Market

Οι δείκτες που δείχνουν την ελπίδα

Portoguese chronograph classic έκδοση “LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION”

Market News
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για όγδοη φορά, η IWC Schaffhausen υποστηρίζει την καλή δουλειά που πραγματοποιείται παγκοσμίως από το Laureus Sport for Good Foundation, με την περιορισμένη έκδοση ενός ρολογιού στο χαρακτηριστικό μπλε του Laureus. Με το Portuguese Chronograph Classic, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας χρησιμοποιεί ένα κλασικό ρολόι για να υποστηρίξει μια φιλανθρωπική οργάνωση, που δίνει στα παιδιά σε όλο τον κόσμο μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον.

«Το μέλλον των παιδιών και των νέων είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε εκείνα τα μέρη του κόσμου, όπου η νεότερη γενιά στερείται το δικαίωμα μιας φυσιολογικής παιδικής ηλικίας από τη φτώχεια, τη βία και τις διακρίσεις». Το Laureus προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα με αθλητικά project που χρησιμοποιούν την έμπνευση , την ελπίδα και τις αξίες, για να απαλύνει τον πόνο αυτών των νέων ανθρώπων στην καθημερινότητά τους. Η κοινωνική δέσμευση είναι σταθερή στο σύστημα αξιών του Ελβετικού Οίκου Υψηλής Ωρολογοποιίας: «Το να στηρίζουμε το Laureus Sport for Good Foundation, που έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές πάνω από 1,5 εκατομμυρίων παιδιών, είναι πολύ σημαντικό για την IWC» , εξηγεί ο Georges Kern. Η IWC Schaffhausen υπήρξε η κινητήριος δύναμη πίσω από την οργάνωση από το 2005 και παραδοσιακά λανσάρει, κάθε χρόνο, μια περιορισμένη ειδική έκδοση. Μέρος των εσόδων από την   πώληση των συγκεκριμένων ρολογιών διατίθεται στο Ίδρυμα Laureus, συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση των έργων του.

n 

ΕΝΑ ΡΟΛΟΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Το χαρακτηριστικό Laureus μπλε που χρησιμοποιείται για τον καντράν της 8ης ειδικής έκδοσης του “Laureus Sport for Good Foundation“, κάνει για άλλη μια φορά σαφές ότι αυτό το ρολόι έχει μία πρόσθετη συναισθηματική αξία. Το Portuguese Chronograph Classic Έκδοση “Laureus Sport for Good Foundation”, από ανοξείδωτο ατσάλι, σε μόλις 1.000 κομμάτια, με εξαιρετική κομψότητα και κλασικά εμπνευσμένο σχεδιασμό, ταιριάζει άψογα στη δημοφιλή αυτή συλλογή. Το ρολόι είναι ανθεκτικό στο νερό σε πίεση έως 30 μέτρα και διαθέτει το μηχανισμό 89361, με λειτουργία flyback , κλίμακα τετάρτων του δευτερολέπτου στην άκρη του καντράν για την καταγραφή του σωρευτικού χρόνου, και μία αναλογική ένδειξη για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα σε ένα εσωτερικό υπο-καντράν. Με τους χαρακτηριστικούς απλικέ αραβικούς αριθμούς, τον εσωτερικό δακτύλιο δευτερολέπτων σε στυλ σιδηρόδρομου και τους λεπτούς δείκτες, αυτό το κομψό ρολόι διατηρεί την ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά του θρυλικού αυθεντικού Portuguese, που αρχικά κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1930 . Το παραδοσιακό τοξωτό γυαλί, στην μπροστινή όψη, κάνει τη διάμετρο των 42 χιλιοστών να φαίνεται μικρότερη και δίνει στο ρολόι μια κλασική και ισορροπημένη εμφάνιση. Το μαύρο δερμάτινο λουράκι από αλιγάτορα από τον ιταλικό Οίκο Santoni συμπληρώνει τέλεια το κομψό ύφος του ρολογιού.

ΜΙΑ ΕΓΧΑΡΑΞΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των ειδικών εκδόσεων Laureus είναι μία εγχάραξη στην κάσα, στην πίσω όψη του ρολογιού. Σύμφωνα με την παράδοση, η IWC Schaffhausen διοργανώνει ένα ετήσιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής σε όλα τα projects του Laureus Sport for Good Foundation παγκοσμίως. Φέτος, η κριτική επιτροπή ανέδειξε ένα σχέδιο της 16χρονης Masha Nikulina από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η ζωγραφιά της δείχνει χαρούμενα παιδιά να κάνουν σκι και να παίζουν στο χιόνι. Η εικόνα είναι μια πειστική αναπαράσταση του θέματος του φετινού διαγωνισμού, “Time to play” και αποπνέει μια αίσθηση αρμονίας. Η εγχάραξη αποτελεί μια υπενθύμιση ότι μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις διατίθεται για την ενίσχυση των έργων του Laureus Sport for Good Foundation, σε ορισμένες από τις πιο προβληματικές περιοχές του κόσμου.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ PROJECTS

Η Masha Nikulina, νικήτρια του διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά, συμμετέχει στους Special Olympics της Ρωσίας. Αυτή η Οργάνωση έχει αναλάβει να εκπαιδεύσει, με τα Ολυμπιακά ιδεώδη, παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από νοητική στέρηση για να τους δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικούς διαγωνισμούς. Στη Ρωσία, η ενσωμάτωση ατόμων με νοητική στέρηση στην κοινωνία είναι ακόμα στα σπάργανα. Οι Special Olympics της Ρωσίας υποχρεώνουν τους πολιτικούς να πάρουν θέση κατά της ανισότητας και της μισαλλοδοξίας και να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες των ανθρώπων με νοητική στέρηση. Το έργο της οργάνωσης ενθαρρύνει τους νέους να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα, να μάθουν τι σημαίνει να αποτελούν μέρος μιας ομάδας και να κάνουν φίλους. Με τη δημιουργία μικτών ομάδων αθλητών, βοηθά να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις και ενισχύει την αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων.

Εκτός από το έργο των Special Olympics της Ρωσίας, το Laureus Sport for Good Foundation υποστηρίζει πάνω από 140 projects παγκοσμίως και περίπου 1,5 εκατομμύριο παιδιά έχουν, μέχρι στιγμής, την ευκαιρία να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Με τη βοήθεια του Laureus World Sports Academy, μια ένωση διάσημων αθλητών με πάνω από 100 ολυμπιακά μετάλλια, 100 παγκόσμιους τίτλους και 200 παγκόσμια ρεκόρ, το Ίδρυμα συνεχίζει να αναδεικνύει το ζήτημα της κοινωνικής ανισότητας. Η ετήσια τελετή Laureus World Sports Awards, που λαμβάνει χώρα στην Kuala Lumpur στη Μαλαισία, δίνει στο Ίδρυμα μια δημόσια πλατφόρμα για το έργο του σε όλο τον κόσμο.

«Η αποστολή του Laureus είναι να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για να ξεπεραστούν μερικά από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο», λέει ο Georges Kern, συνοψίζοντας τη συνταγή της επιτυχίας της παγκόσμιας οργάνωσης. «Ως ένας από τους κύριους χορηγούς της, είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτή την ιδέα και συμβάλλουμε στη συνεχή επιτυχία του Laureus Sport forGood Foundation».