Market

Ο Χριστόφορος Πέσκιας & ο Γιώργος Χωραΐτης, δύο από τους πιο διακεκριμένους chef, ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός σας θα γίνει φέτος το εστιατόριο «Ανερούσα» του Πέτρα και Φως Boutique Hotel & Spa.

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το εστιατόριο Ανερούσα, του ονειρεμένου Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa, προσκαλεί το κοινό του σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες. Με την εγγυημένη υπογραφή του καταξιωμένου chef και γκουρού της μαγειρικής τέχνης Χριστόφορου Πέσκια, ενώνει τις δυνάμεις του με τον διακεκριμένο chef Γιώργο Χωραΐτη, με στόχο την ανανέωση του γαστρονομικού προφίλ του μενού και την ανάδειξή του ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Μάνης.

Ο Γιώργος Χωραΐτης με σπουδές πάνω στο Business Management and Economics και όντας καλλιτεχνική φύση, γρήγορα μεταπήδησε από τον κόσμο των αριθμών και των εννοιών στη ζωγραφική με τις πρώτες ύλες της φύσης. Προσηλωμένος στην ποιότητα και την εποχικότητα των υλικών, δημιουργεί ευφάνταστα ελληνικά πιάτα εμπνευσμένα από την περιοχή, αναδεικνύοντας κάθε υλικό, από τον απλό ταπεινό μαϊντανό μέχρι τον αστακό και το μοσχαρίσιο φιλέτο.

Η δημιουργικότητα και η τεχνική του προσδίδουν στα πιάτα εξελιγμένη ελληνικότητα και φινέτσα, μια απίστευτη ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι. Τα πιάτα του, που θυμίζουν περισσότερο πίνακες ζωγραφικής, αντανακλούν γευστικό βάθος, νόστιμο φαγητό φτιαγμένο με πάθος, και σας προκαλούν να τα γευτείτε και να ταξιδέψετε στην απόλαυση και τη συναισθηματική ικανοποίηση.

Φρεσκοψημένο προζυμένιο ψωμάκι με μανιάτικες ελιές, λαλάγγια, κρέμα ταραμά, πρόβειο βούτυρο και αλάτι Μάνης, χωριάτικη σαλάτα με προζυμένια παξιμαδάκια, ντοματίνια, αγγουράκι, κρεμμυδάκι, κάπαρη, πιπεριά, σφέλα Μεσσηνίας και vinaigrette από λάδι, ξύδι και μέλι, ψητό καλαμάρι με σουτζούκι, σαλάτα ροβίτσα, ψητή κόκκινη πιπεριά, φρέσκα μυρωδικά, φάβα και μαρμελάδα λεμόνι, τσουρέκι φοντάν με λευκή σοκολάτα, αμύγδαλο, μέλι και παγωτό καϊμάκι, κρέμα σοκολάτας με ελαιόλαδο, τραγανό μπισκότο κακάο, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, τραγανές σοκολάτες και πορτοκάλι, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα του Γιώργου Χωραΐτη που ξεπερνούν κάθε φαντασία και εγγυώνται μια γαστρονομική εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Οι μεσογειακές γεύσεις του εστιατορίου αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, αξιοποιώντας εξαιρετικά τις πρώτες ύλες της μανιάτικης γης, ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής και σύγχρονες τεχνικές. Γεύσεις με εκπλήξεις και επιτυχημένους συνδυασμούς δημιουργούν ευφάνταστα πιάτα υψηλής αισθητικής.

Ο πλούτος και η υψηλή ποιότητα των υλικών σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, το επαγγελματικό service και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα θα ταξιδέψουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! 

Στην εντυπωσιακή εξωτερική βεράντα με θέα το μαγευτικό κόλπο του Οιτύλου, σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τα ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής μέσα από πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς.