- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Green Panda ανακυκλώνει παλιές συσκευές κινητών τηλεφώνων
Παράλληλα ενισχύουν το έργο της Common Seas και του Clean Blue Paros για καθαρότερες παραλίες
Τα Green Panda ATMs είναι τα πρώτα ΑΤΜs ανακύκλωσης παλιών κινητών συσκευών που επιστρέφουν το ποσό της αξίας της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε.
Η Green Panda ανακυκλώνει παλιές συσκευές κινητών τηλεφώνων ενισχύοντας το έργο της Common Seas και του Clean Blue Paros για καθαρότερες παραλίες.
Τα Green Panda ATMs, τα πρώτα ΑΤΜs ανακύκλωσης παλιών κινητών συσκευών που επιστρέφουν στον πελάτη το ποσό της αξίας της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε, θα παρέχουν πλέον και την επιλογή δωρεάς του ποσού αυτού για τη στήριξη των δράσεων της Common Seas και του Clean Blue Paros.
Είναι γεγονός ότι ολοένα και αυξάνονται οι παλιές συσκευές κινητών τηλεφώνων που συγκεντρώνονται στα σπίτια μη γνωρίζοντας ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος απαλλαγής από αυτές. Έχοντας κατά νου τον τεράστιο και ορατό πλέον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο περιβάλλον το πρόβλημα αυτό, η Green Panda δίνει τη λύση μέσω των Green Panda ATMs ανακύκλωσης κινητών συσκευών, προσφέροντας μια εύκολη και γρήγορη λύση, ενώ ο πελάτης μπορεί να κερδίσει την αξία της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε.
H Green Panda όμως δε μένει μόνο εκεί.
Επιλέγοντας ως αρωγό τη Common Seas και το πρόγραμμα του Clean Blue Paros ως έναν από τους περιβαλλοντικούς φορείς, που αποσκοπεί στο να γίνει η Πάρος πρωτοπόρος στη μάχη για τη μείωση των πλαστικών μια χρήσης στη Μεσόγειο, δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να δωρίσει το αντίτιμο της ανακυκλωμένης συσκευής του, συμβάλλοντας με τη σειρά του στη μείωση της παγκόσμιας πλαστικής ρύπανσης.
Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε πελάτης θα ενημερώνεται από την Green Panda πώς ακριβώς αξιοποιείται το αντίτιμο της συσκευής που μόλις ανακύκλωσε, υποστηρίζοντας το έργο της Common Seas και του Clean Blue Paros. «Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο καταναλωτής με ποιο τρόπο βοηθάει έμπρακτα το περιβάλλον του διαθέτοντας, για παράδειγμα, μόνο 1€», αναφέρει χαρακτηριστικά η Αλίκη Λαμπροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Common Seas στην Ελλάδα. Και προσθέτει: «Για κάθε 1€ που δωρίζεται στο Clean Blue Paros, συλλέγονται και ανακυκλώνονται 77 γόπες, καθαρίζοντας έτσι τις παραλίες του νησιού της Πάρου. Η περιβαλλοντική αυτή ενέργεια έχει ιδιαίτερη υπόσταση καθώς μελέτες δείχνουν πως μια μόλις γόπα έχει τη δυνατότητα να μολύνει έως και 500 λίτρα νερού της θάλασσας. Τέτοια στοιχεία διαθέτουμε πολλά και είναι χαρά μας να έχουμε τη δυνατότητα να τα μοιραστούμε με όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στο έργο αυτό μέσα από τη συνεργασία μας με την Green Panda».
Η συνεργασία μεταξύ Common Seas και Clean Blue Paros με την Green Panda στοχεύει σε ένα κοινό σκοπό: οι δυο φορείς να συνδιαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον και να μειώσουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, όπως προκύπτουν τόσο από τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης, όσο και από τη μη σωστή διαχείριση των παλιών κινητών συσκευών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Φάνης Κουτουβέλης, Founder της Green Panda: «Για εμάς, μία νεοσύσταστη επιχείρηση, η συνεργασία μας με τη Common Seas και το Clean Blue Paros είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά μας να προάγουμε στη συνείδηση των πελατών μας την αξία και τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης».
Σχετικά με την Green Panda
H Green Panda έχει δημιουργήσει τα πρώτα ΑΤΜ στην Ελλάδα που αγοράζουν και ανακυκλώνουν επιτόπου smartphones, με τον πιο εύκολο, γρήγορο και ασφαλή τρόπο, μέσα σε 2 λεπτά. Η εταιρεία αποσκοπεί την ενίσχυση της κυκλική οικονομίας στη χώρα με άμεση επιβράβευση των χρηστών για αυτή τους την ενέργεια. Χιλιάδες smartphones έχουν ήδη ανακυκλωθεί στα 19 ATMs που βρίσκονται τώρα στην Αθήνα, τα οποία πολύ σύντομα θα γίνουν 40 με βλέψεις και προς τη Θεσσαλονίκη.
Σχετικά με το Clean Blue Paros
Το πρόγραμμα Clean Blue Paros είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας Common Seas που έχει ιδρυθεί από τους κυρίους Φίλιππο και Αντώνη Λαιμό, του Δήμου Πάρου και της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων WATT, που υλοποιείται με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Cyclades Preservation Fund, του WWF Ελλάς (World Wildlife Fund) και της ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης). Μαζί με φορείς του Δήμου, επαγγελματίες, μόνιμους κατοίκους του νησιού αλλά και επισκέπτες, καθώς και κατόπιν σημαντικής έρευνας ώστε να γίνει κατανοητή η πραγματική διάσταση του προβλήματος, το Clean Blue Paros ανακαλύπτει και δοκιμάζει συστημικές λύσεις που μειώνουν σημαντικά την πλαστική ρύπανση στην Πάρο, και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.