Market

«Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014»

Τα αποτελέσματα του πανελλαδικού διαγωνισμού

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72092-145170.JPG

Την μαθητική «επιχείρηση» της χρονιάς ανέδειξε ο Πανελλαδικός Διαγωνισμός «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014», που διοργάνωσε στις 25 Ιουνίου, το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο DEREE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, στην Αγία Παρασκευή.

Την 1η θέση κατέλαβε η μαθητική επιχείρηση “ATC” (Athletic Technology Co-orperation) της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος. Οι «επιχειρηματίες» μαθητές βραβεύτηκαν για τη δημιουργία ενός καινοτόμου και οικολογικού συστήματος φωτισμού με led, το αξεσουάρ ποδηλάτου “NightEye”, το οποίο οριοθετεί με κόκκινες γραμμές τις δυο πλευρές του ποδηλάτου στο δρόμο, προφυλάσσοντας έτσι τον ποδηλάτη από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, κατά τις βραδινές ώρες. Το σύστημα, λειτουργεί με ηλιακή και κινητική ενέργεια.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Best Company of the Year 2014 Competition», o οποίος διοργανώνεται από τους οργανισμούς JA-YE Europe & JA Estonia στις 22- 25 Ιουλίου, στο Ταλίν της Εσθονίας.

Η ομάδα “Υγειοκράτης” από το Αμερικάνικο Κολλέγιο PIERCE κατέκτησε την 2η θέση, για τη δημιουργία και το σχεδιασμό λογισμικού με στόχο την τήρηση ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, αποθηκευμένου σε USB stick. Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δίνεται η ευκαιρία στην 2η ομάδα να μεταβεί στη Νορβηγία, για να παρακολουθήσει μέρος του αντίστοιχου προγράμματος “Εικονικής Επιχείρησης” (Company Program) της χώρας.

Στην 3η θέση αναδείχθηκε η ομάδα “DSC” του Κολλεγίου Ψυχικού, η οποία δημιούργησε ιστοσελίδα για το νεανικό διαβήτη, με στόχο τη βελτιστοποίηση - μέσω προσομοιώσεων - των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Οι επιχειρηματικές ιδέες των μαθητών που διαγωνίστηκαν στον τελικό, εστιάστηκαν στη δημιουργία τεχνολογικών εφαρμογών για την ασφάλεια, την υγεία και τον πολιτισμό, στην κοινωνική προσφορά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην ευαισθητοποίηση σε φλέγοντα κοινωνικά θέματα, καθώς και στην προώθηση οικολογικών και αγροτικών προϊόντων.

Προκειμένου να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό, οι 13 μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν, κρίθηκαν με βάση την πληρότητα του επιχειρηματικού πλάνου που κατέθεσαν, δούλεψαν με ομαδικό πνεύμα συνεργασίας και ενθουσιασμό, έστησαν τη δική τους «εικονική επιχείρηση», με νέα - καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, και άφησαν το στίγμα τους στις εμπορικές εκθέσεις που διοργάνωσε το ΣΕΝ/JA Greece το Φεβρουάριο του 2014.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια από το ΣΕΝ/JA Greece, ξεκίνησε τη φετινή του διαδρομή τον Οκτώβριο του 2013 με 54 ομάδες στις οποίες συμμετείχαν 1.300 μαθητές. Κάθε ομάδα με την πολύτιμη υποστήριξη των καθηγητών σε συνεργασία με εθελοντές-στελέχη της αγοράς, δημιούργησε μια mini μαθητική επιχείρηση.

Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε στον τελικό (αν και εκτός συναγωνισμού) η νικήτρια ομάδα του Junior Achievement Νορβηγίας με τους καθηγητές της, στο πλαίσιο του προγράμματος διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας για την προώθηση της επιχειρηματικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ & Norway Grants (των χρηματοδοτήσεων του ΕΟΧ-Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου- & Νορβηγίας). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του JA -YE Νορβηγίας Αkershus με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών.

Στον τελικό παρευρέθη ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Sjur Larsen, ενώ τιμήθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά του στην νεανική επιχειρηματικότητα, ο Ιδρυτής του ΣΕΝ/JA Greece, Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Οι μαθητές της 1ης νικήτριας ομάδας κερδίζουν ολική υποτροφία (100% κάλυψη των διδάκτρων) από το DEREE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, οι μαθητές της 2ης και 3ης ομάδας λαμβάνουν μερική υποτροφία (75% κάλυψη των διδάκτρων), ενώ οι μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης ομάδας, καθώς και οι υπόλοιπες ομάδες των μαθητών που έφτασαν στον τελικό, λαμβάνουν 50% κάλυψη των διδάκτρων τους από το DEREE.

Κύριοι χορηγοί του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι οι εταιρείες Allianz και Citi (platinum sponsors), General Mills, SAP και Accenture (Gold sponsors).

Η εκδήλωση έγινε επίσης με την ευγενική χορηγία των: DEREE-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, Εθνική Τράπεζα, S&B Bιομηχανικά Ορυκτά, ΑΒ Βασιλόπουλος, APIVITA, Aldemar Resorts, Molto, Coca-Cola Tρία Έψιλον, καθώς και με την υποστήριξη των: Hewlett Packard Hellas, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας - (YES Program), Vision, com’n’sense και admore.

Χορηγός αερομεταφορών: Aegean Airlines. Xορηγoί επικοινωνίας είναι το capital.gr, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Athens DeeJay 95.2 και Rock Fm 969, η εφημερίδα Κεφάλαιο και το Getbusy.gr.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ