- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Flux Laboratory Athens: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με δύο πολύ ξεχωριστά εργαστήρια
Υπεύθυνη των εργαστηρίων η Ελένη Παπαϊωάννου
Flux Laboratory Athens: Με δύο εργαστήρια και αφετηρία τη σχέση σώματος – χώρου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 29 Απριλίου.
Το Flux Laboratory Athens γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 29 Απριλίου με δύο πολύ ξεχωριστά εργαστήρια και αφετηρία τη σχέση σώματος – χώρου. Η χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού Ελένη Παπαϊωάννου προσκλήθηκε να σχεδιάσει ένα οικογενειακό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και αυτοσχεδιασμού, καθώς και μια ανοιχτή δράση 'Passing Through' που βασίζεται στην τεχνική του David Zambrano. Τα εργαστήρια θα συνοδεύσει ζωντανά ο μουσικός Πέτρος Τσαμπαρλής.
Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο ανοιχτό parking του κτιρίου της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου. Πρόκειται για ένα κτίριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα, καθώς κάποτε στεγαζόταν η «ΔΡ.ΔΕΛΗΣ Α.Ε.», εταιρία εμπορίας και διανομής εξειδικευμένων προϊόντων χημικής βιομηχανίας και προϊόντων πλαστικού, ενώ σήμερα φιλοξενεί εφήμερα projects του Flux Laboratory Athens.
Η Διεθνής Ημέρα Χορού είναι μια παγκόσμια γιορτή του χορού, που δημιουργήθηκε από την Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, κύριου συνεργάτη για τις παραστατικές τέχνες της UNESCO. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.
Χορεύουμε; 11 πμ - 12 μμ
Εργαστήριο για παιδιά παιδιά 3-5 ετών και γονείς/κηδεμόνες
Ένα οικογενειακό εργαστήριο δημιουργικής κίνησης και αυτοσχεδιασμού μέσα από το οποίο μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σ’ έναν μαγικό τόπο, ανακαλύπτοντας καινούργιους τρόπους να κινούν το σώμα τους και να χορεύουν στους ρυθμούς ζωντανής μουσικής.
Με εργαλεία μας κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις μουσικοκινητικής και αισθητηριακά μέσα τα παιδιά θα εξερευνήσουν έννοιες όπως η ομαδικότητα, η συνεργασία, η αυτοπεποίθηση, ο αυθορμητισμός και η εφευρετικότητα.
Στόχος του εργαστηρίου είναι μικροί και μεγάλοι να εκφραστούν ελεύθερα μέσω του σώματός τους, να αλληλεπιδράσουν χορευτικά με τα οπτικά, ακουστικά και αισθητικά ερεθίσματα και να έχουν μία μοναδική εμπειρία που εντείνει τη σημασία της δημιουργικής κίνησης και έκφρασης σε κάθε ηλικία!
Let’s Pass Through! 1 μμ – 2.30 μμ
Εργαστήριο
To εργαστήριο του Passing Through είναι βασισμένο στην ομώνυμη τεχνική του David Zambrano και δομημένο ως ένα διασκεδαστικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού.
Ελάτε λοιπόν να “περπατήσουμε ανάμεσα”, να δημιουργήσουμε τις δικές μας διαδρομές, τα δικά μας μονοπάτια και κινητικά μοτίβα, να παρασυρθούμε από τη μουσική και τη δυναμική ενός συνόλου που κινείται, αναπροσαρμόζεται, αποσπάται, σταματά και αναπνέει μαζί. Μέσα από απλές οδηγίες θα εστιάσουμε στην κίνηση, την μετακίνηση και την ακινησία, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τη συνεχόμενη ροή της ενέργειας μέσα και έξω από το σώμα μας, την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα σώματα, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.
Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι μία ευκαιρία να εξερευνήσουμε μαζί έννοιες όπως ενέργεια, ροή, ταχύτητα, ρυθμός, συγχρονισμός, ομαδικότητα, αντίληψη, σύνδεση και ελευθερία ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα την κοινωνική υπόσταση του κάθε σώματος και της συλλογικής κίνησης μέσα στον χώρο.
Τι είναι τελικά αυτό που μας κινεί, μας μετα-κινεί και μας συγ-κινεί;
Το εργαστήριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε κάθε επίπεδο, ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας.
Παραγωγή: Flux Laboratory Athens
Βιογραφικό της Ελένης Παπαϊωάννου
Η Ελένη Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα, όπου και είχε την πρώτη της επαφή με το χορό στη σχολή χορού Βάσω Κουκάκη. Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τίτλο BA (Hons) in Contemporary Dance στο London Contemporary Dance School (The Place) και από τότε εργάζεται ως επαγγελματίας performer, χορογράφος και καθηγήτρια χορού.
H Ελένη έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με σκηνοθέτες, χορογράφους και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο όπως οι ThomasSteyaert, Γιώργος Σίμωνας, Αλέξης Ράπτης και Φώτης Δούσος, Μαριέλα Νέστορα, Σοφία Μαυραγάνη, Μελισσάνθη Σπέη, Πάνος Χουντουλίδης, Luca Silvestrini, Joanna Kalm, Seke Chimutengwende, Livia Rita, Alexis Blake, Sophie Nϋezel, Anders Duckworth και Daniel Persson.
Έχει διδάξει σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού σε σημαντικές σχολές και φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αγγλία, Μεξικό, Ταϋλάνδη και Ινδία.
Σημαντικές είναι οι επιρροές που έχει δεχθεί μέχρι τώρα από αξιόλογους δασκάλους και χορογράφους όπως οι David Zambrano, Ernesto Edivaldo, Bruno Caverna, Lloyd Newson, Rick Nodine και Peter Savel, ως προς την τεχνική του σύγχρονου χορού, την σύνδεσή του με τον αυτοσχεδιασμό και τη χρήση του σώματος ως αφηγηματικό μέσο. Ακόμη, έχει συμμετάσχει στα καλλιτεχνικά- εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: “Eurolnvasion”, “Peace Games” και “A Beloved Enemy”, κερδίζοντας σημαντικές γνώσεις ως προς τη θεωρία του Gamification, τον Αρτιβισμό και τις site-specific performances.
Τέλος, το 2014 η Ελένη ίδρυσε την ομάδα παραστατικών τεχνών Α(r)CT, στα πλαίσια της οποίας χορογραφεί και συνθέτει έργα και δράσεις με κύριο στόχο την μεταφορά του χορού σε δημόσιους, μη συμβατικούς χώρους καθώς και την ενσωμάτωση κοινωνικοπολιτικών στοιχείων σε αυτές.