Market

Τα αστέρια της τύχης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η τύχη είναι αναπόσπαστο συστατικό μερικών επαγγελμάτων. Όχι όλων – αδύνατο αν είσαι γιατρός ή πυροσβέστης: εκεί το ρίσκο δεν έχει θέση. Σε ορισμένες όμως δουλειές η τύχη, η ανάληψη ρίσκου, όχι μόνο είναι συχνή, αλλά και απαραίτητη. Δουλειές συναρπαστικές, που δεν απαιτούν όμως μονάχα προσόντα, αλλά και καλοτυχία. Ας εξετάσουμε μερικά τέτοια επαγγέλματα.

Χρηματιστής: Παίζοντας στο χρηματιστήριο μπορείς να κάνετε ορισμένες εικασίες βασιζόμενος στις γνώσεις και την εμπειρία σου. Και βέβαια η τύχη πρέπει να είναι με το μέρος σου.

Ηθοποιός: «Στάθηκα πολύ τυχερός» είναι η ατάκα των περισσότερων σταρ του Χόλιγουντ όταν καλούνται να απαντήσουν πώς τα κατάφεραν να φτάσουν ψηλά. Φυσικά, το ταλέντο παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά η σωστή επαγγελματική πρόταση την κατάλληλη χρονική στιγμή μπορεί να μετατρέψει έναν ηθοποιό σε αστέρι. Δες τι έχει να πει ο Ντάνιελ Ράντκλιφ επί του θέματος:

Ποδοσφαιριστής: Το να βρεις μπροστά σου ένα προπονητή που σε συμπαθεί προϋποθέτει να βρεθείς στη σωστή ομάδα την κατάλληλη χρονική στιγμή. Για άλλη μια φορά, το σωστό τάιμινγκ και οι συγκυρίες παίζουν σημαντικό ρόλο, εκτός δηλαδή από τη σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

Υπάρχει δραστηριότητα που να συνδυάζει τα οφέλη της καλής τύχης σε συνδυασμό με το τάλεντο και την επιδεξιότητα όσο το πόκερ; Όταν είσαι ηθοποιός ή ποδοσφαιριστής παίζεις, τρόπον τινά, «πόκερ» με τις ευκαιρίες καριέρας που σου παρουσιάζονται, «μοιράζεις» ή σου «μοιράζουν» χαρτιά και στο τέλος κάθε γύρου μετράς κέρδη και απώλειες. Πρακτικά, η ίδια η ζωή είναι ένα μεγάλο πόκερ. Γεμάτα ρίσκα και ευκαιρίες.

Ομοίως, οι καλύτεροι παίκτες πόκερ στον κόσμο παίρνουν ρίσκα για να κερδίσουν χρήματα. Ο ‘Ελληνας σταρ του πόκερ Σωτήρης Κουτούπας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, έχοντας αποδοχές σε κέρδη πάνω από 1.5 εκατομμύριο δολάρια συμπεριλαμβανομένης μιας πρώτης θέσης στο Ευρωπαικό Τουρνουά PokerStars που διεξήχθη στο Ντοβίλ.