Market

Εγκαίνια της έκθεσης του Νίκου Παπαγεωργίου Σιδέρη

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72435-145736.jpg

Εγκαταλελειμένα νεοκλασικά, αρχαιολογικοί χώροι, ποια είναι η εικόνα της Αθήνας τώρα; Ο Νίκος Παπαγεωργίου Σιδέρης στην ατομική του έκθεση με τίτλο «Αθήνα και...» αποδομεί την σύγχρονη εικόνα της πόλης με λάδι και κρύο σάλτο.

n

Για τον καλλιτέχνη...

Ο Νίκος Παπαγεωργίου Σιδέρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 σ'ένα νεοκλασσικό σπίτι του παππού του που λάτρευε.

Το 1968 έρχεται για πρώτη φορά στη Μύκονο με τους γονείς του ,όπου εντυπωσιάζεται κυρίως απ’την αρχιτεκτονική και τις ακρογιαλιές της Μυκόνου, καθώς και από τις αρχαιότητες της Δήλου. Έκτοτε, έρχεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο που την υπεραγαπά!

Το 1970 το νεοκλασσικό που γεννήθηκε στην Αθήνα σχεδόν συγκυριακά δίνεται αντιπαροχή και από τότε βρίσκεται σε συνεχή «αναζήτηση»  του σπιτιού αυτού.

Επιθυμεί να γίνει αρχιτέκτονας ,ζωγραφίζει συνέχεια, τελικά όμως σπουδάζει οικονομικά στην Αθήνα και μετά κάνει μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, πόλη που επίσης τον σημαδεύει αισθητικά και πολιτιστικά. Έχει την τύχη να διαμένει στο σπίτι της συζύγου του διευθυντή της Royal Academy of Arts ,Frederic Gore, σ'ένα περιβάλλον  γεμάτο υπέροχους πίνακες στην Regent's Park Road, δίπλα στο ομώνυμο πάρκο.

Μετά τις σπουδές του εργάζεται σε τράπεζες σαν διαπραγματευτής ομολόγων σε dealing rooms,αποκτά δύο κόρες με τη σύζυγό του και το 1998 χτίζει ένα σπίτι στη Μύκονο, όπου τελικά βρίσκει αυτό που έχασε από την αντιπαροχή του νεοκλασσικού που γεννήθηκε. Εκεί φυτεύει ελιές  και αμπέλια, είναι ευτυχής, μεταδίδει τη μαγεία του νησιού στα παιδιά του.

n

Το Δεκέμβριο του 2008 κλαδεύοντας στο χωράφι της Μυκόνου πέφτει και σπάει το πόδι του. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή του όμως που έχει τόσο ελεύθερο χρόνο. Αρχίζει να ζωγραφίζει συνεχώς από τότε ,με αποτέλεσμα να γεμίζει το εργαστήριό του στην Παιανία Αττικής με πίνακες που «εκτίθενται» σε μόνιμη βάση. Αγαπά τη ζωγραφική με λάδι, θεωρεί ότι τα χρώματα αποδίδονται μοναδικά με αυτό τον τρόπο. Τον εμπνέουν η γυναίκα του και τα παιδιά του για προσωπογραφίες, η αρχαία Ελλάδα, η Μύκονος.

Πειραματίζεται με διάφορες τεχνικές και το 2012 εκθέτει στην δημοτικη πινακοθήκη Μυκόνου έργα εμπνευσμένα από τη Δήλο.

INFO: Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, 22/8- 31/8

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ