Market

Εκδήλωση των εκπαιδευτηρίων «ΠΑΛΛΑΔΙΟ»

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάτω από τον αττικό ουρανό, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, παντοτινό σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος, 2.500 παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τις φυλετικές διακρίσεις, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα», παιδιά όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων, σχημάτισαν σήμερα το πρωί «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από τον Παρθενώνα, τραγουδώντας για την ειρηνική, τη δημιουργική και χωρίς διακρίσεις συνύπαρξη των ανθρώπων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΠΑΛΛΑΔΙΟ», που τραγούδησαν το μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Αν όλα τα παιδιά της Γης».

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε παράσταση στην αυλή του Μουσείου της Ακρόπολης, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της χορωδίας του «ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ». Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου παρουσίασαν χορευτικά και θεατρικά δρώμενα που είχαν προετοιμάσει υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής κ. Άντζελας Βαλλιανάτου και με την επιμέλεια του «Θεάτρου Ελληνικών Χορών Δόρα Στράτου».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου, η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου, οι τραγουδιστές Αντώνης Ρέμος και Μελίνα Ασλανίδου και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιώργος Σούρλας.