Market

The Architects of Time: ένας νέος all-day χώρος στο Μέγαρο Παπαθανάσιου

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Architects of Time: ένας νέος all-day χώρος στο Μέγαρο Παπαθανάσιου

The Architects of Time: ένας νέος all-day χώρος στο Μέγαρο Παπαθανάσιου στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων.

Στο Μέγαρο Παπαθανάσιου, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, ένας νέος all-day χώρος άνοιξε επιτέλους τις πόρτες του, και το γιορτάζει με ένα μεγάλο πάρτι το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το βράδυ. Στα decks o Παναγιώτης Μένεγος.

Εκλεκτικά ποτά, μεσογειακές γεύσεις και καθημερινά DJ sets συνθέτουν το μοναδικό παζλ του “The Architects of Time”, σε έναν ιδιαίτερο χώρο που σε προσκαλεί να τον ανακαλύψεις. Το νέο spot του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, λειτουργεί από το πρωί έως αργά το βράδυ και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να καθορίσουν τον χρόνο με τους δικούς τους όρους.

Οι ιδιοκτήτες, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό δίδυμο Έφη Μαλανδράκη και Βαρβάρα Κουντζάκη, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν από την αρχή τη σύνθεση του χώρου, κρατώντας ωστόσο ανέπαφη την επιγραφή του καταστήματος ρολογιών που προϋπήρχε, από το οποίο πήρε και το όνομά του. 

the_architects_of_time_1

Στο εσωτερικό του, η κεντρική στοά πρωταγωνιστεί, ενώ οι minimal γραμμές και καμπύλες είναι ο φανερός κοινός παρονομαστής στον σχεδιασμό του, σε ένα κτίριο που μετράει πάνω από 80 χρόνια ζωής και δημιουργίας. Στους τοίχους του θα φιλοξενούνται περιοδικά έργα τέχνης από σύγχρονους καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης, με αφετηρία την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ντόκου με θέμα “Ιδεογράμματα | Ideograms” έως τις 31 Οκτωβρίου.

Στην επιβλητική μπάρα με την μεταλλική καμπυλωτή πρόσοψη σερβίρονται τα signature cocktails και η εκτενής λίστα ποτών, που υπογράφει ο Μάριος Ηλιόπουλος. “Chariot of Fire”, “Aphrodite’s Child” και “Blade Runner” κάποιες από τις προτάσεις-φόρος τιμής στην καλλιτεχνική διάνοια του μεγάλου συνθέτη, το όνομα του οποίου κοσμεί την μαρμάρινη πρόσοψη της εισόδου.

Η open κουζίνα του λειτουργεί από τις 10 πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ καθημερινά, με επιπλέον brunch επιλογές μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η ταλαντούχα σεφ Βιβή Λαμπροπούλου υπογράφει και επιμελείται ένα  δημιουργικό, γευστικό μενού μεσογειακών πιάτων για όλες τις ώρες της ημέρας, με έμφαση στην επιλογή και τη υπεύθυνη διαχείριση των υλικών.

the_architects_of_time_4

Στο υπόγειο του κτιρίου, στον χώρο που την εποχή του Μεσοπολέμου λειτούργησε ως καταφύγιο, σήμερα στεγάζεται το κελάρι του “The Architects of Time”, με μεγάλη ποικιλία ελληνικών και διεθνών ετικετών. Εκεί βρίσκεται και το κρυμμένο μήνυμα-μότο του μαγαζιού: Ladies & gentlemen, we are floating in space”.

The Architects of Time: Πλατεία Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ