Market

Παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους η πρωτοβουλία Reactivate Athens - 101 ideas

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο χώρο, όπου από σήμερα το εργαστήρι του REACTIVATE ATHENS λειτουργεί και υποδέχεται τους πολίτες της Αθήνας -στην οδό Αθηνάς 67, στην Ομόνοια-, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, με σκοπό την παρουσίαση των λεπτομερειών της νέας σημαντικής πρωτοβουλίας του RETHINK ATHENS και του Ιδρύματος Ωνάση. Η μελέτη-δράση του REACTIVATE ATHENS -101 ideas στοχεύει, μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία, να χαράξει προτάσεις που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση υποβαθμισμένων, σήμερα, περιοχών του κέντρου της Αθήνας και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων τους, με ενισχυτικές και βιώσιμες κοινωνικές διαδικασίες. Το εργαστήρι, κάθε μήνα, θα φιλοξενεί σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικών με το πρόγραμμα REACTIVATE ATHENS -101 IDEAS και θα αποτελεί τόπο καταγραφής και συζήτησης νέων ιδεών των κατοίκων του κέντρου στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της Αθήνας του μέλλοντος.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.). κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, καθώς και ο καθηγητής της σχολής Αρχιτεκτονικής & Πολεοδομίας του Πολυτεχνείου ETH της Ζυρίχης, αλλά και διευθυντής του εργαστηρίου Urban -Think Tank, κ. Alfredo Brillembourg, ο οποίος έχει και την επίβλεψη του προγράμματος REACTIVATE ATHENS -101 IDEAS.

Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο κ. Πάνος Δραγώνας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

n

(από αριστερά) Alfredo Brillemburg, Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, Γιώργος Καμίνης, Μαριάννα Μόσχου, Νικόλαος Παπαθανάσης, Μιχαήλ Παναγιωτάκης, Γιάννης Π.Ιωαννίδης

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάθε νέα πρωτοβουλία, μικρότερου ή μεγαλύτερου βεληνεκούς, για να έχει προϋποθέσεις επιτυχίας, πρέπει, αν όχι να κινητοποιεί, τουλάχιστον να ευαισθητοποιεί τους πολίτες και τις πιο δραστήριες δυνάμεις της πόλης», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι: «η πλατφόρμα ΣυνΑθηνά που έχει δημιουργήσει ο δήμος Αθηναίων και ήδη χρησιμοποιούν δεκάδες ομάδες ενεργών πολιτών της πόλης, είναι το κατάλληλο όχημα, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο REACTIVATE ATHENS, τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του RETHINK ATHENS».

Υπενθυμίζουμε ότι το REACTIVATE ATHENS -101IDEAS είναι μία πρωτοβουλία για έρευνα και αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, υπό τη διεύθυνση του U -TT Athens, μίας ομάδας αφιερωμένης στην παραγωγή νέων ιδεών για το κέντρο της πόλης εστιασμένων στο σχεδιασμό, τις δημόσιες πολιτικές και την κοινωνική βιωσιμότητα. Το U -TT Athens θα αναλύσει κριτικά τον αστικό πυρήνα, με σκοπό να αναπτύξει ένα νέο πλαίσιο μελέτης και δράσης εντός της πόλης, αναδεικνύοντας την κοινωνική και πολιτιστική ποικιλομορφία περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, όμως, θα χρησιμεύσει ως βάση για την παραγωγή νέων ιδεών.

Το Εργαστήρι του Urban -Think Tank Athens λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα ως Παρασκευή (12:00- 16:00), στην οδό Αθηνάς 67 & Λυκούργου, στην Ομόνοια, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2014.

(www.reactivate-athens.com υπό κατασκευή)