Market

Καλλιτέχνες και μικροί ήρωες

Ένα project αγάπης και ίασης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάθε παιδί είναι ένας μικρός καλλιτέχνης, κάθε παιδί είναι ένας μικρός ήρωας. Μικρός ήρωας είναι αυτός που ξέρει να ζει, που ξέρει να αντιμετωπίζει τις ασθένειες, την φτώχεια και τις απώλειες με μία τόσο δα πράξη. Με μια αγκαλιά. Γιατί τελικά, η μεγαλύτερη τέχνη απ' όλες είναι να αγαπάς τους ανθρώπους. Κι από μία τόσο δα μικρή πράξη ξεκίνησε όλη τους η ιστορία.

Θα αναγνωρίζατε έναν μικρό ήρωα; θα θυμόσασταν ότι μικρός ήρωας είναι αυτός που αντιμετωπίζει την ανίατη ασθένεια του με δύναμη για τη ζωή, την απώλεια των γονέων με ελπίδα για το αύριο, και την οικονομική του δυσχέρεια με ένα χαμόγελο πίστης που φωτίζει όλους εμάς γύρω του;

Βρήκαμε το project που εμπνεύστηκε όλη του την ιδέα μέσα από μια αγκαλιά και η αλήθεια είναι ότι μια τόσο δα πράξη καταφέρνει να μοιράσει χαμόγελα σε όλους τους μικρούς ήρωες. Το Pediasis οραματίζεται έναν κόσμο για τα μικρά παιδιά που το έχουν ανάγκη, όπου όλοι οι άνθρωποι των τεχνών θα ενώνουν την αγάπη τους και με τη συμμετοχή τους θα συμβάλλουν στην ίαση τους. Το όνομα της κοινωνικής δράσης δημιουργήθηκε από τις λέξεις παιδί και ίαση με έμφαση στην υποστήριξη των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σκοπός των δράσεων είναι μέσα από τη δημιουργικότητα τους να γεννηθεί ένας κόσμος ολόκληρος γεμάτος από χαρά και όλοι οι μικροί ήρωες να παραμένουν καλλιτέχνες και μεγαλώνοντας.

Το project κατέκτησε τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό του «Launching People» και πλέον έχει ξεκινήσει το ταξίδι του. Η αγκαλιά του Pediasis συνεχώς μεγαλώνει και δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες μικρούς ήρωες να εκφραστούν δημιουργικά. Καλλιτεχνικές δράσεις σε χώρους κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων, επισκέψεις σε νοσοκομεία, δωρεάν εισιτήρια για παιδικό θέατρο, εβδομαδιαία μαθήματα τέχνης και ένα πλήθος δραστηριοτήτων συνθέτουν το πρόγραμμα του εθελοντισμού.

Μπήκαμε στο ενημερωθήκαμε για τις δράσεις του δικτύου καλλιτεχνών και βρήκαμε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας.

Είδαμε τη σελίδα τους στο facebook : www.facebook.com/Pediasis και ανακαλύψαμε την χαρά που αισθάνεσαι, όταν μοιράζεσαι με όλους τους μικρούς ήρωες την τέχνη σου.

Και το σλόγκαν είναι: «Μοιραζόμαστε τη τέχνη, μοιραζόμαστε τη ζωή! Καλλιτέχνες όλου του κόσμου, ενωθείτε!»