Market

Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη: 60 χρόνια ανοδικής ποιοτικής πορείας

Η οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη κατέχει δυναμική παρουσία στον χώρο του κρασιού και του αμπελιού ήδη από το 1950

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη

Με πάνω από 60 χρόνια οινοποιητικής πορείας, ο χρόνος για την οικογένεια Λαφαζάνη μετριέται με τη δημιουργία κρασιών που εκφράζουν την εποχή τους και με την προσπάθεια να αναδείξουν τη χαρισματική γη του αττικού και πελοποννησιακού αμπελώνα.

Το οινοποιείο αποτελεί σήμερα μια άριστα εξοπλισμένη οινοπαραγωγική μονάδα. Ξεκινώντας στις αρχές του 1950 από το παραδοσιακό οικογενειακό πατητήρι, στεγάζει στις μέρες μας όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της Οινοποιίας Γεωργίου Λαφαζάνη βρίσκονται στη Νεμέα και στη Βοιωτία (Πλαγιές Κιθαιρώνα). Με γνώμονα την εμπειρία, τη γνώση αλλά και το πάθος των ανθρώπων, καλλιεργούν και παράγουν υψηλής ποιότητας σταφύλια, τα οποία οδηγούνται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η ατέρμονη προσπάθεια, ο ζήλος και η αφοσίωση της οικογένειας στον χώρο του κρασιού αποδεικνύεται από τις πολύ σημαντικές διακρίσεις των κρασιών, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τα βραβεία αυτά, αποτελούν επιβράβευση της πίστης που το οινοποιείο Γεωργίου Λαφαζάνη έχει όλ’ αυτά τα χρόνια στο ποιοτικό ελληνικό κρασί.

«Είμαστε περήφανοι για τα μετάλλια και τους συστηματικούς επαίνους που αποσπούν τα κρασιά μας κάθε χρόνο, από καταξιωμένους οινογνώστες και κριτικούς σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου. Η διαρκής αναγνώριση της οινικής μας πορείας, εμπλουτίζει διαρκώς το πάθος μας και μας δίνει κίνητρο να μένουμε πιστοί στο όραμα μας, με μοναδικό γνώμονα την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας».

οινοποιία Γεώργιου Λαφαζάνη

Πέτρα & Φώς
Δημιουργήθηκε από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Αγιωργίτικου χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και άριστης ωρίμανσης στον Αχλαδιά και στο Κούτσι Νεμέας.
Η αλκοολική ζύμωση και η εκχύλιση εκτυλίσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Η επιμελημένη ερυθρή οινοποίηση μακράς διαρκείας και η παλαίωση σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων μεσαίου καψίματος για 12 μήνες έδωσαν ένα εξαιρετικά ισορροπημένο και αρμονικό κρασί με ιδιαίτερη φινέτσα. Το χρώμα του είναι αδιαπέραστο βαθύ ρουμπινί με χαρακτηριστικό πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, που θυμίζει αποξηραμένα κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι, δαμάσκηνο, γλυκά μπαχάρια και νύξεις ξηρών καρπών και νότες πιπεριού. Στο στόμα είναι βελούδινο με μεταξένιες τανίνες όπου κυριαρχεί το φρούτο της ποικιλίας με τα αρώματα του ξύλου της Δρυός και της βανίλιας.
Γευστικοί συνδυασμοί: Ζουμερά κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πιάτα με πικάντικες νότες.
Έχει δυνατότητες παλαίωσης μέχρι πέντε χρόνια. Απολαύστε το στους 16-18 °C.

horis_titlo_3.jpg

Διακρίσεις
Χρυσό βραβείο, Berliner Wein Trophy 2017
Χρυσό βραβείο, Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2012
Ασημένιο βραβείο, Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2011
Χρυσό βραβείο, Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2010
Χρυσό βραβείο, Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2009

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ