- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ζήστε την Αθήνα στο HIGHBALL
Τρία νέα HIGHBALL cocktails με την υπογραφή του Johnnie Walker «κυκλοφορούν» σε 10 hot μπaρ της Αθήνας, και όλοι μιλάνε για αυτά.
Το Johnnie Walker αφήνει στην άκρη το αυστηρό του κουστούμι, φοράει street outfit και τριγυρνά στο αθηναϊκό κέντρο.
Ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της σύγχρονης εποχής, αυτό του εμβληματικού Περιπατητή του Johnnie Walker, αφήνει στην άκρη το αυστηρό του κουστούμι, φοράει street outfit και τριγυρνά στο Αθηναϊκό κέντρο, συστήνοντας τρία νέα ανατρεπτικά σερβιρίσματα. Πρόκειται για τα Johnnie Walker HIGHBALL cocktails, με ginger ale, ανθρακούχα λεμονάδα και ανθρακούχο iced tea ροδάκινο, που κατέφθασαν σε 10 «ψαγμένα» μπαρ του ιστορικού κέντρου. Κάτι cool και φρέσκο κυκλοφορεί στα στενά του Εμπορικού Τριγώνου, κάνει take-over αγαπημένα μπαρ και ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Μπορεί η πρωτεύουσα να περηφανεύεται για την bartending σκηνή που διαθέτει, όμως στην κοσμοπολίτικη αύρα του κέντρου έρχονται να προστεθούν οι νότες από το Kέιπ Τάουν, το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Nέα Υόρκη. Μητροπόλεις που αποτέλεσαν την έμπνευση για τη δημιουργία αυτών των τριών HIGHBALL με βάση το Johnnie Walker Black Label. Tα Johnnie & Ginger, Johnnie & Lemon και Johnnie & Peach επαναπροσδιoρίζουν το all-time classic highball serve και φιγουράρουν στους καταλόγους μερικών εξαιρετικών μπαρ του κέντρου.
JOHNNIE AND GINGER
Ένας εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων, με την σπιρτάδα του ginger και την ιδιαίτερη πικάντικη επίγευση από τη γαρνιτούρα με αστεροειδή γλυκάνισο. Ιδανική επιλογή για μια νέα εμπειρία, όπως το πολύ-πολιτισμικό Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.
JOHNNIE AND LEMON
Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου Scotch. Εκρηκτικός συνδυασμός γεύσεων σαν την πόλη από την οποία είναι εμπνευσμένο, το Ρίο ντε Τζανέιρο. Με βάση το Johnnie Walker Black Label, με ανθρακούχα λεμονάδα και γαρνιτούρα ένα twist από φλούδα λεμονιού, αυτό το ανάλαφρο, γεμάτο φυσαλίδες highball, σίγουρα δε μοιάζει με κανένα άλλο.
JOHNNIE AND PEACH
Ένα serve γεμάτο φρεσκάδα και πρωτοτυπία, όπως η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, η Νέα Υόρκη. Με εκχύλισμα από ανθρακούχο iced tea ροδάκινο, και τη χαρακτηριστική μυρωδιά φρέσκο θυμάρι για γαρνιτούρα, το ανατρεπτικό Johnnie and Peach αποτελεί μια νέα πρόταση σερβιρίσματος του κλασικού highball, πέρα από τα συνηθισμένα.
Ποιο είναι άραγε το κοινό σημείο που ενώνει τα ιδιαίτερα γευστικά αυτά serves; Μα φυσικά το διαχρονικό ουίσκι, Johnnie Walker Black Label. Μπορεί τα Johnnie Walker HIGHBALL να αποτελούν μια νέα προσέγγιση σε ένα κλασικό σερβίρισμα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα cocktail που μετρά πολλά χρόνια παρουσίας, καθώς ο όρος Highball χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1890 για να περιγράψει το Scotch ουίσκι με σόδα σερβιρισμένο σε ψηλό ποτήρι. Στον 20ο αιώνα, το ζήτησε τουλάχιστον 21 φορές ο James Bond στα γεμάτα δράση μυθιστορήματα του Ian Fleming. Στον Dean Martin άρεσε να υπάρχει ένα κοντά του πριν βγει στη σκηνή. Στην αρχή του ίδιου αιώνα τα highballs καθιερώθηκαν ως σερβίρισμα στη μακρινή Ιαπωνία, αντικαθιστώντας τη μπύρα, ενώ στα θρυλικά 60’s και 70’s, έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα σε Ιάπωνες επιχειρηματίες. Στην Αθήνα του 2019, αρκεί να επισκεφθείς τα 10 επιλεγμένα μπαρ για να τα ανακαλύψεις στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους.
Με αφετηρία την αρχή της οδού Κολοκοτρώνη, στο διαχρονικό 42 Barstronomy, το ατμοσφαιρικό BARRUS στην Αιόλου, το CRUST με την street αισθητική του στην Πρωτογένους μέχρι το θεατρικό FAUST και το σχετικά νεοεισαχθέν Gulliver. Η διαδρομή όμως συνεχίζει και τη σκυτάλη παίρνουν τα The Dude Bar στην Καλαμιώτου, το Τall’s Toy με τις rock & roll μουσικές του, το μικροσκοπικό TYCO στην πολυσύχναστη Ρόμβης, μέχρι το καλά κρυμμένο Φουάρ στην οδό Μητροπόλεως και το ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΟΝ στην οδό Σκουλενίου.
Κάτι νέο κυκλοφορεί στα στενά του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας και σε περιμένει να το ανακαλύψεις μαζί με την παρέα σου. Ως γνήσιος City Walker, περπάτησε στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, χάραξε τη δική σου HIGHBALL πορεία και μοιράσου την, με τα #JohnnieWalkerHighball, #AthensCityWalkers και #KeepWalking.