήτημα.


Μίνωας, Τζάιλς Μίλτον, Ρώσικη ρουλέτα, €14,00

image

Το 1917, μετά τη Ρωσική Επανάσταση, μια ομάδα ερασιτεχνών Βρετανών κατασκόπων πέρασε κρυφά στη Σοβιετική Ρωσία. Η μυστική αποστολή τους, ζωτικής σημασίας, ήταν να αποτρέψουν τα σχέδια του Λένιν για την καταστροφή της Βρετανικής Ινδίας, η οποία θα ήταν ο προάγγελλος για την ανατροπή των δημοκρατιών της Δύσης.


Εκδόσεις Πόλις, Piketty, Thomas, Το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα, €23,10

image

Το παγκόσμιο best seller κυκλοφορεί πλέον και στα ελληνικά! Ο 43χρονος γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί βρέθηκε πολύ γρήγορα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς το βιβλίο του χαρακτηρίστηκε ως το πιο σημαντικό της τελευταίας δεκαετίας στον τομέα των Οικονομικών Επιστημών. Το κύριο θέμα του βιβλίου είναι το φαινόμενο της οικονομικής ανισότητας στις ανεπτυγμένες χώρες τους τελευταίους τρεις αιώνες, με έμφαση όμως στις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, μέχρι τα μέσα του 2013.


Εκδόσεις Πατάκη, Τζορτζ Πελεκάνος, Το δίδυμο, €12,95

image

Ο Λούκας ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ξέρουν πώς να παίρνουν αυτό που θέλουν, είτε πρόκειται να το πάρουν από έναν κυνηγηµένο κλέφτη είτε από µια παντρεµένη γυναίκα. Και ξαφνικά βρίσκεται µπλεγµένος σε µια παθιασµένη ερωτική σχέση, που ξέρει καλά ότι δεν πρόκειται να διαρκέσει, ενώ ταυτόχρονα κυνηγά έναν επικίνδυνο κακοποιό που δεν έχει τίποτα να χάσει. Κάθε άνθρωπος έχει µια σκοτεινή πλευρά - κι ο Σπίρο Λούκας θα βρεθεί αντιµέτωπος µε τη δική του...


Εκδόσεις Ίκαρος, Kushner, Rachel, Τα φλογοβόλα, €15,74

image

Η Rachel Kushne, με τη μεταλλική πρόζα της, μια πρόζα ακριβείας, στην οποία ισορροπεί αριστοτεχνικά η καλπάζουσα φαντασία με τη γείωση στην πραγματικότητα, μας ταξιδεύει στην Αμερική και στην Ιταλία της ηλεκτρικής δεκαετίας του 1970, αλλά και στα γεγονότα που οδήγησαν στον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα, στις παραμονές του Πρώτου αλλά και στην καρδιά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το μυθιστόρημα "Τα φλογοβόλα" ήταν υποψήφιο για το National Book Award και το Folio Prize, ενώ επιλέχθηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2013 από τους New York Times αλλά και τη Wall Street Journal, τους Los Angeles Times, το The New Yorker, το Time.


Εκδόσεις Κέδρος, Το μαγειρείο των αισθήσεων€12,95

image

Ο Απόστολος είναι ένας νεαρός ζωγράφος από τη Θεσσαλονίκη με χόμπι τη μαγειρική. Σε μια βόλτα στα Λαδάδικα ανακαλύπτει ένα μαγαζάκι που εμπορεύεται εκλεκτά προϊόντα. Εκεί διδάσκεται τα μυστικά της γεύσης και, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μαγειρική, την τέχνη και το γυναικείο φύλο, ανακαλύπτει το πολύ ιδιαίτερο ταλέντο του: μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την ιδιοσυγκρασία όποιας γυναίκας επιθυμεί και να τη συνδυάσει με το κατάλληλο μενού, έτσι ώστε να κερδίσει τον έρωτά της. Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα-ύμνος στην ιδιόμορφη τέχνη της μαγειρικής και στα εκπληκτικά ερωτικά και γευστικά της σταυροδρόμια, το οποίο συνοδεύεται από 60 υπέροχες όσο και πρωτότυπες συνταγές.


Μεταίχμιο, Planet Banksy €11,62

image

Ο Banksy, ο σύγχρονος Πάπας του graffiti και της street art, έχει απασχολήσει με τον ριζοσπαστικό ακτιβισμό και το καυστικό του χιούμορ τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι πλέον όμως ο μόνος. Σε όλο τον κόσμο, από τη Μόσχα ως τη Μελβούρνη και από το Βερολίνο έως το Μπουένος Άιρες, αναδύεται μια νέα γενιά καλλιτεχνών «του δρόμου». Στη συγκεκριμένη έκδοση ο γκραφιτάς ΚΕΤ παρουσιάζει τα καλύτερα έργα αυτής της γενιάς από όλο τον κόσμο καθώς και εμβληματικά έργα του Banksy.


Εκδόσεις Μέλισσα, Αρχιτεκτονική €57,60

image

Βασικός στόχος υπήρξε να συγκεντρωθεί σε έναν τόμο το λεξιλόγιο της αρχιτεκτονικής σε χρήση σήμερα στην Ελλάδα, ώστε να αναδειχθεί η πολυεπίπεδη συνθετότητά του, μέσα από διαχρονικούς και συγχρονικούς εμπλουτισμούς, αλλά και με συνεχή δάνεια από άλλες περιοχές θεωρίας και πράξης. Με αυτή την έκδοση επιχειρείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η χαρτογράφηση αυτού του τόσο πλούσιου υποβάθρου της γλώσσας της αρχιτεκτονικής.


Εκδόσεις Άγρα, Ηρακλής Παπαιωάννου, Η φωτογραφία του ελληνικού τοπίου €17,50

image

Το ελληνικό τοπίο έχει, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες, κεντρίσει σε μεγάλο βαθμό τη συλλογική συνείδηση και το φαντασιακό. Η φωτογραφία υπήρξε αναμφίβολα ένα από τα βασικά οχήματα στην καλλιέργεια της λιγότερο ή περισσότερο εξιδανικευμένης εικόνας του. Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να συμβάλει στην απάντηση ερωτημάτων, αναγνωρίζοντας την εγγενή πολυπλοκότητα και την ιδιαίτερη βαρύτητα που διαθέτουν το μέσον της φωτογραφίας και η έννοια του τοπίου όταν αποκτούν εθνικό πρόσημο.


Εκδόσεις Πατάκη, McCabe, Robert A., Μυκήνες 1954, €21,00

image

Τo βιβλίο αυτό μιλά για τούς εξαιρετικούς και εμπνευσμένους άνδρες και γυναίκες που, μέσα στα τελευταία εκατόν σαράντα χρόνια, κατόρθωσαν να ανασύρουν από το βαθύ σκοτάδι της λησμονιάς την απώτατη ιστορία της Ελλάδος. Την ιστορία την αφηγείται η Αθηνά Κακούρη, που υπήρξε σύζυγος του Σπύρου Ιακωβίδη, ενός από τούς κύριους παίκτες αυτού του δράματος. Το 1954 αποτελεί τόσο τη μέση όσο και τη στροφή αυτής της αναζήτησης της πραγματικότητας, την οποία πιθανώς έκρυβαν οι μύθοι πού, επί 3.000 χρόνια, κάλυπταν με την αχλή τους τις Μυκήνες. Η συγγραφέας περιγράφει την καταπληκτική περιπέτεια της αποκρυπτογράφησης της Γραμμικής γραφής Β και το πως αυτή άλλαξε δια παντός τις απόψεις των ιστορικών περί της ελληνικής Ιστορίας. Οι φωτογραφίες, ευαίσθητες και συχνά ποιητικές, δείχνουν τον αρχαιολογικό χώρο και τη γύρω περιοχή όπως ήταν το 1954 και το 1955 πριν από τον τουρισμό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ