Market

Haig Club: το νέο σκωτσέζικο ουίσκι της Diageo

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65443-131896.jpg

Σε συνεργασία με τους David Beckham και Simon Fuller

Η Diageo, η κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια παρουσίαση του σκωτσέζικου ουίσκι Haig Club Single Grain Scotch Whisky, σε συνεργασία με το παγκόσμιο ίνδαλμα του αθλητισμού David Beckham και το Βρετανό επιχειρηματία Simon Fuller. Σε στενή συνεργασία με την Diageo, ο Beckham και ο Fuller θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της μάρκας, στη στρατηγική της και την τοποθέτησή της στην αγορά. Ο David Beckham θα πρωταγωνιστήσει, επίσης, στην προώθηση ενός προγράμματος υπεύθυνης κατανάλωσης για το Haig Club, η οποία αποτελεί κεντρική αξία της μάρκας.

Το Haig Club αποτελεί μία νέα καινοτομία του Οίκου Haig, της παλαιότερης οικογένειας παραγωγής grain whisky και των Haig Blended Scotch Whisky και Dimple Scotch Whisky. Με ιστορία 400 ετών στον κλάδο της απόσταξης, ο Οίκος Haig έχει τις ρίζες του στον δέκατο έβδομο αιώνα. Το 1824, ο John Haig δημιούργησε το αποστακτήριο Cameronbridge Distillery και πρωτοπόρησε στην τέχνη παρασκευής grain whisky χρησιμοποιώντας αποστακτήρα συνεχούς λειτουργίας Coffey and Stein – μία εφεύρεση που έθεσε τα θεμέλια για την άνθηση και την επιτυχία της σύγχρονης βιομηχανίας σκωτσέζικου ουίσκι. Το Haig Club είναι προϊόν αυτής της μακράς πορείας καινοτομίας και αριστείας της οικογένειας Haig στη δημιουργία ουίσκι.

Ο David Gates, Global Head of Premium Core Spirits της Diageo, σχολίασε: «Το ουίσκι βιώνει μία παγκόσμια αναγέννηση και, όπως οι περισσότεροι αναγνωρισμένοι ειδικοί του ουίσκι διεθνώς, έτσι κι εμείς πιστεύουμε ότι φέτος θα είναι η χρονιά που το grain whisky θα ενταχθεί στα δημοφιλή ποτά και θα κερδίσει την αναγνώριση που του αξίζει. Η Diageo έχει μία μακρά κι επιτυχημένη πορεία στην παρουσίαση καινοτομιών στον κλάδο των σκωτσέζικων ουίσκι και έχουμε διοχετεύσει όλη αυτή την εξειδίκευση μέσω του Οίκου Haig για την ανάπτυξη και την αριστοτεχνική παρασκευή του αποστάγματος, δημιουργώντας ένα εμπνευσμένο νέο ουίσκι με το Haig Club.

«Ο David Beckham και ο Simon Fuller φημίζονται για την ικανότητά τους να καταργούν όρια και να συνταράσσουν τις αγορές σε όποιο τομέα κι αν δραστηριοποιηθούν. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη συνεργασία μας μαζί τους σε αυτό το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, καινοτόμο εγχείρημά μας στον κλάδο του grain whisky».

Η Syl Saller, Chief Marketing Officer της Diageo δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε αυτό το λανσάρισμα σαν μια εξαιρετική ευκαιρία επιτάχυνσης για ολόκληρο τον κλάδο, το οποίο μάλιστα θα ενισχύει πραγματικά τη θέση των ουίσκι ως την πλέον δυναμική κατηγορία αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών. Οι καταναλωτές αναζητούν διαρκώς νέες και διαφορετικές γεύσεις κι εμπειρίες κι ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με όσες προέρχονται από εταιρείες με αυθεντική παράδοση. Το Haig Club σίγουρα πληροί αυτά τα κριτήρια. Σε ολόκληρη την καριέρα του, ο David Beckham βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο των ανερχόμενων τάσεων και έχει θέσει νέους κανόνες σχετικά με το τι σημαίνει μοντέρνος αθλητής και επιχειρηματίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αποφάσισε ασχοληθεί με το σκωτσέζικο ουίσκι».

Ο Beckham σχολίασε: «Ο Οίκος Haig έχει πλούσια ιστορία και είμαι υπερήφανος που θα βρεθώ στο επίκεντρο μιας εταιρείας της πατρίδας μου, η οποία δημιούργησε απίστευτη παράδοση τα τελευταία τουλάχιστον 400 χρόνια. Μαζί με την Diageo, προσβλέπουμε στη συνεργασία μας για το Haig Club, τιμώντας και διαφυλάσσοντας τις παραδόσεις του Haig, και ταυτόχρονα αναδημιουργώντας αυτό το ουίσκι τα επόμενα χρόνια».

Ο Simon Fuller δήλωσε: «Πρόκειται για μακροχρόνια δέσμευση. Είναι σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό και εξαιρετικής ποιότητας. Με το Haig Club έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε νέα όρια και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για το σκωτσέζικο ουίσκι στο μέλλον. Είναι μια συναρπαστική πρόταση. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερο συνεργάτη από την εταιρεία Diageo».

Το Haig Club παρασκευάζεται με μια μοναδική διεργασία που συνδυάζει grain whisky από τρεις τύπους βαρελιών. Έτσι, δημιουργείται ένα φρέσκο, καθαρό στυλ που αναδίνει νότες butterscotch και καραμέλας βουτύρου, για μια εξαιρετικά απαλή γεύση που, όπως πιστεύει η εταιρεία, θα απολαμβάνουν όχι μόνο οι σημερινοί λάτρεις του ουίσκι αλλά και όσοι πάντα ήθελαν να δοκιμάσουν ουίσκι.

Ο Dave Broom, φημισμένη αυθεντία στα ουίσκι, είναι ένας από τους λίγους ειδήμονες που έχουν δοκιμάσει το Haig Club. Το περιέγραψε ως «ένα απίστευτα πολυτάλαντο ποτό, το οποίο πιστεύω ότι θα λατρέψουν οι μπάρμεν για όσα θα τους επιτρέπει να δημιουργούν. Ξεχάστε όσα νομίζατε ότι ξέρατε για το σκωτσέζικο ουίσκι…»

Το Haig Club θα παρουσιαστεί στις αγορές αργότερα φέτος. Λεπτομέρειες για την τιμή και τη διαθεσιμότητά του θα ανακοινωθούν αργότερα κοντά στην παρουσίασή του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ