- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Artoza: Έφτασε η ώρα για τη μεγαλύτερη γιορτή του κλάδου
Ο πανίσχυρος εκθεσιακός μαγνήτης για την ελληνική αρτοποιία και ζαχαροπλαστική ανοίγει τις πύλες στο Metropolitan Expo
Από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, η καρδιά του κλάδου χτυπάει δυνατά στο Metropolitan Expo. Για ένα τετραήμερο το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας θα μετατραπεί σε ένα απέραντο business forum, γεμάτο εποικοδομητικές επαφές, κερδοφόρες συμφωνίες και πολύπλευρη επιμόρφωση και ενημέρωση. Περισσότεροι από 270 κορυφαίοι εκθέτες, από όλο το φάσμα της προμηθευτικής αγοράς, υποδέχονται δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες σε μια πραγματικά μεγάλη, ανανεωμένη και σύγχρονη έκθεση που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών σε Α’ Ύλες, Εξοπλισμό, Μηχανήματα και Υπηρεσίες για τους κλάδους Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Παγωτού και Σοκολατοειδών Προϊόντων.
Τα μοντέρνα, πλούσια σε εκθέματα, υπηρεσίες και καινοτομίες περίπτερα των εκθετών -ανάμεσά τους οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής- θα αναπτυχθούν σε μικτή εκθεσιακή επιφάνεια 27.000 τ.μ., προσφέροντας στους 40.000 και πλέον επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και από την Κύπρο και τις όμορες χώρες των Βαλκανίων, ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η αγορά του κλάδου.
Με αξιοζήλευτη ιστορία τριών δεκαετιών, με την τεχνογνωσία και την άριστη οργανωτική σφραγίδα της FORUM AE, καθώς και με την καθολική στήριξη των θεσμικών φορέων του κλάδου, η ARTOZA θα επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά τον τίτλο της ως ο απόλυτος εκθεσιακός θεσμός και η πιο λαμπρή γιορτή για την Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική στη χώρα.
Σημαντικές βραβεύσεις κορυφαίων προσωπικοτήτων του κλάδου στα εγκαίνια
Η πιο λαμπρή γιορτή του κλάδου θα τιμήσει ιστορικές προσωπικότητες που άφησαν το σημάδι τους στην πορεία της ελληνικής Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής.
Σφράγισαν την ιστορική πορεία και την εξέλιξη του κλάδου με την προσωπική τους εμπλοκή στα συνδικαλιστικά και επιχειρηματικά δρώμενα. Επτά καταξιωμένες και καθολικά αποδεκτές από το χώρο προσωπικότητες θα τιμηθούν στη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της έκθεσης, το Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα C2 του Metropolitan Expo. Oι κύριοι Γιώργος Αντωνιάδης, πολυβραβευμένος βιρτουόζος αρτοποιός, Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΟΕΖΕ, Ηλίας Έξαρχος, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μανώλης Κότσικας, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Παναγιώτης Παπαφιλίππου, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Κύπρου, Παύλος Σινίκης και Δημήτρης Στεργίου θα παραλάβουν τα βραβεία τους, ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της σπουδαίας προσφοράς τους στον κλάδο, με πρωτοβουλία της εταιρείας FORUM AE και των δύο Ομοσπονδιών, της Ομοσπονδίας Αρτοποιιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος. Στη διάρκεια της τελετής θα προβληθούν βίντεο με στιγμιότυπα από την επαγγελματική και συνδικαλιστική τους δράση, ενώ την τελετή βράβευσης θα ακολουθήσει η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων στην είσοδο του Metropolitan Expo.
Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαίους chefs και ειδικούς στον τομέα των επιχειρήσεων
Πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνουν τη 16η ΑRTOZA 2019, που θα πραγματοποιηθεί 22-25 Νοεμβρίου, Metropolitan Expo. Διακεκριμένοι pastry chefs αλλά και experts του επιχειρηματικού τομέα του κλάδου θα πραγματοποιήσουν πλήθος παρουσιάσεων, live cooking shows, επιδείξεων κατά την διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης που θα γίνουν τόσο στο κεντρικό stage όσο και στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των σεμιναρίων στο Hall 2. Οι εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί με στόχο να αναδείξουν όλο το μοντέρνο φάσμα των προϊόντων, των τάσεων και των υπηρεσιών που έχει στη διάθεσή του ο σύγχρονος αρτοποιός και ζαχαροπλάστης, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας και τεχνογνωσίας, όσο και σε επίπεδο οργάνωσης, διαχείρισης και αναβάθμισης της επιχείρησής του.
Για μια ακόμα διοργάνωση της ARTOZA, το main stage στο Hall 2 θα φιλοξενήσει τα δημοφιλή Masterclasses. Έναν καταξιωμένο θεσμό, που υποδέχεται κορυφαίους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες από πολλές περιοχές της χώρας, αναγνωρισμένους από τον κλάδο. Πρόκειται για πολύπειρους pastry chefs και bakers, που κατέχουν θέσεις επικεφαλής σε σημαντικές εταιρείες του κλάδου, σε πολυτελή resorts ή έχουν δικές τους επιχειρήσεις. Οι επαγγελματίες-εισηγητές των masterclasses θα παρουσιάσουν συνταγές και προτάσεις για γλυκά παραγωγής, παγωτό, σοκολάτα, επιδόρπια εστιατορίου, vegan γλυκά, αρτοσκευάσματα και παγωτό από κάνναβη, πρωτότυπα ψωμιά του τοστ, street food προσαρμοσμένο και για τις βιτρίνες των καταστημάτων, παραδοσιακές συνταγές από ελληνικές κουζίνες εκτός συνόρων, όπως από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, ευφάνταστα brunch και πολλές ακόμα μοντέρνες παρασκευές.
Next Generation Day. Mία ολόκληρη μέρα, η Δευτέρα, 25/02, θα είναι αφιερωμένη στα νέα λαμπερά ταλέντα από το χώρο της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής. Δημιουργοί που δεν έχουν φτάσει ακόμα τα 30 τους χρόνια θα παρουσιάσουν την πρωτοπόρα δουλειά τους στο main stage των masterclasses στο Hall 2 και αναμένεται να κερδίσουν το χειροκρότημα από παλιούς και νέους συναδέλφους τους. Παράλληλα, στο ίδιο Hall, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα από το main stage, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών θα πραγματοποιήσει πλήθος επιδείξεων, ανεβάζοντας στη σκηνή έμπειρα αλλά και νεότερα μέλη της.
Business Lab: Θεωρητικά σεμινάρια πωλήσεων, marketing & διοίκησης
Καταξιωμένοι εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων θα «στελεχώσουν» το Business Lab της 16ης ARTOZA, προσφέροντας στο κοινό των επαγγελματιών μία σειρά από παρουσιάσεις και ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Hall 2. «Διδακτέα ύλη» θα είναι σεμινάρια πάνω σε θέματα όπως η αποτελεσματική διοίκηση προσωπικού, οι τρόποι αύξησης των πωλήσεων, η διαχείριση παραπόνων, η διεύρυνση υπηρεσιών προς τoν πελάτη, η αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, η σύγχρονη εξυπηρέτηση, η κοστολόγηση, η έξυπνη, ουσιαστική προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κατάλληλο branding, η μηχανοργάνωση, τα 24ωρα online shops για τα αρτοζαχαροπλαστεία, η διαπραγμάτευση με προμηθευτές, η προσέγγιση της νέας γενιάς των millennials κ.ά.
Τέλος, καθώς ο καφές αποτελεί ένα δελεαστικό προϊόν και, πλέον, βασική πηγή αύξησης του τζίρου στα αρτοζαχαροπλαστεία, διαθέτει δικά του αυτόνομα σεμινάρια στο χώρο του Business Lab. Βασικό concept, τι πρέπει κανείς να προσέξει την πρώτη φορά που στήνει το πόστο του καφέ στο κατάστημά του, πώς μπορεί να βελτιώσει το ήδη υπάρχον, αλλά και πότε μπορεί να επισκευάζει μόνος του τον εξοπλισμό ή οφείλει να απευθυνθεί σε ειδικό.