Market

Το METAXA πρωταγωνιστής των Χρυσών Σκούφων 2014

Σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και με έντονο το ελληνικό στοιχείο

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και με έντονο το ελληνικό στοιχείο πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά, ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της Ελλάδας, «Χρυσοί Σκούφοι»2014. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη ΔΕΣΜΗ Εκδοτική, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με την υποστήριξη του METAXA.

Το εμβληματικό METAXA δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ισχυρή του παρουσία σε σημαντικές πρωτοβουλίες και διοργανώσεις γαστρονομίας, ως το πιο αυθεντικό ελληνικό ποτό στον κόσμο και ταυτόχρονα ένα brand με διεθνή αίγλη.

Στις 10 Μαρτίου, η Μεγάλη Βρετανία κατακλύστηκε με εξέχουσες προσωπικότητες, οι Υπουργοί Τουρισμού των χωρών της Ε.Ε. αλλά και άλλων σημαντικών για τον Ελληνικό Τουρισμό χωρών, Έλληνες πολιτειακοί παράγοντες, επώνυμοι ξένοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των Ελληνικών Μ.Μ.Ε., καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάματος.

Ανάμεσά τους η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Μαρία Δαμανάκη, ο Γιώργος Καμίνης, ο Υπουργός τουρισμού Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός τουρισμού Βελγίου Χρήστος Δουλκερίδης, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Τατιάνα Στεφανίδου , ο Γιώργος Σαραντάκος , η Μαρία Ναυπλιώτου

Εκεί τους υποδέχτηκε στο RoyalRoom, το METAXA, το πιο διάσημο ελληνικό ποτό που έχει κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού, προωθώντας την ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Κατά τη διάρκεια του cocktail υποδοχής προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους τα απολαυστικά ΜΕΤΑΧΑ ΜeMaYo και Metaxa με tonic cocktails.

Κορύφωση της διοργάνωσης αποτέλεσε το Dinner de Gala, το σημαντικότερο δείπνο υψηλής γαστρονομίας στη χώρα, με το οποίο ολοκληρώθηκε και η τελετή της απονομής των βραβείων. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου δείπνου, οι βραβευθέντες με το ειδικό βραβείο chefs, παρουσίασαν στους υψηλούς προσκεκλημένους της βραδιάς, γαστρονομικές δημιουργίες στενά συνδεδεμένες με την ελληνική παράδοση. Το τέλος της γευστικής αυτής εμπειρίας σφράγισε το ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων που απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι.

Το METAXA στήριξε τη γαστρονομία ως ένα από τα πιο σημαντικά οχήματα της τουριστικής αλλά και γενικής ανάπτυξης της χώρας, καθώς υπήρξε ανέκαθεν πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, εκφράζοντας την ελληνικότητά του, σε όλες του τις διαστάσεις, από τα συστατικά του μέχρι τη διαδικασία παραγωγής του.