Market

Υποτροφίες ΟΤΕ - COSMOTE για το ξεκίνημα 46 φοιτητών από όλη την Ελλάδα

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σαράντα έξι (46) πρωτοετείς φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα, που παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, κατόρθωσαν να διακριθούν, στήριξαν για ακόμη μια χρονιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE με το πρόγραμμα Υποτροφιών που συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, είκοσι φοιτητές έλαβαν Υποτροφίες ύψους 15.280€ η καθεμία και είκοσι έξι έλαβαν Τιμητικές Διακρίσεις των 1.528€ . Υπότροφοι και Διακριθέντες παρέλαβαν επιπλέον, δωρεάν σύνδεση Conn-x, κινητά τηλέφωνα και tablets με Καρτοσυμβόλαιο COSMOTE και δωρεάν πάγιο για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και δωρεάν παροχή υπηρεσιών ΟΤΕ TV για ένα χρόνο.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ απευθυνόμενος στους φοιτητές, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, ενώ παροτρύνοντάς τους να ξεπερνούν πάντα τον εαυτό τους, είπε: «Πολλά απ’ αυτά που γίνονται σήμερα είναι επίπονα, δύσκολα αλλά πρέπει να πιστέψετε ότι αλλάζουν την Ελλάδα σε μία καλύτερη Ελλάδα. Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και η διάκρισή σας σημαίνουν ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, βάλατε τα δυνατά σας και κερδίσατε τη μάχη. Μην επαναπαύεστε, αρνηθείτε το βόλεμα, συνεχίστε να παλεύετε και φτάστε όπου δεν μπορείτε! Δουλέψτε, μοιραστείτε τη γνώση σας για να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο, για να γίνετε καλύτεροι κι εσείς».

«Η Υποτροφία αυτή είναι πολύ σημαντική για εμένα. Με βοηθά να βιοποριστώ και καλύπτει άμεσες ανάγκες, καθώς ελαφρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και συμβάλλει στη σφαιρική ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών μου σπουδών. Η εκδήλωση είχε πολλές ωραίες στιγμές. Ήταν μια γιορτή – η επιβράβευση και αναγνώριση μιας προσπάθειας για την εισαγωγή μου στην ανώτατη εκπαίδευση», δήλωσε σχετικά με τη σημασία της Υποτροφίας για εκείνον, ο Ευάγγελος Μαρούλης που πέτυχε στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Ενθουσιασμένη με την εκδήλωση, η Ευγενία Φούντα, που πέρασε στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε: «Οι υποτροφίες είναι ένα νέο στήριγμα στη φοιτητική μας ζωή! Δίνει ελπίδα και φωτίζει τα όνειρά μας. Αν όχι η πιο όμορφη, ήταν μια από τις ομορφότερες ημέρες της ζωής μου».

Στη φετινή εκδήλωση, επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος, εμπνευστής και αρχηγός της πρώτης και μοναδικής ελληνικής αποστολής κατέκτησε το Έβερεστ. Ο κ. Κοτρωνάρος μοιράστηκε στην εκδήλωση τα δικά του σημεία-ορόσημο που τον ενέπνευσαν, και τον οδήγησαν στο μοναδικό άθλο του. Μέσα από την προσωπική του διαδρομή, συγκίνησε ιδιαίτερα τους παριστάμενους και τους ενέπνευσε ιδιαιτέρως με την αισιοδοξία του.

n