Market

Φροντίδα για Όλους από τον Όμιλο Motor Oil

Η πρώτη δράση του προγράμματος έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dji_0425

Ο Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου υλοποιούν το πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεων «Φροντίδα για όλους» σε διάφορους νομούς της Ελλάδας.

Η δύναμη της αλληλεγγύης ήταν πάντα παρούσα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, και σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από διαδοχικές κρίσεις, η αξία της για τον σύγχρονο άνθρωπο έχει αποδειχτεί ανεκτίμητη. Τι σημαίνει φροντίδα στη σύγχρονη εποχή; Πώς μπορεί κανείς να προσφέρει βοήθεια στον συνάνθρωπό του, αλλά και το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκει; Οι πράξεις είναι σίγουρα πολλές. Και διαφορετικές. Ακόμα και η πιο μικρή βοήθεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν όμως και πράξεις φροντίδας που γίνονται από μεγάλους Ομίλους και αγκαλιάζουν συνανθρώπους μας ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

7e2a2196

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ομίλου Motor Oil που απαντά στην μεγάλη -πλέον- ανάγκη για πρωτοβουλίες που «ακούνε» τα προβλήματα της κάθε τοπικής κοινωνίας και άμεσα λαμβάνουν δράση. Λειτουργώντας ως αναπόσπαστο στοιχείο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, ο Όμιλος Motor Oil θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» που ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και τις εκάστοτε τοπικές αρχές, παρέχει πολύτιμη ιατρική φροντίδα στους κατοίκους.

7e2a2187

Με βασικό στόχο την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της υγείας στον γενικό πληθυσμό, αλλά και την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείαςσε διάφορες περιοχές της χώρας το πρόγραμμα «Φροντίδα για Όλους» αφορά στην επίσκεψη Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Εκεί, συνάνθρωποί μας που βρίσκονται μακριά από κέντρα υγείας έχουν την ευκαιρία να δεχτούν υπηρεσίες πρόληψης κι αγωγής, αλλά και να εκπαιδευτούν και να ευαισθητοποιηθούν για ζητήματα υγείας. Φυσικά με δυνατότητα διασύνδεσης και παραπομπής τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα μέσα από τη σύμπραξη της Motor Oil με τους «Γιατρούς του Κόσμου» αλλά και τις τοπικές αρχές του εκάστοτε τόπου.

7e2a2078

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, που αναμένεται να ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές της χώρας το επόμενο διάστημα, έχει ήδη ξεκινήσει από τον Νομό Βοιωτίας το Σάββατο, 3 και την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» μέσα σε δύο μόλις ημέρες πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 επισκέψεις πολιτών στα κέντρα φροντίδας στις τοπικές κοινότητες Δομβραίνας και Ελλοπίας. Συγκεκριμένα το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου οι ιατρικές μονάδες των «Γιατρών του Κόσμου» βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας εξυπηρετώντας τις τοπικές κοινωνίες της Δομβραίνας, της Θίσβης και του Προδρόμου ενώ την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Ελλοπίας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Ελλοπίας, της Ξηρονομής και της Λεύκτρας.

Η αρχή του προγράμματος «Φροντίδα για Όλους» στη Βοιωτία, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Θηβαίων. Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα ιατρικού ελέγχου των επισκεπτών από παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, γεροντολόγο, οδοντίατρο και ψυχολόγο, ειδικότητες, δηλαδή, που κρίθηκαν αναγκαίες ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Με την πρώτη δράση του προγράμματος να έχει ήδη στεφθεί με επιτυχία, ο Όμιλος Motor Oil θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα πως η φροντίδα προς τον συνάνθρωπο δεν έχει γεωγραφικά όρια, ούτε ηλικιακά κριτήρια.

Και είναι πάντοτε παρών σε κάθε τοπική κοινωνία, με δράσεις που αγκαλιάζουν πραγματικές ανάγκες και κάνουν ουσιαστική διαφορά στις ζωές των κατοίκων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ