Market

Το "Be a #Girlboss" workshop ολοκληρώθηκε

Δείχνοντας το δρόμο προς την επιτυχία στις γυναίκες

Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το "Be a #Girlboss" workshop ολοκληρώθηκε, δείχνοντας το δρόμο προς την επιτυχία στις γυναίκες

Επισήμως, οι γυναίκες γιορτάζουν διεθνώς, στις 8 Μαρτίου. Πάντα, εκείνη την ημέρα, θυμόμαστε όλες να ανταλλάξουμε ευχές για υγεία, τύχη, ομορφιά, αλλά και πολλές επιτυχίες, σε κάθε επίπεδο, προσωπικό αλλά και επαγγελματικό. Γιατί ως γυναίκες και θέλουμε και μπορούμε να μεγαλουργήσουμε ακόμα και κάτω από δύσκολες επαγγελματικές συνθήκες. Η γυναίκα του σήμερα επιβεβαιώνει τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι που έλεγε ότι «οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν».

Ειδικά στη σημερινή εποχή, που οι γυναίκες κάνουν όνειρα για την επαγγελματική τους ζωή και διεκδικούν ενεργό ρόλο στον κόσμο των επιχειρήσεων, υπάρχει κάτι που τις βοηθά στα «πρώτα τους βήματα».  Αυτό είναι το “Be a #Girlboss” workshop, που διοργανώθηκε από την ΜΚΟ MeXOXO με την αποκλειστική υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα και του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, με αρωγό την Αpson και χορηγό φιλοξενίας τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Περισσότερες από 350 δυναμικές γυναίκες συμμετείχαν στο Workshop, το οποίο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος MeXOXO Counting Stars και εντάσσεται στην ευρύτερη  πλατφόρμα  προγραμμάτων  της Coca-Cola για  την υποστήριξη  των  γυναικών  εντός  κι  εκτός επιχειρηματικού  χώρου -μία  τάση  που  κερδίζει  όλο  και  περισσότερο  «έδαφος»  σε  διάφορες  χώρες  και εταιρείες παγκοσμίως.

Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι διπλός. Αφενός η υποστήριξη των γυναικών στη δημιουργία της δικής τους, νεοφυούς(start-up) επιχείρησης και αφετέρου, η σταθερή στήριξη των  γυναικών  στην  Ελλάδα,  ώστε  να  αναπτύξουν  τις  δεξιότητες  που  θα  τις  βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται.

Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία τεχνικών βιωματικής εκπαίδευσης και να ακούσουν επιτυχημένα επιχειρηματικά παραδείγματα από MeXOXO γυναίκες, οι οποίες έχουν ήδη παρακολουθήσει και εκπαιδευθεί σε αντίστοιχα workshops του μη κερδοσκοπικού οργανισμού κατά το παρελθόν.

Σημαντικοί ομιλητές, από τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως η Σίσσυ Ηλιοπούλου (Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της Coca-Cola για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα), ο Γιάννης Τσάκαλος, Διευθυντής Marketing των ξενοδοχείων Electra Group), ο Θεόδωρος Δούρος (Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ανδρικών ενδυμάτων DUR), η Αναστασία Ψωμιάδη (Γενική Διευθύντρια της Apson), η Όλγα Καραβερβέρη (Γενική Διευθύντρια του αντίστοιχου οίκου νυφικών), η Νατάσσα Χρήστου (Start-up mentor- Uniquecorn to be) και ο Olivier Dovergne (Γαλλική πρεσβεία: Mazinnov founder & manager) μοιράστηκαν προσωπικές, επαγγελματικές εμπειρίες, καθοδηγώντας τις γυναίκες στο πώς να βρίσκουν το βηματισμό τους στο δρόμο προς την επιτυχία και να αξιοποιούν ευκαιρίες για το μέλλον που ονειρεύονται.

Φυσικά, τα πλήθη ξεσήκωσε και η ιδρύτρια της MeXOXO, Ελπίδα Κόκκοτα, η οποία με την αμεσότητα και την ενέργειά της μίλησε με λόγια καρδιάς και παρουσίασε πολύ παραστατικά τον τρόπο για να σπάμε συλλογικά το “γυάλινο θόλο” – break the glass ceiling, να πατάμε γερά στα πόδια μας και να ξεπερνάμε φόβους

Επιπρόσθετα, στη σκηνή ανέβηκαν celebrities και influencers, που ξεσήκωσαν με τη θετική τους διάθεση το κοινό, όπως ο Περικλής Κονδυλάτος, η Ραμόνα Βλαντή, η Μαντώ Γαστεράτου, η Μπάγια Αντωνοπούλου, η Ρούλα Ρέβη και η Μυρτώ Κάζη. Το «παρών» στο workshop έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όπως και η Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Ρένα Χαλιώτη.

Το workshop “Be a #Girlboss” πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, με αρωγό την Αpson και χορηγό φιλοξενίας τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, παρουσία του Ερυθρού Σταυρού, ενώ την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος Αμέλια Αναστασάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 1.500 γυναίκες – επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευθεί μέχρι σήμερα στην επιχειρηματική κουλτούρα μέσα από το πρόγραμμα MeXOXO Counting Stars, με την υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα και του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), του παγκόσμιου φιλανθρωπικού Ιδρύματος της εταιρείας που από το 2010 ως σήμερα έχει διαθέσει πάνω από 7 εκατ. δολάρια για κοινωνικά και περιβαλλοντικά προγράμματα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η προσπάθεια της MeXOXO να κάνει πραγματικότητα τα επιχειρηματικά όνειρα των γυναικών δε σταματάει εδώ. Ο στόχος από εδώ και πέρα είναι, εντός του τρέχοντος έτους, το πρόγραμμα Counting Stars να βρεθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πάντα με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση της γυναίκειας επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των νέων στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται.