Market

Θέμελος

Πολιτιστικό Καφενείο - Χώρος Τέχνης

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Πολιτιστικό Καφενείο - Χώρος Τέχνης «ΘΕΜΕΛΟΣ» αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας στην καθημερινότητα της Άνδρου,

παντρεύοντας την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία με καλλιτεχνικά δρώμενα υψηλής αισθητικής. Στεγάζεται σε ένα άρτια αναπαλαιωμένο διατηρητέο κτίριο 101 ετών, στο φημισμένο γραφικό Μπατσί.

Η διακόσμηση κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, καθώς η πέτρα, το ξύλο και το μάρμαρο δένουν αρμονικά στο χώρο και τα χρώματα κινούνται σε τόνους ήρεμους και παραδοσιακούς, αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική του κτιρίου. Το καλοκαίρι, το γραφικό στενάκι, οι μυρωδάτοι βασιλικοί στα τραπέζια και η θέα στο Αιγαίο, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον!

n

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες, με μια μοντέρνα «πινελιά» από τις δύο ιδιοκτήτριές του Λάουρα Σαργέντη και Έλια Καλλία. Και οι δυο τους, εγκαταλείποντας το «κλεινόν άστυ», αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους, δημιουργώντας αυτό το ζεστό χώρο, με στόχο να περιποιούνται τους πελάτες τους όπως τους φίλους τους. «Τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα, οι επιτυχημένες μερακλίδικες συνταγές, αλλά κυρίως η αγάπη μας σ’ αυτό που κάνουμε, φέρνουν τους πελάτες μας ξανά και ξανά στο κατώφλι του μαγαζιού μας», μας λένε τα κορίτσια.

Εκτός από τα σπιτικά, πεντανόστιμα μεζεδάκια του, o «Θέμελος» έχει γίνει πόλος έλξης πολιτιστικών εκδηλώσεων τα τελευταία 7 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για τα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου. Θεματικές μουσικές βραδιές από ρεμπέτικα μέχρι τζαζ, αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, δρώμενα για παιδιά, καθώς και σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, pilates και yoga, είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο δεύτερο όροφο του κτιρίου. Εκεί που κάποτε στεγαζόταν μια αποθήκη κρεμμυδιών, τώρα η τέχνη συναντά τον πολιτισμό, δημιουργώντας μία πολιτιστική άνοιξη τόσο στο Μπατσί, όσο και σε ολόκληρο το νησί της Άνδρου!

n

«Η διάθεση μας για προώθηση του πολιτισμού και της τέχνης, μας οδηγεί ν’ αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του τόπου και να διοργανώνουμε τις διάφορες εκδηλώσεις μας, οι οποίες έχουν και μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο», μας λένε οι ιδιοκτήτριες του ΘΕΜΕΛΟΥ.

O «Θέμελος» λειτουργεί όλο το χρόνο και πραγματοποιεί εκδηλώσεις, συνήθως κάθε Σαββατοκύριακο.

https://www.facebook.com/Themelos