Market

Hugo Boss Mast Walk

 Τα Γυαλιά Ηλίου BOSS με τον Alex Thomson στο συγκλονιστικό του εγχείρημα να περπατήσει πάνω στο κατάρτι

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αφού περπάτησε πάνω στην καρίνα τον Ιανουάριο του 2013, ο Βρετανός ιστιοπλόος, Alex Thomson ήρθε αντιμέτωπος με μια ακόμη πρόκληση: να περπατήσει στο κατάρτι του αγωνιστικού του ιστιοφόρου, του HUGO BOSS. Όταν το ιστιοφόρο έχει φτάσει σε κλίση 60 μοιρών, σκαρφαλώνει στο 30 μέτρων μήκους κατάρτι του κινούμενου σκάφους και κατόπιν βουτάει στον ωκεανό από την κορυφή του - με απόλυτο στιλ, φορώντας ρούχα και γυαλιά BOSS.

Για αυτή του την περιπέτεια ο Alex Thomson και το πλήρωμά του επέλεξε να φορέσει γυαλιά ηλίου BOSS 0606/P/S, ένα από τα νέα μοντέλα της συλλογής γυαλιών BOSS Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014. Το μοντέλο αυτό είναι ιδανικό για εξωτερικές δραστηριότητες: από υλικό injection το μοντέλο σε στυλ μάσκας, διαθέτει φόρμα που αγκαλιάζει το πρόσωπο συνδυάζοντας μια μοντέρνα αίσθηση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με λεπτομέρειες όπως οι βραχίονες αλουμινίου, τα ένθετα από καουτσούκ και οι πολωτικοί φακοί, διασφαλίζοντας άψογη όραση.

Ο ρόλος που ήταν κρίσιμος για την επιτυχία του mast walk [βαδίσματος στο κατάρτι] - που πραγματοποιήθηκε έξω από την Ισπανική ακτή κοντά στο Cadiz - ήταν αυτός του συντονιστή του εγχειρήματος του Thomson, Andy Bennett. Υπήρχαν αμέτρητα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Το κατάρτι είναι εξαιρετικά ψηλό, και οι δυνατοί άνεμοι σφυροκοπούν το ιστιοφόρο προς κάθε κατεύθυνση. Κάθε φορά που το κατάρτι κινείται, ο Alex θα μπορούσε να χάσει το κράτημα του και να πέσει στο κατάστρωμα. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα υπήρχε βοήθεια σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, μια ιατρική ομάδα ήταν κοντά ανά πάσα στιγμή, ενώ δύτες μέσα σε ένα φουσκωτό έπλεαν δίπλα από το ιστιοφόρο. Ο καπετάνιος Ross Daniel είχε αναλάβει την πρόκληση να οδηγήσει το ιστιοφόρο και να προσαρμόσει τη γωνία του ιστιοφόρου ώστε προσφέρει στον Thomson την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να φτάσει στην κορυφή του καταρτιού.

Αφότου επέστρεψε με ασφάλεια στην ακτή, μετά το εγχείρημά του, ο Thomson είπε:

«Σχεδιάζαμε αυτό το εγχείρημα εδώ και πολύ καιρό. Υπήρχαν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε εντελώς στραβά: ο άνεμος μπορεί να με έριχνε από το κατάρτι κατευθείαν στο κατάστρωμα, θα μπορούσα να πέσω στο νερό με λάθος γωνία ή να βγω στην επιφάνεια πολύ γρήγορα. Όλα αυτά ήταν παράγοντας που έπρεπε να συνυπολογίσουμε πολύ νωρίτερα. Ευτυχώς (και παρά την υψοφοβία μου), τα καταφέραμε να το φέρουμε εις πέρας. Και όπως απεδείχθη τελικά, το εγχείρημα ήταν πολύ πιο επικίνδυνο από ότι θα μπορούσα να είχα φανταστεί».

Ολόκληρο το βίντεο του Mast Walk είναι διαθέσιμο στο YouTube:

https://mastwalk.hugoboss.com

Η συλλογή γυαλιών ηλίου και γυαλιών οράσεως BOSS παράγεται και διανέμεται από το Safilo Group.