- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
World Class Competition 2018. H ώρα του ελληνικού τελικού έφτασε
Μεγάλη στιγμή για τους Έλληνες bartenders
Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, η «καρδιά» της ελληνικής bartending σκηνής θα χτυπήσει δυνατά και θα αναδείξει τον World Class Bartender of the Year 2018 που θα εκπροσωπήσει σε λίγους μήνες από σήμερα τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης τον Οκτώβριο στο Βερολίνο.
Το νέο «σπίτι» του World Class, το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23, θα φιλοξενήσει τους 12 φιναλίστ που ανέδειξε η συναρπαστική ημιτελική φάση του θεσμού και οι οποίοι καλούνται να εντυπωσιάσουν τους κριτές και το κοινό μέσα από μια σειρά ιδιαίτερων, απαιτητικών και εντυπωσιακών δοκιμασιών.
Στο πρώτο challenge, “The Single Ingredient”, οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να επιλέξουν ένα εποχικό τοπικό συστατικό και να χρησιμοποιήσουν 6 διαφορετικές τεχνικές σε 6 κλασικές συνταγές προκειμένου να αποσπάσουν τις καλύτερες δυνατές γεύσεις, ενώ το “The Berlin Box” είναι η δεύτερη δοκιμασία η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη γαστρονομική κουλτούρα του Βερολίνου και προϋποθέτει τη δημιουργία ενός serve που θα έχει ως βάση ένα από τα εκλεκτά Cardhu Gold Reserve, Cardhu Amber Rock, Talisker Skye, Johnnie Walker Gold Label Reserve σε συνδυασμό με 3 έως 6 μυστικά συστατικά του mystery Berlin Box που θα δοθεί σε κάθε διαγωνιζόμενο.
Οι 4 πρώτοι σε βαθμολογία φιναλίστ που θα αναδείξουν οι παραπάνω δοκιμασίες, θα συμμετέχουν στο τρίτο και τελευταίο challenge, “The Showdown”, που προβλέπει τη δημιουργία 6 signature serve τα οποία θα ανακοινωθούν επιτόπου στους bartenders, στο περιορισμένο χρονικό διάστημα των 6 λεπτών. Το γευστικό προφίλ των δημιουργιών, η πολυπλοκότητα των τεχνικών που θα χρησιμοποιηθούν και η ικανότητα αλληλεπίδρασης με το κοινό αποτελούν τα τρία στοιχεία που θα αξιολογήσουν οι κριτές του φετινού τελικού David Beatty, Ketel One European Ambassador, Matt Whiley, ιδιοκτήτης του Scout bar στο Λονδίνο και συγγραφέας του The Modern Cocktail Book και Alastair Burgess, ιδιοκτήτης των Happiness forgets & Original sin bars του Λονδίνου.
David Beatty, Ketel One European Ambassador
Matt Whiley, ιδιοκτήτης του Scout bar στο Λονδίνο και συγγραφέας του The Modern Cocktail Book
Alastair Burgess, Director of Happiness forgets & Original sin bars London
Οι bartenders που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό διεκδικώντας τον κορυφαίο τίτλο του World Class Bartender of the Year 2018 είναι οι ακόλουθοι:
Αγγέλου Παναγιώτης (Rattan Cuizine & Cocktail, Ρόδος),
Αντωνακοπούλου Δήμητρα (Αθήνα),
Steve Ajulo (Odori Vermuteria Di Atene, Αθήνα),
Βαβαδάκης Γιάννης (Bajamar Cocktail Bar, Άγιος Νικόλαος),
Γινάργυρος Νίκος (Porto Vecchio, Παξοί),
Δελιόπουλος Donne (Barbarum, Λάρισα),
Κωνσταντινίδης Ηλίας (Paraty & Loft, Θεσσαλονίκη),
Παλάσης Δημήτρης (Azzourocafé, Βόλος),
Πενίκης Βαγγέλης (The Blue Cup, Θεσσαλονίκη),
Πλακίδας Αχιλλέας (Γορίλας, Θεσσαλονίκη),
Σπανέλη Μυρσίνη (Blends, Αθηνά),
Φλωροσιώτη Ελευθερία (Rivera, Βόλος)
Απολαύστε υπεύθυνα