Market

H&M Conscious Foundation

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61019-227458.jpg

Θέλοντας να επιτύχει μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στους τομείς της εκπαίδευσης, του καθαρού νερού και της ενίσχυσης των γυναικών, το Ίδρυμα H&M Conscious Foundation θα υποστηρίξει τους οργανισμούς UNICEF, WaterAid και CARE. Αυτά τα τρία ξεχωριστά παγκόσμια προγράμματα αλλαγής θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2014 και θα λάβουν συνολικά 180 εκατομμύρια κορόνες Σουηδίας στη διάρκεια μιας περιόδου τριών ετών.

Στόχος των παγκόσμιων προγραμμάτων σε συνεργασία με τους οργανισμούς UNICEF, WaterAid και CARE είναι να προάγουν την αλλαγή σε κάθε τομέα ενδιαφέροντος, υποστηρίζοντας νέες πολιτικές και συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη μακροπρόθεσμων βελτιώσεων.

"Συγχαίρω το Ίδρυμα H&M Conscious Foundation για την επιλογή του να υποστηρίξει προγράμματα σε τρεις τομείς κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η δωρεά μπορεί να συμβάλλει να επιτευχθούν σημαντικές εξελίξεις σε κάθε τομέα", λέει ο Καθηγητής Jeffrey D. Sachs, Διευθυντής του Ινστιτούτου της Γης (The Earth Institute) στο Πανεπιστήμιο Columbia και Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τους Αναπτυξιακούς Στόχους Χιλιετίας.

Επενδύοντας στην προσχολική εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών – για το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή

Ο στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος, υπό την αιγίδα της UNICEF, είναι να τοποθετηθεί η ανάπτυξη των παιδιών στην παγκόσμια ατζέντα, ώστε να αξιοποιούν περισσότερα παιδιά όλες τις δυνατότητες ανάπτυξής τους. Ο στόχος είναι να παρακολουθήσουν 73.600 παιδιά από τις πιο ευάλωτες ομάδες μέχρι το 2017 μαθήματα προσχολικής εκπαίδευσης και να προετοιμαστούν έτσι καλύτερα για το σχολείο.

"Η νέα συνεργασία με το Ίδρυμα H&M Conscious Foundation αποτελεί ένα αξιόλογο παράδειγμα μιας συμμαχίας που θα συμβάλλει στην κινητοποίηση της υποστήριξης και θα αξιοποιήσει την καινοτομία, για να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες των παιδιών σε όλο τον κόσμο", λέει η Leila Pakkala, Διευθύντρια της UNICEF για την Συγκέντρωση Ιδιωτικών Πόρων και Συνεργασιών.

Επενδύουμε στο καθαρό νερό και στην υγιεινή στα σχολεία – για να προσφέρουμε στα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον

Το παγκόσμιο πρόγραμμα για το καθαρό νερό, υπό την αιγίδα της WaterAid, θα αλλάξει τη ζωή 250.000 μαθητών, εξασφαλίζοντας έως το 2017 την πρόσβασή τους σε ασφαλές νερό και σε εγκαταστάσεις υγιεινής. Το πρόγραμμα θα επιδιώξει επίσης να επηρεάσει τις πολιτικές σε εθνικό επίπεδο και να υπερασπιστεί την παγκόσμια πρόσβαση στο νερό και σε εγκαταστάσεις υγιεινής στο νέο πλαίσιο της παγκόσμιας ανάπτυξης.

"Αυτή η μοναδική συνεργασία με το Ίδρυμα H&M Conscious Foundation θα αλλάξει ριζικά τη ζωή των παιδιών. Διασφαλίζοντας ότι τόσο τα αγόρια, όσο και τα κορίτσια θα έχουν ίσες ευκαιρίες να παραμείνουν στο σχολείο και να εκπαιδευτούν σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, θα τους επιτρέψουμε να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους και θα τους εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό μέλλον. Η χρηματοδότηση από το Ίδρυμα H&M Conscious Foundation μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι, έως το 2030, όλοι, σε όλο τον κόσμο θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής", λέει η Barbara Frost, Chief Executive της WaterAid International.

n

Επενδύοντας στην οικονομική ενίσχυση των γυναικών – καταλύτης για θετική αλλαγή

Στόχος του παγκόσμιου προγράμματος αλλαγής σε συνεργασία με τον οργανισμό CARE είναι να εστιάσει στην οικονομική ενίσχυση των γυναικών στις οικονομικά αδύναμες κοινωνίες, να εμπνεύσει και να προσφέρει συμβουλές για τις αλλαγές πολιτικής που απαιτούνται παγκοσμίως, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επαγγέλματα. Έως το 2017, ο στόχος είναι να έχουν αποκτήσει 100.000 γυναίκες σε αναπτυσσόμενες χώρες πρόσβαση σε εργαλεία, γνώση, ικανότητες ή κεφάλαια εκκίνησης που θα τους επιτρέψουν να δημιουργήσουν ή να επεκτείνουν μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά.

"Με τη γενναιόδωρη δέσμευση και υποστήριξη του Ιδρύματος H&M Conscious Foundation, μπορούμε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας και να επιτύχουμε μακροπρόθεσμη αλλαγή στη ζωή πολλών γυναικών και κοριτσιών, των οικογενειών τους και των κοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Θα μπορέσουμε να μελετήσουμε πρακτικές, πρωτοποριακές και βιώσιμες λύσεις για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας", λέει ο Γενικός Γραμματέας του CARE, Δρ. Robert Glasser.

www.makeadifference.hm.com

www.hm.com/consciousfoundation

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ