Market

Ημερίδα: Η Τεχνολογία υποστηρίζει τη Μάθηση

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81251-164043.jpg

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, ώρα 15:00-20:00

Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Από το Δημοτικό σχολείο μέχρι το Πανεπιστήμιο και από την καθημερινότητα μέχρι την επιστημονική έρευνα, η τεχνολογία βρίσκεται στην υπηρεσία της μάθησης, ως αναπόσπαστο εργαλείο για την εξέλιξη και τη βελτίωση κάθε σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στόχος της Ημερίδας είναι να αποτυπωθούν και να συζητηθούν οι προοπτικές, οι δυνατότητες και οι προκλήσεις των ψηφιακών τεχνολογιών σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία και γενικότερα με τη μάθηση.

Για το σκοπό αυτό η συζήτηση θα πλαισιωθεί από παρουσιάσεις Ακαδημαϊκών εγνωσμένου κύρους, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία). Ειδικότερα, θα συζητηθούν τα πλεονεκτήματα και η παγίδες της τεχνολογίας για τη μάθηση, θα παρουσιαστούν ψηφιακά εργαλεία και πλατφόρμες που εφαρμόζονται με επιτυχία όπως τα CmapTools και η FutureLearn platform, η νέα έκδοση του INSPIREus και τέλος η δράση «Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών», που στοχεύει στη ανάπτυξη και διαδικτυακή διάθεση περίπου 500 ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων.

Οι ομιλίες θα είναι στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα, ανάλογα με τον ομιλητή και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Η Ημερίδα διοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος - Ανάπτυξη της Γνώσης και Καινοτόµων Ιδεών», η οποία υλοποιείται µέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο) και από Εθνικούς Πόρους.

Η είσοδος και η παρακολούθηση είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: www.plato-academy.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ