Market

«Οινοξένεια 2014»

Ο νέος θεσμός οινικής & γαστρονομικής κουλτούρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
76986-155116.JPG

Βασισμένος στην προώθηση του Πολιτισμού, Τουρισμού και των τοπικών ποιοτικών γεύσεων, ο σύγχρονος θεσμός «Οινοξένεια 2014», όπου συμμετείχαν τα τοπικά οινοποιεία των Πλαγιών της Αιγιαλείας, μεταξύ των οποίων η ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ και ο Άγγελος Ρούβαλης, έλαβε τέλος με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 31/8 στο Δήμο της Αιγιαλείας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ειδικά σχεδιασμένα menu ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ και να γευτούν τα τοπικά εμφιαλωμένα κρασιά σε αρκετά προσιτές τιμές. Πέρα της συγκεκριμένης δράσης, οι επισκέπτες μεγάλοι και παιδιά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν είτε περπατώντας είτε ακόμα και σε έφιππες διαδρομές το σαγηνευτικό τοπίο της Αιγιαλείας, όπου αμπέλι και έλατα συνυπάρχουν αρμονικά σε υψόμετρο έως 1000 μέτρα. Επιπλέον, οι πιο τολμηροί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητα τρύγου στα « αμπελοχώραφα του παππού».

Όλα αυτά μέσα σε ένα πλαίσιο συνεχών πολιτιστικών δρώμενων υψηλού επιπέδου με εναλλασσόμενα μουσικά, κινηματογραφικά, γαστρονομικά και γνωστικά βράδια, τα οποία ηγήθηκε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) η Αναπτυξιακή της περιοχής και ξεχωριστά κάθε ένα από τα συμμετέχοντα οινοποιεία, τα οποία καλοδεχόντουσαν επισκέπτες όλες τις ημέρες της Γιορτής.

Οι επίσημοι καλεσμένοι της Γιορτής, στην θεματική Ημερίδα για τον Τουρισμό, τον Οίνο και το Ελληνικό Πρωινό, Γιώργος Πίττας, Στέφανος Ψημένος και Ντίνος Στεργίδης δήλωσαν γοητευμένοι από την απρόσμενη Αιγιάλεια ενώ ο σεφ Κώστας Τσίγκας έβαλε σε κίνηση διαφορετικούς ξυλόφουρνους στο χωριό Παρασκευή.

Όταν όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ακολουθούνται με τις θαλάσσιες απολαύσεις στις ηλιόλουστες και δροσερές παραλίες του Κορινθιακού, τα κίνητρα είναι πολλά για ένα ιδιαίτερα ποιοτικό δεκαήμερο στην Αιγιάλεια, καλωσορίζοντας το φθινόπωρο!

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ