Market

Πατήσια Σαν το Σπίτι σου 4

115151-718269.jpg
Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55759-112192.jpg

Μετά από την αναγκαστική αναβολή στις 30 Νοεμβρίου λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, το 4ο Πατήσια Σαν Το Σπίτι Σου επανέρχεται στις 7 Δεκεμβρίου και 8μμ πιστό στη λογική της εναλλάξ επέμβασης σε μια πλατεία των Άνω Πατησίων τη μια φορά και σε μια πλατεία των Κάτω Πατησίων την άλλη, αυτή τη φορά στην Πλατεία της Λεωφόρου Αχαρνών. 

Την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και από τις 4μμ έως τις 6μμ η εθελοντική ομάδα που έχει δημιουργηθεί και αυξάνεται ως προς το πλήθος των συμμετεχόντων, θα επέμβει εξωραϊστικά στο χώρο, βάφοντας τα παγκάκια, μαζεύοντας τα σκουπίδια και πλένοντας την πλατεία (με τη βοήθεια των πλυστικών μηχανημάτων του Δήμου της Αθήνας και των χειριστών τους) ώστε όλα να είναι έτοιμα για το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 8 μμ όπου στον ίδιο χώρο θα δοθεί συναυλία. 

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 8μμ

Πλατεία Λεωφόρου Αχαρνών 371-373 (έναντι Αγ. Ελευθερίου )

Κάτω Πατήσια

Θα λάβουν μέρος

Στις 8μμ

Ο Δημήτρης Λάμπος με τους μουσικούς του, θα παρουσιάσει τραγούδια από τον καινούριο του δίσκο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με Αμερικάνους και Έλληνες συνεργάτες ,ενώ θα παίξει τραγούδια και από τον προηγούμενο και αγαπημένες του διασκευές στο γενικό ύφος του folk rock. (αναλυτικά για τον μουσικό βλ παρακάτω)

Στις 9 μμ

Οι Distortion Tamers έχοντας στο rock ‘n’ roll οπλοστάσιό τους το δίσκο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα για την Green Cookie records και θρυλικές συνεργασίες θα ηλεκτρίσουν την ατμόσφαιρα (αναλυτικά για το συγκρότημα βλ παρακάτω)

Χωρίς Εισιτήριο Χωρίς Διδασκαλία Χωρίς σκηνή μόνο επάνω σ’ ένα χαλί με φόντο έναν καναπέ κι ένα λαμπατέρ

Παράλληλα η συναυλία θ’ αποτελέσει και μια γιορτή για την επίσημη κυκλοφορία της ιστοσελίδας της προσπάθειάς μας (www.patisiasantospitisou.gr) που καθυστέρησε, μα θα γίνει ορατή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου φιλοδοξώντας να βοηθήσει στην ενημέρωση των γειτόνων και φίλων για τις δράσεις του «Πατήσια Σαν Το Σπίτι Σου»

Τέλος την ίδια μέρα θ’ ανακοινωθεί από μικροφώνου το Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ μας που θα έχει ενδιαφέρον και για μεγάλους και για παιδιά.Προϊδεάζοντας να πούμε πως θα λάβει χώρα στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή στην Οδό Πολέμη στα Άνω Πατήσια .Ο δρόμος θα κλειστεί για μερικές ώρες και θα συμμετέχουν Djs , ομάδες θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθέατρο και θεατρικές ομάδες για μεγάλους και παιδιά ενώ κάτοικοι κι επαγγελματίες θα προσφέρουν εδέσματα για την χαρά των στιγμών πάντα χωρίς εισιτήριο, χωρίς σκηνή, χωρίς διδασκαλία.

n


Αναλυτικότερα η ιδέα του Πατήσια Σαν το Σπίτι σου έχει ως εξής :

Θεωρώντας πως το μόνο που δεν έχει δοκιμαστεί είναι η έξω από κλίκες, εταιρίες, μάνατζερς και υπόγειες συμφωνίες τέχνη, καταλήξαμε σε μια ιδέα για τις μικρές γειτονιές των Πατησίων που χρειάζονται ένα στίγμα καλού για να ξαναγίνουν ευχάριστες.

Η ιδέα είναι ένα χαλί, ένας καναπές κι ένα λαμπατέρ σε μια μικρή “αποχαρακτηρισμένη” πολιτικά και άγνωστη πλατεία τη φορά. Υπάρχουν πολλές στα ευρύτερα Πατήσια. Ο τίτλος της ιδέας “Πατήσια σαν το σπίτι σου”.

Σε αυτό το σκηνικό λοιπόν σκεφτήκαμε να επεμβαίνουμε καλλιτεχνικά και ζητάμε για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα , την βοήθεια καλλιτεχνών από όλους τους χώρους : Μουσικούς, Ηθοποιούς, Λογοτέχνες, Κουκλοπαίκτες, Κινηματογραφιστές οτιδήποτε, για να παράξουν ένα έργο της τέχνης τους.

Οι συνθήκες είναι πως δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως συσχετισμός με κανέναν πολιτικό “χώρο” η “υποχώρο” οι πίστεις του καθενός παραμένοντας εντός του, θ’ αφήνουν χώρο στο μήνυμα που θα είναι αυτό που θα περνάει η τέχνη.

Δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ανταλλαγή με κανέναν.

Δεν θα πωλείται τίποτα, δεν θα αμείβεται κανείς για τίποτα.

Οι πλατείες θα καθαρίζονται την προηγούμενη μέρα (σε αυτό θα βοηθήσει το 5ο διαμέρισμα του Δήμου της Αθήνας και οι χειριστές των μηχανημάτων που θα εργαστούν) και θα υπάρχει φρεσκάρισμα στον χώρο (σε αυτό θα βοηθήσουν διάφοροι εξωραϊστικοί σύλλογοι και παιδιά) και ότι γίνεται τη νύχτα του δρώμενου θα είναι με βάση αυτό το σκηνικό : χαλί-καναπές-λαμπατέρ.

Άδεια από τον Δήμο έχουμε ήδη πάρει (παμψηφεί) καθώς και ρεύμα και τα μηχανήματα και τους χειριστές που θα πλένουν τις πλατείες. Ομοίως και από τα Αστυνομικά τμήματα.

Μικροφωνική εγκατάσταση έχει εξασφαλιστεί δωρεάν.

Δε θέλουμε να αποτελέσουμε μια ομάδα που θα δίνει συνεντεύξεις, μα μια ιδέα που θέλουμε να αντιγράψουν κι άλλοι γιατί μέσω της έκφρασης μειώνεται ο φόβος.

Όταν ο φόβος μειωθεί ή καλύτερα πάψει, τότε το περιβάλλον στο οποίο αυτό συνέβη το θεωρεί κανείς καταφύγιο και το καταφύγιο το υπερασπίζεται με πάθος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ